CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Silahlar gömülecektir. Türkiye bekasını ve güvenliğini koruma noktasında nasıl bir iradeye sahip olduğunu göstermiştir. İş yine oraya varırsa 'bir gece ansızın gelebiliriz'"

06 Ocak 2025 Pazartesi 20:48
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:
Bölgesel gelişmeler bağlamında sancılı bir yılı geride bıraktık. Yeni umutlarla 2025'e merhaba dedik. Son 15 aydır tüm dünyanın gözü önünde katliam yaşayan Gazzeli kardeşlerimiz için 2025 yılının barış yılı olmasını Allah'tan diliyorum. Uluslararası toplumun İsrail üzerindeki baskıyı artırması için diplomatik temaslarımızı yoğunlaştırdık. 1 Ocak sabahı "Bir Güne Doğuyor" sloganıyla bir araya gelen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Yarım milyon kardeşimiz Gazze'nin yalnız olmadığını İstanbul'dan tüm dünyaya haykırmıştır.
"FİLİSTİN DEVLETİ MUHAKKAK KURULACAKTIR"
Bu sivil toplum buluşmasından birileri rahatsız oluyor. Buna tepki gösterenler insanlıktan nasibini almamış vicdan fukaralarıdır. Türkiye'nin mazlumlarla danışma içerisinde olması zalimleri tedirgin ve rahatsız eder. 61 yıllık Baas zulmünün ardında Suriye'de nasıl inanç hak adalet kazandıysa inşallah Filistin'de hak kazanacaktır. Filistin devleti muhakkak kurulacaktır. 3 ayların milletimizin yanı sıra İslam alemi için hayırlar getirmesini Rabbim'den niyaz ediyorum.
"İHRACATIMIZ 2023 YILINA GÖRE YÜZDE 2,5 ARTIŞ GÖSTERDİ"
İktidar sorumluluğunu üstlendiğimiz 2002 yılından beri eser ve hizmet siyaseti yaptık. Kalıcı kazanımlara odaklandık. Siyasette de hükümette de devlet idaresinde insan ve hizmet odaklı bir anlayışa sahibiz. 2024 yılı mal ihracatımız 2023 yılına göre yüzde 2,5 artış gösterdi. Hizmet ihracatında 110 milyar dolarlık hedefi zaten yakalamıştık. Gelecek sene için çıtayı yukarı çekiyoruz. 390 milyar dolar olarak bu hedefi belirledik. İhracatçılarımızla el ele omuz omuza vereceğiz. Tüm ihracatçılarımızdan daha fazla çaba bekliyorum.
"ENFLASYONDA DÜŞÜŞ TRENDİ 2025'TE DAHA DA HIZLANACAKTIR"
Enflasyon ve istihdamda da çok iyi bir noktadayız. TÜİK verileri de bunu teyit etmiştir. Enflasyon aralıkta aylık bazda yüzde 1,3 oldu. Senelik enflasyon 2023 yılına kıyasla 24 puan zirve seviyesine göre 31 puan düşmüştür. Düşüş trendi 2025'te daha da hızlanacaktır. Para politikasının enflasyona gecikmeli etkisi zamanla daha net görülecek. Maliye politikası kanalı enflasyonla mücadeleye çok güçlü destek verecek. Bütçe imkanları elverdikçe yönetilen ve yönlendirilen fiyatları enflasyon hedefi ile uyumlu olarak belirleyeceğiz. Dezenflasyonu sadece talep yönlü politikalarda değil gıda, konut, enerji gibi bir çok alanda arz yönlü tedbirlerle destekleyeceğiz. Hayat pahalılığıyla ilgili olarak en başında konut fiyatları ve kiralar geliyor. 6 Şubat depremleriyle beraber ortaya çıkan ilave konut talebinin bunda şüphesiz etkisi var. Belli başlı alanlarda sadece dönemsel etkilerle açıklanamayacak fırsatçılık ve aşırı kâr hırsıyla olanlarla mücadele ediyoruz.
FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE
Enerji, yakıt, döviz kuru, işçilik maliyetlerinde oluşan farkla satılan ürün, sunulan hizmetin arasında bağ kopma noktasına gelmiş. İşçilik maliyetinde yaşanan artışla ürüne yansıyan fiyat farkı arasında kimi zaman uçurum oluşuyor. Asgari ücretteki artış sebebiyle maliyet belki 2-3 birim artarken bu artış bahane edilerek fiyatlara 5 birim 10 birim zam yapılabiliyor. Bu artışların aç gözlülük, tamahkarlık ve vicdansızlıktan kaynaklandığı aşikardır. Dürüst, ahlaklı, vicdanlı işletmelerimiz çoğunluktadır bunlar sözlerimizin muhatabı değildir. Fırsatçılıkla mücadelede devlet elbette gerekeni yapmakta mükelleftir. Geçen yılki denetimlerde fahiş fiyat uygulayan 224 bin firmaya yaklaşık 5 milyar liralık idari para cezası kesilmiştir. Denetimlerde 1555 gerçek ve tüzel kişiye toplam 366 milyon lira ceza uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için de yoğun çaba harcıyoruz. 2024 yılında 1,3 milyon denetim yaptık. 1.4 milyar lira para cezası tatbik ettik. Sattığı ürünlere hile hurda karıştıranlara, milletin cebine el atanlara asla tolerans göstermiyoruz. Bu denetimlerimiz 2025 senesinde daha da artacak.
"FAHİŞ FİYAT SATANLARI BOYKOT"
Serbest piyasa ilkeleri çerçevesinde 85 milyonun hakkını hukukunu en üst düzeyde koruyacağız. Serbest piyasa kuralsızlık demek değildir. Denetimlerimizin amacı serbeset piyayasa müdahale değil işleyişinin daha sağlıklı ilerlemesini temin etmektir. Hayat pahalılığıyla mücadeleye vatandaşlarımızın da katkı vermesi gerekiyor. Bunun da yolu fahiş fiyat satanları boykot etmekten geçiyor. Vatandaşlar olarak fırsatçılık yapanlara karşı en büyük kozumuz satın almama özgürlüğümüzü kullanmaktadır.Bu konuda devlet millet elele vererek çok daha etkin sonuçlar alabiliriz. Enflasyonla mücadelede son 1,5 senede önemli yol katettik. Enflasyon düştükçe 85 milyonun tamamının alım gücü artacaktır. 2025 yılında hedefimiz bu meseleyi büyük ölçüde çözüme kavuşturmaktır.
"2025 YILINDA DEPREM BÖLGESİ EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR"
Asrın felaketinin ardından bölgede asrın inşa seferberliğini başlattık. Bu amaçla günümüz fiyatlarıyla toplam 2,6 trilyon lira harcadık. Yani bugünkü kurla 75 milyar dolar tutarında harcama yaptık. 155 bininci yuvamızın anahtarlarını Kahramanmaraş'ımızda hep birlikte afetzede kardeşlerimize teslim etmiştik. İnşallah 201 bininci yeni yuva ve işyerimizin anahtarlarını da yakında hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. 2025 yılında deprem bölgesi en önemli gündemimiz olmayı sürdürecektir. 2025 yılında 453 bin yuva ve iş yerimizi afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. İşyerini açmayan hiçbir depremzede kardeşimiz kalmayacak. 584 milyar lira bütçeden kaynak ayırdık. 'Erdoğan bu enkazın altında kalır' diyen siyasetçileri 2025 yılında da mahcup edeceğiz.
"2002'DEN BU YANA TEMEL HEDEFİMİZ MİLLETİMİZİN BİR DAHA ASLA BEKA SORUNU YAŞAMAMASIDIR"
Bu coğrafyada masadaki gücünüz bileğinizin gücünüzden gelir. Bu hakikati defalarca bu topraklarda tecrübe ettik. Sendelediğimizde yanımızda ilk biten hasımlarımız oldu. Sevr anlaşması zayıfladığımızda başımıza neyin geleceğini gösteren ibret vesikası olarak aklımıza kazınmıştır. 2002'den bu yana temel hedefimiz milletimizin bir daha asla beka sorunu yaşamamasıdır. Savunma sanayi alanındaki yatırımlarımız savaşa hazırlanmak için değil barışı muhafaza etmek içindir. Türkiye dostları için bir güven ve emniyet kaynağıdır ama vatanımıza uzanan kirli elleri de kıracak kudrettedir.
"İHA, SİHA, ELEKTRONİK HARP VE SAVAŞ GEMİSİ ÜRETİMİNDE DÜNYANIN SAYILI ÜLKELERİ ARASINDAYIZ"
2002'de sadece 56 firma varken bugün bu sayı 3 bin 500'ü geçti. Sektörün cirosu 15,5 milyar dolara çıktı. İHA, SİHA, elektronik harp ve savaş gemisi üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Geçen yıl uzay hava karar deniz elektronik harp ve AR-GE alanlarında birçok önemli projeyi hayata geçirdik. KAAN'ın ve Hürjet'in uçuş testlerine devam edilmiş Gökbey'in ilk teslimatı gerçekleştirilmiştir. Deniz sistemlerinde Piri Reis'i hizmete aldık. Yerli ve milli olarak geliştirilen Çelik Kubbe sistemine 'Bismillah' dedik. Burada saymaya kalksak saatler sürecek savunma sanayi projesini yaptık ya da başlattık.
2024 yılına dair karnemizi 20 ana başlıkta 31 Aralık'ta sosyal medya hesabımızdan paylaştık. 2025 yılında da 85 milyon için çalışacağız. Terörsüz Türkiye hedefine ulaşmak en önemli öncekilerimizdendir. Arkasında terörü ve teröristi alarak siyaset olmaz. Dünyanın hiçbir ülkesi buna izin vermez.
"SURİYE'NİN PARÇALANMASINA RIZA GÖSTERMEYİZ"
Suriye'de gerçekleşen devrimle bu ülkede ve bölgede yeni dönem başlamıştır. Suriye'nin parçalanmasına rıza göstermeyiz. Bu konuda bir risk görürsek gerekli adımları süratle atarız. Farklı hülyalar görenler son gelişmelere sonrası gerçeklerle yüzleşmiştir. Silahlar gömülecektir. Türkiye bekasını ve güvenliğini koruma noktasında nasıl bir iradeye sahip olduğunu göstermiştir. İş yine oraya varırsa 'bir gece ansızın gelebiliriz'. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Terör baronları adına milleti tehdit edenlere millete pabuç bırakmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Bölücü örgüt ve Suriye'deki uzantıları için çember daralıyor. İktidar ve ittifak olarak terörsüz Türkiye hedefimizi öyle ya da böyle gerçekleştireceğiz. Biz elbette bunu suhuletle olmasını temenni ediyoruz. Bu yol tıkanır ve dinamitlenirse o zaman devletin kadife eldivene sarılı demir yumruğunu vurmaktan çekinmeyiz.
Güçlü toplum güçlü ailelerle mümkündür. Ciddi meydan okumalarla karşı karşıyayaız bu konutda. LGBT meselesi ailenin varlığına yönelik en ciddi meselelerin başında gelmektedir. Doğum hızı gerilemiştir. Bu alarm vericidir. 3 çocuk çağrımızın ne kadar önemli olduğunu tekrar görmüş oluyoruz. 2025 yılını aile yılı ilan etmeyi kararlaştırdık.
Ulaştırma hükümetimizin en başarılı olduğu alanlardan biridir. Yeni bir adım atıyoruz. Uçtan uca yerli ve milli 5G haberleşme sisteminin 2025 yılında ihalesini yapacağız. 2026 yılında da ilk sinyali almayı hedefliyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tartışmalı yasa TBMM'den geçtiZeytinlikler rant uğruna gidiyor19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:48GÜNDEM
Genç kadın kocasını öldürdüGenç adam, karısı tarafından tüfekle vurularak öldürüldü19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:22GÜNDEM
YKS sonuçları açıklandıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.19 Temmuz 2025 Cumartesi 10:19GÜNDEM
Faladdin'in sahibi tutuklandı: "Ben falcılara inanmam"Tutuklanan 'Faladdin' ve 'Binnaz' uygulamalarının sahibinin ifadesi ortaya çıktı: "Ben falcılara inanmam"18 Temmuz 2025 Cuma 11:09GÜNDEM
Tunç Soyer için 45 yıl hapis istemiİddianame hazırlandı: Soyer ve Aslanoğlu için 45'er yıla kadar hapis istemi18 Temmuz 2025 Cuma 11:01GÜNDEM
Kavurucu Afrika sıcakları geliyorMeteoroloji’den sıcak hava uyarısı geldi.18 Temmuz 2025 Cuma 10:39GÜNDEM
İBB'ye soruşturmasında yeni dalgaİBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 14 şüpheli gözaltına alındı18 Temmuz 2025 Cuma 10:19GÜNDEM
"Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz"Otel faciasından eşi ve çocuğuyla birlikte kurtulan anne: "Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz"17 Temmuz 2025 Perşembe 11:34GÜNDEM
Minguzzi cinayeti zanlıları hakim karşısındaAhmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin 2 sanık 4. kez hakim karşısında17 Temmuz 2025 Perşembe 11:28GÜNDEM
Mansur Yavaş ‘adaylık’ sorusunu yanıtladıMansur Yavaş’tan ‘adaylık’ sorusuna ‘anket’ yanıtı17 Temmuz 2025 Perşembe 11:20GÜNDEM
LGS skandalında 29 kişi hakkında soruşturma!Bakan Tekin iddiaları reddetmişti...17 Temmuz 2025 Perşembe 11:15GÜNDEM
Balıkesir'deki orman yangını sürüyorBalıkesir'deki orman yangınına havadan müdahale tekrar başladı17 Temmuz 2025 Perşembe 10:25GÜNDEM
Özgür Özel hakkında yeni soruşturmaCHP Genel başkanı Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı17 Temmuz 2025 Perşembe 06:45GÜNDEM
DEM Parti heyeti Bakan Tunç'la görüştüBakan Tunç DEM Parti heyetini kabul etti16 Temmuz 2025 Çarşamba 12:39GÜNDEM
Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldıTutuklanan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı.16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:25GÜNDEM
"Faladdin" ve "Binnaz"a soruşturmaŞüpheli Sertaç Taşdelen hakkında gözaltı kararı da verilirken yürütülen soruşturma sürüyor.16 Temmuz 2025 Çarşamba 10:56GÜNDEM
10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne baskınJandarmadan 10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 74 gözaltı16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:51GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonuBarış Yarkadaş duyurdu...16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:47GÜNDEM
Dışişleri Bakanlığı'nda operasyonFETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına operasyon16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:40GÜNDEM
Yargıtay'dan kiracıları ilgilendiren emsal kararYargıtay'dan mal sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal karar16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:30GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış