CUMHURBAŞKANI'NDAN SERT AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sınırda hazırlıklarımız tamam"

21 Eylül 2019 Cumartesi 15:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de güvenli bölge konusunda, "Bizim sınır boylarında bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette" dedi. ABD'nin terör örgütlerine silah ve mühimmat yardımının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Şimdi ise bir uydurma örgüt çıkarıldı. Suriye Demokratik Güçleri yani SDG. Aslında bu bir aldatmaca, bir kılıf. Bunun da PYD ve YPG’den hiçbir farkı yok. Buna bir çadır terör örgütü de diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Bizim sınır boylarında bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette
Erdoğan, Suriye’de güvenli bölge konusunda, “Bizim sınır boylarında bütün hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. ABD bizim malum stratejik ortağımız. NATO’da beraberiz. Bunun dışında da uzun yıllar bu stratejik ortaklığımızı her halükarda devam ettirmişiz. Şu anda da aynı noktadayız. ABD ile bizim karşı karşıya gelmek gibi bir arzumuz yok ancak ABD’nin de davetli olmadığı bir yerde şu anda terör örgütlerine vermiş olduğu desteği bizim de görmemezlikten gelme gibi bir lüksümüz olamaz. Yani YPG, PYD gibi PKK’nın yan kolları durumundaki bu terör örgütlerine malum şu anda ABD’nin verdiği destek ortadadır. Bunu ben paylaştım sayın Trump ile. ‘On binlerce tır buraya mühimmat geliyor. Biz paramızla bu tür mühimmatı alamıyoruz ama siz ücretsiz olarak bu terör örgütlerine DEAŞ'la mücadele adı altında destek veriyorsunuz’ dedim” şeklinde konuştu.

"SDG diye çadır terör örgütü çıkartıldı"
Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelesini de sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Bizimle ilgili ne yazık ki yalan propagandalarla DEAŞ’a karşı tavrımızın olmadığı söylendi. Halbuki biz bu mücadelemizi onlarla açık net yaptık. Şu anda da bölgede zaten DEAŞ adeta yok noktasına gelmiş vaziyette. Şimdi ise bir uydurma örgüt çıkarıldı. Açılımı Suriye Demokratik Güçleri yani SDG. Aslında bu bir aldatmaca, bir kılıf. Bunun da PYD ve YPG’den hiçbir farkı yok. Buna bir çadır terör örgütü de diyebiliriz. Onları gölgeleyen bir başka terör örgütü. Onunla bunu yapıyorlar. Diyorlar ki bunun PKK ile alakası yok. Hepsi iç içe. Bizim bu seyahatimizde sayın Trump ile ikili bir görüşmemiz olması söz konusu. Bunları tekrar masaya yatıracağız. Sayın Trump Fırat’ın doğusundan ABD askerlerinin çekilmesine yönelik bir açıklamayı yapmıştı ama bu gerçekleşmedi. Aylar oldu bu açıklama yapılalı ama uygulamaya gelince bu olmadı. Bu gerçekleri bizim görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. El Bab’ta, Cerablus’ta, Afrin’de nasıl kendi göbeğimizi kendimiz kestiysek, şimdi de biz özellikle Suriye’nin kuzeyinde 422 kilometre boyunca sayın Trump’ın ifadesiyle 20 mil derinlikte bizim bir defa buradaki terör örgütlerinden bölgeyi arındırarak burayı gerçek sahiplerine teslim etmemiz gerekiyor. Buranın gerçek sahipleri de yüzde 90 oranında Araplardır. Bu adımı atmak suretiyle bizi taciz eden, bölgemizde sıkıntı veren terör örgütlerinden buraları arındırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
"Şartlar sağlanırsa patriot da alırız"
ABD’den patriot alımının da gündemde olduğunu söyleyen Erdoğan, “Sayın Trump ile telefon görüşmemizde ‘bu hala gündeminizde mi’ diye sorduğunda ‘evet’ dedim. S 400 nasıl aldıysak, kısa bir süre sonra da bunların ülkemiz genelindeki yerleşim planları gerçekleşiyor. Şartlar itibariyle özellikle ortak üretim, kredi buna benzer önem şartlar var. Bunlar eğer olacaksa biz sizden bunları alabiliriz dedik. O da bunların gündeminde. Bunları hallederken F-35’leri bir kenara koymamız mümkün değil. F35 ile ilgili 1 milyar 350 milyon dolar ödeme yaptık. Biz bu projede müşteri değiliz üreticiyiz. Bunun bir kısım parçaları bizde üretiliyor. Bu bir ofset kapsamında atılmış bir adım. Bu adil bir uygulama değildir” diye konuştu.
"İsrail'de seçimi kaybeden malum zatın yürüttüğü kampanyanın bedeli ortaya çıktı"
BM Genel Kurulu’nda söylediği “Dünya 5’ten büyüktür" söylemi hatırlatılan Erdoğan, “Dünya 5’ten büyük, bizim artık vazgeçilemez ön koşulumuzdur. Sadece Türkiye’nin değil tüm insanlığın, tüm BM Genel Kurul üyelerinin ön koşulu olmalıdır. Niçin 5 ülkenin dudakları arasında. Birçok sorun çözülebiliyor mu. Suriye sorunu, Filistin sorunu, Kudüs sorunu, Arakan çözülebiliyor mu. BM bu işleri çözme makamı olduğu halde çözemiyor. İsrail meselesini çözemiyor. Sene 1948 geldiğimiz yer ortada. İsrail konusunu BM hala çözememiştir. BM aldığı kararları İsrail kabul etmiyor. Bunun cevabını versinler bize. 1948’deki İsrail toprak olarak söylüyorum o zamanki İsrail şu andaki Filistindir. Şu andaki Filistin her an burayı bile kaybetme durumu ile karşı karşıyadır. Şimdi de biliyorsunuz malum seçimde de durumu kaybetmiş olan zat ne yaptı. Batı Şeria ile ilgili uyduruk bir kampanya yürüttü ve bu kampanyanın bedeli de ortaya çıktı. Böyle bir şey olamaz. Bunu BM’nin çok kararlı şekilde uygulaması lazım. İsrail ağzından çıkan bir laf BM Genel Kurulu’ndan kabul görmemeli. Ama bir tanesi savunduğu zaman mesele bitiyor” açıklamalarında bulundu.

"FOX TV'yi yalan medya olmaktan çıkarın"
Arifiye’de bulunan tank palet fabrikasının özelleştirilmesine yönelik soru soran FOX TV muhabirine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FOX TV’yi bir yalan medya olmaktan bir defa çıkarın. Dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Türkiye’nin cumhurbaşkanı buranın satın alma veya satma böyle bir şey olmadığını söylüyor. Hukukta bir kaide var, önce bunu öğrenin. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei burada Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu önce gerçekten Arifiye satılmış mı bunu ispat etmesi lazım. Burası kira ile bu gruba verilmiştir. 50 milyon dolar buranın bütün bakımı tamiri şusu busu bunlara da ayrıca bu harcamanın yapılması ile ilgili. 25 yıl süreyle kiralanmıştır. Biz bir işi yaptığımız zaman ülkemiz buradan ne kazanır buna bakarak yaparız. Buradan ne işçi ne memur çıkarılmıştır. Bay Kemal hayatını bu tür yalanlar üzerine bina ettiği için acaba bu yalan bana ne getir bunu düşünüyor. Aynı zat belediye başkanları toplantısında belediyelerden kimse çıkarılmayacak demedi mi. Şimdi tüm belediyelerde işçiler kapıya konuyor. Ne oldu. Bunlarla ilgili FOX bir haber yapıyor mu acaba. Bunlarla ilgili FOX bu emekçi kardeşlerimin acaba arkasında duruyor mu. Murdoch sattı burayı belki havası değişir dedik ama hiçbir şey değişmedi. FOX’un bu yayın politikasını değiştirmesi lazım. Partimin sözcüsü, Kılıçdaroğlu’na gereken cevabı verdi ama hiç, aynı yerde tökezleyip duruyor. Bütün siyasetini yalan politikalar üzerine bina etmiş onun için” dedi.
“Şoför de arkada oturan da sigara içemeyecek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan sigara yasağının genişletilmesinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine ise şunları söyledi: “Ben bakıyorum aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum ‘ayıptır’ diyorum. Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Bunun üzerindeyiz. Gençlik yıllarımda top oynadığım yıllar. Kulübümüzün tavanı sigara dumanından adeta kızarırdır. Kim bunlar sporcu, kulüp üyeleri vs. Bir taraftan oyun oynarlar, bir taraftan sigara dumanları tavanın rengini değiştirir. Biz de geçer arka tarafta bilardo oynardık. Şimdi bakıyorsun batı ülkelerin bir kısmı dışarıda bile sigarayı yasakladı. Biz insanımızın sağlığını ön plana çıkarmayacak mıyız. Şu anda İçişler Bakanlığımız Sağlık Bakanlığı ile çalışmayı sürdürüyor. Kapalı mekanlarda asla, dışarıda bile belli yerlerde olacak. Bu işin üzerine çok daha sıkı gideceğiz. Para cezası vs. ne gerekiyorsa olacak. Ben hala paket toplamayı bırakmadı. Camide bile bakıyorsun unutuyor. Çekip alıyorum hemen yazıyoruz, müze devam ediyor. Medyanın bu noktada yardımcı olması lazım. Elektronik sigara hikayesi var bir de. Sanki elektronik sigara neymiş, zararı yok. Hepsi hikaye. Onda da nikotin var. Onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar vardı. Sayın bakan da bunu duysun. Orada da İçişleri Bakanlığı ile Gümrük Muhafaza çok daha yoğun bir savaş içerisine girip onun ülkesine girişi yasaklamak ve vergi olayında da ciddi vergiler koymak durumuyla işi çözeceğiz. Nargile konusunda da aynı mücadelemizi sürdüreceğiz. Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler saflığa yatıyor. Tam aksine daha zararlıdır.”
"Diyarbakır'da aileleri tehdit edenler gözaltına alınıyor"
Diyarbakır’daki aileleri tehdit eden zanlıların gözaltına alındığını belirten Erdoğan, “Bugün itibariyle 44 veya 45 aile orada. Konuyla ilgili tabiki bu ucu açık bir mücadele. Burada bindirilmiş kıtalarla bir mücadele yapılmasından yana değiliz. Zaman zaman bazı tehditler var. Bu konuda İçişleri Bakanlığı bu tehdidi yapanları yakalayıp alıyor. Dün bir tanesi böyle alındı. Bir bayanı tehdit etmişler. O da 4.5 yıl falan maalesef kaçırılmış. Daha sonra terör örgütü elinden kaçarak kurtulmuş bir bayan. Kadın anlatmaya başlayınca yaşadıklarını terör örgütünü rahatsız etti. Tehdit yoluna başvurdular. Yakalandı, alındı. Bu mücadelemiz devam edecek. Bu bir ilktir, bir çıkıştır Burada kalması mümkün değildir. Asıl mücadeleyi Gabar’da Cudi’de sürdürüyoruz. Birkaç gün içinde 15 kişi etkisiz hale getirildi. Bu daha fazla olacak. Biz üzerinde gidiyoruz gideceğiz. Kuzey Irak’taki atılan adımlar önemli adımla. Suriye’nin kuzeyi ve kuzey doğu bu bölgede atılacak adımlar da terör örgütün belini ciddi manada kıracaktır” dedi.
e-Devlet'e bomba özellik! Arabası olanlar resmen akın edeceke-Devlet mobil uygulamasına eklenen "Şarj İstasyonları" hizmeti kullanıma açıldı.22 Aralık 2025 Pazartesi 10:22GÜNDEM
Kadın spikere ait 'büyük arşiv' iddası! Birlikte olduğu isimleri kayda alıp...Bir kadın spikerin birlikte olduğu onlarca makam ve mevki sahibi kişiyi kayda aldığı, video ve fotoğrafların olduğu iddia edildi.22 Aralık 2025 Pazartesi 10:04GÜNDEM
TBMM'deki bütçe görüşmelerinde yumruklu kavgaTBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.22 Aralık 2025 Pazartesi 09:09GÜNDEM
FETÖ'ye Bursa dahil 28 ilde darbe 76 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftadır FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 76 şüphelinin yakalandığını duyurdu.22 Aralık 2025 Pazartesi 08:47GÜNDEM
6 kez ışık ihlali yapanın ehliyeti alınacak!İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine yönelik yeni yasa teklifinin detaylarını paylaştı. Yerlikaya, 6. kez ihlalde ehliyetin iptal edileceğini açıkladı.19 Aralık 2025 Cuma 09:43GÜNDEM
Şeyma Subaşı'ndan operasyon sonrası Kuran-ı kerim paylaşımıÜnlülere yapılan uyuşturucu operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Şeyma Subaşı'ndan ilk açıklama geldi.19 Aralık 2025 Cuma 08:50GÜNDEM
Ünlü isimler gözaltına alındı!İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak İstanbul il jandarma komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:39GÜNDEM
Gain Medya soruşturmasında ünlü sunucu Okan Karacan gözaltına alındıGain Medya soruşturması kapsamında sunucu Okan Karacan gözaltına alındı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:34GÜNDEM
Güllü'nün ölümünde çarpıcı iddialar! Cinayet mi? Kaza mı?Güllü'nün ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada kardeşleri Kader Tut ve Raşit Günyer'in avukatı, son günlerde müvekkilleri hakkında ortaya atılan iddiaları reddederek, tek amaçlarının kardeşlerinin ölümünün aydınlatılması olduğunu söyledi.18 Aralık 2025 Perşembe 09:13GÜNDEM
Başkente gökyüzünden bilinmeyen bir cisim düştü!Ankara'nın Elmadağ ilçesinde gökyüzünden büyük bir gürültüyle düşen bilinmeyen cisim halen aranıyor.16 Aralık 2025 Salı 10:31GÜNDEM
İnanılmaz iddialar! Mehmet Akif Ersoy'un uyuşturucu trafiğini deşifre ettiHabertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklandığı uyuşturucu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.16 Aralık 2025 Salı 10:25GÜNDEM
Cami önlerinde şans oyunu satışı yasaklandıİstanbul Valiliği, milli piyango bileti ve diğer şans oyunlarının satışına dair bir genelge yayımladı. Cami avlusu ve ibadethane önlerinde milli piyango biletleri ve diğer şans oyunlarının satışının yasaklandığı belirtildi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:12GÜNDEM
Güllü'nün oğlu camı kırıp gizlice eve girmiş!Ünlü sanatçı Gül Tut'un ölümünün ardından kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in annesini kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandığı soruşturmada bu kez Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız gündeme geldi.15 Aralık 2025 Pazartesi 10:06GÜNDEM
Güllü'nün yıllar önce çocukları için söylediklerigündem olduArabesk müziğin usta ismi Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in tutuklanmasının ardından, sanatçının yıllar önce çocuklarıyla ilgili sözleri yeniden gündeme geldi.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Cinayet itirafı gelmişti! Güllü'nün kızı tutuklandıYalova'daki evinin terasının penceresinden düşen Güllü'nün ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan kızı Tuğyan Ülkem Gülter, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı.13 Aralık 2025 Cumartesi 09:34GÜNDEM
9 üniversiteye yeni rektör atandıCumhurbaşkanlığı tarafından 9 üniversiteye yeni rektör atandı.12 Aralık 2025 Cuma 10:00GÜNDEM
Başsavcılıktan Barış ve Abdülkerim açıklamasıGalatasaraylı futbolcular Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakçı hakkında inceleme başlatıldığına ilişkin çıkan haberler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.12 Aralık 2025 Cuma 09:58GÜNDEM
TBMM'de taciz iddiası! Bakanlıktan açıklama geldiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) taciz iddialarına ilişkin sürecin yakından takip edildiğini, çocuk ile ailesine yönelik psikososyal destek başlatıldığını bildirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 11:03GÜNDEM
Görüntülerdeki ses temizlendi! Güllü'yü itip "Hadi görüşürüz bay bay" demişÜBİTAK'ın temizlediği kamera ses kayıtları, Güllü'nün boğuşma sonrası pencereden itilerek öldürüldüğünü ortaya koydu. Kayıtlarda Tuğyan Ülkem Gülter'in "Atacağım şimdi seni" ve ardından "Hadi görüşürüz bay bay" dediği belirlendi.11 Aralık 2025 Perşembe 10:34GÜNDEM
Eski spikerden ses getirecek iddia: Utanarak yazıyorum!Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un tutuklanmasının ardından eski Habertürk spikeri Nur Köşker, Ersoy'un kendisini taciz ettiğini açıkladı.11 Aralık 2025 Perşembe 10:29GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.