24 Aralık 2025
  • Bursa11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara7°C

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN SURUÇ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suruç'taki bombalı saldırıyla ilgili isim vermeden HDP'yi suçladı: Bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri ese

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Suruç tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. İbrahim Kalın, "Güvenlik birimlerimizin ve adli makamların kapsamlı çalışmaları devam etmektedir. Tüm bu gerçekler ortadayken, bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, milletimizi acıya boğan terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri gerçekten esef vericidir" dedi.

Kalın'ın diğer ifadeleri şöyle:
"Türkiye'nin, DAEŞ de dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı olduğu, terörün her türüyle mücadele etme konusundaki kararlılığı izahtan varestedir. Buna mukabil PKK’nın terör eylemlerine karşı çıkmayan, tersine onu şirin göstermek ve meşrulaştırmak için çaba sarfedenlerin durumu da ortadadır."

"Türkiye’nin DAEŞ terörünü kınamadığı, mensuplarına karşı operasyon yapılmadığı biçimindeki iddialar da tamamen gerçek dışıdır. Türkiye, DAEŞ’i 2013 yılının Ekim ayında terör örgütleri listesine almış, bu uygulama kapsamında bugüne kadar örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen yabancı uyruklu bin 600 kişi sınır dışı edilmiş, 15 binden fazla kişiye ülkeye giriş yasağı konmuştur."

 



Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/cumhurbaskanligi-sozcusu-kalin-dan/siyaset/detay/2090817/default.htm



Etiketler: Suruç , Cumhurbaşkanlığı , İbrahim Kalın , PKK , Video

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem