CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!
Erdoğan açıkladı: Askerlerimizi çekme kararı aldık...

17 Kasım 2017 Cuma 12:30
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, "Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz" dedi.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
FETÖ ihanet çetesini ülkemizden kazıyana kadar bize durmak yok. Asla ara vermek yok aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Hangi kurumumuzda varsa, askerimizde polisimizde bakanlıklarımıza yargıda nerede varsa bunalır temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten şu anda da kovalıyoruz kovalamaya devam edeceğiz.
'SAKIN HA DEDİKODULARA KULAK ASMAYIN'
Biz eser üstüne eser koydukça halkımız da bizi desteklemeye devam edecektir. Bizi diğer partilerden ayıran da budur. Ben özellikle şu anda karşımda bulunan yol arkadaşlarımı uyarıyorum sakın ha dedikodulara, fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, ülkemizde yapacağımız çok iş var. Biz kendimize inandıkça milletimizin milletimizin bize olan sadakatı da o kadar artacaktır. Tek yapmamız gereken kendi içimizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği ve bununla birlikte milletimizle olan bağımızı güçlendirmektir. Önümüzdeki 1, 1.5 yıllık süreci çok iyi değerlendirdiğimiz de seçimlerde hedeflerimize ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur. AK Parti'nin Genel Başkanı olarak ben sizlere güveniyorum.

'DÖVİZDEKİ ŞİŞKİNLİK ORTADAN KALKACAK'
Üstesinden gelemeyecek bir yükle hamdolsun karşı karşıya değiliz. Büyüme oranlarında iyi bir noktadayız. Hiçbir rasyonel temeli olmayan dövizdeki şişkinliğin ortadan kalkacağını ve kurun normale döneceğine inanıyorum.
'YOK HIYARMIŞ YOK SALATAYMIŞ ENFLASYON BUNLARDAN KAYNAKLANAN DEĞİL'
Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Yok hıyarmış yok salataymış enflasyon bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Enflasyonu doğran sebep faizdir faiz. Bütün gerçekler bu istikamette. Bir şeyi anlamıyorlar. Ya faiz lobisine çalışıyorsunuz.
Faiz lobisi bunu düşürür mü? Şu an bu ülkede en fazla kazananlar banka sahipleri. Onlar götürüyor parayı. Peki yatırımlarda neden sıkıntımız var? Sen kalkıp bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar durur. Ama halen bunu anlatamıyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir tutuculuk muhafazakarlık içindeler. Sayın başbakanla da oturup konuştuk bunu çözeceğiz. 15 senedir bunda inat edilmiştir.

MB’YE ELEŞTİRİ: 'MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU NOKTAYA GELİYOR'
MB’nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor tutmaz. Yanlış yoldasınız. Bağımsızlıkları var müdahale etmeyin. Müdahale etmediğimiz için bu noktaya geliyor. Tablo ortada.
Türkiye’ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere sesleniyorum: Başaramayacaksınız. Suriye ve Irak’taki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. İdlib operasyonu planlandığı gibi ilerliyor. İran ve Rusya ile belli bir tutum geliştirme noktasında mesafe kaydettik. İstiyoruz ki çatışmasızlık bölgesindeki ateşkes sürecini kalıcı hale getirmek. Afrin bizim sınırdaşımız konumunda: Burada yüzde 50’nin üzerinden Arap kardeşlerimiz var. Burayı terör örgütü olan PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor. Özellikle gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız. Eğer hakim unsur olarak bulunmazsak burayı farklı terör grupları gelip işgale etme yoluna girerler.
ABD’nin Suriye krizi başladığından yana verdiği sözleri tutmaması bizim için büyük hayal kırıklığı olmuştur. Afrin’de aynı oyuna gelmek istemiyoruz.
Rakka olayı böyledir. Münbiç böyledir. Dayrezor böyledir.
Siz 12 bin km uzaklıktan acaba Suriye’ye neden geliyorsunuz. Bu soru sorulmaz mı? Bana vatandaşım soruyor. Ben de vatandaşıma bunun cevabını vermek zorundayım. Ben de size soruyorum. Ama benim ülkemde öyle korkak tipler var ki aleyhimize kampanyalar sürdürüyorlar. Ama biz inandığım mücadeleyi sürdüreceğiz. DEAŞ’la mücadele için neler yaptınız. DEAŞ’a bol bol dolar ödediniz. Benim askerim kahramanca mücadelesini verdi. ÖSO kahramanca mücadelesini verdi. 2 bin kilometrekare alan DEAŞ’tan böyle temizlendi. Bakıyorsunuz zafer işaretleriyle onları dolar ödemek suretiyle uğurluyorlar. Buradan bir kez daha ifade ediyorum müttefiklik başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak ayrı bir şey.
'BAKIN SON OLARAK NORVEÇ'TE BİR DURUM OLDU...'
NATO’da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: "Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."
Kafa kesme görüntüleri batı ülkelerinin medya merkezlerine servis edilmiştir. DEAŞ terörü sebebiyle Suriye ve Irak’ta hayatını kaybedenler kurbandır. DEAŞ’ı icat eden kimse PYD’yi kuran da odur. PYD’yi parlatanlar kimse Kuzey Irak’ı bağımsızlık referandumuna sürükleyen de odur.
'HİÇBİR ŞEY BİLMİYORSAN EY KILIÇDAROĞLU AÇ İNTERNETİ…'
Ana muhalefet partisinin başındaki zat şimdi de tutmuş sosyal güvenlik kurumumuza saldırıyor. Bunca kabahatin üzerine böyle bir çıkış yapması ayrı bir garabet. Senin cemaziyelevvelini biliyoruz. Ben şimdi buradan bütün milletime rakamlarla bu zatın SSK’nın başlında olduğu dönemi açıklıyorum. Bu zat ben SSK’yı 2 milyar zarar uğratmıştım diyordu. Bize 20 milyar zarara uğrattınız diye laf geveliyor. Hesap uzmanıyım dediğine bakmayın. Bu hesap kitap bilmez. Kendi dönemindeki zararın TÜFE hesabıyla bugün 42 milyar liraya geldiğini bilemez. Hiçbir şey bilmiyorsan ey Kılıçdaroğlu aç interneti orada bu hesabı otomatik olarak yapan programlar var onu kullan.
'BİZ BİRİNİ KURTARDIK, ÖTEKİNİ KURTARMAK CHP'LİLERE DÜŞER'
Bu ülkenin SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu muhalefete ihtiyacı var. Birini biz kurtardık. Ötekini kurtarmak da CHP’liler düşer.
Yorumlar
Gündem
Milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi tuzağı! Sahte linke sakın tıklamayınYaklaşan Kurban Bayramı öncesi dolandırıcılar emeklilerin ikramiyesine göz dikti. Emeklilere 'Bayram ikramiyeniz yattı' şeklinde mesaj atan çeteler, sahte linke tıklayan kişilerin banka hesaplarındaki bütün parayı çalıyor.01 Mayıs 2026 Cuma 10:46GÜNDEM
1 Mayıs gergin başladı! Çok sayıda gözaltı var1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyelerine polis müdahale etti. Çıkan arbede sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.01 Mayıs 2026 Cuma 10:40GÜNDEM
Park yeri kavgasına ait görüntü Bakan Gürlek'i harekete geçirdi!Ataşehir'de çıkan park yeri tartışmasında bir kadın, elinde "Hakim-Savcı" olduğunu belirten sahte kartı göstererek tehditler savurdu. Görüntülerin gündem olmasının ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten de açıklama geldi.01 Mayıs 2026 Cuma 09:12GÜNDEM
Yolcu otobüsü devrildi! 3 kişi öldü, 31 kişi yaralandıBandırma yolu Külefli yol ayrımı yakınlarında 35 PK 328 plakalı yolcu otobüsü devrildi; 3 kişi hayatını kaybetti, 31 yolcu yaralandı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi, inceleme başlatıldı.01 Mayıs 2026 Cuma 09:03GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşmesi sona erdiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme sona erdi.30 Nisan 2026 Perşembe 19:00GÜNDEM
Sosyal medya bunu konuşuyor! Kira indirimi karşılığında bakın ne istedi...İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Moda semtinde ortaya atılan bir iddia, sosyal medyada gündem oldu.28 Nisan 2026 Salı 13:56GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli'den 'Kerkük' açıklaması!MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.28 Nisan 2026 Salı 11:32GÜNDEM
Milyoner'de tarihi an! 1 milyonluk soruyu açtırdıKim Milyoner Olmak İster'de 18 yaşındaki yarışmacı 1 milyon TL'lik soruya kadar yükseldi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:37GÜNDEM
Metruk binada dehşete düşüren görüntü!Okullarda şiddet olayının tartışıldığı şu günlerde Muğla'nın Ortaca ilçesinde 3 kız öğrenci, kendilerinden küçük bir kızı metruk alana götürerek darbetti. Dakikalarca darp edilen kız çocuğunun çaresizliği kameralara da yansıdı.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:40GÜNDEM
Kördüğümü çözecek delil! Satıp birebir aynısını almışYıllar sonra yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında dikkatler bu kez tutuklu Mustafa Türkay Sonel'in şüpheli aracın üzerinde yoğunlaştı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:04GÜNDEM
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! İki isme daha gözaltı...Dosyası yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında yeni gözaltı kararları çıktı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Dev operasyon! Toprak altından çıktıİstanbul Pendik'te düzenlenen operasyonda, boş bir arazideki su kuyusuna gizlenmiş 3 bin 92 silah parçası ele geçirildi, olayla bağlantılı 4 şüpheli gözaltına alındı.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevden alındıMilli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı25 Nisan 2026 Cumartesi 09:55GÜNDEM
Türk bayrağına mı bastılar? Gerçek ortaya çıktıKocaeli'de 23 Nisan kutlamaları sırasında stadyuma serilen Türk bayrağının görüntüsü tartışma yaratırken "Üzerinden geçtiler" iddiası gündem oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:52GÜNDEM
75 ilde büyük 'faili meçhul' operasyonu! Bursa da mercek altında...Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı. Yapılan sıralamada; İzmir 49 dosya ve 51 maktul ile ilk sırada yer alırken, Bursa'da 16 dosya ve 18 maktul mercek altına alınacak.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandıAtaşehir Belediyesi'nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte 19 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.22 Nisan 2026 Çarşamba 10:04GÜNDEM
Tuncay Sonel'in ismi caddelerden kaldırıldıBir dönem Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kaymakamlık yapan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in ismi ilçedeki iki caddeden kaldırıldı. Yerine Şehit Öğretmen Ayla Kara'nın ismi verilecek.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:37GÜNDEM
MSB'den son dakika açıklaması! Ankara'da nakliye helikopteri düştü...MSB, Kara Havacılık Komutanlığımıza ait bir CH-47 Ağır Nakliye Helikopterinin, eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını duyurdu.22 Nisan 2026 Çarşamba 08:50GÜNDEM
Okul katliamı yapan katilin annesiyle ilgili olay iddiaKahramanmaraş'taki saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin ailesinin, okuldan gelen psikolojik destek uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.21 Nisan 2026 Salı 13:48GÜNDEM
Bakan Gürlek açıkladı! Gülistan soruşturmasında tek düğüm kaldı, "Özel birim kurduk"Gülistan Doku'ya ait cansız bedene ulaşılıp ulaşılmadığı sorusuna ilişkin Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Önemli olan bu mezarın yerini bulmak. Cansız bedenin yerini tespit etmek. Özel bir birim kurduk" dedi.21 Nisan 2026 Salı 13:45GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.