18 Mayıs 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

ÇOCUKLARI BEDEN DİLİ İLE ANLAYIN

Kişisel Gelişim Uzmanı Nazire Kangal, çocuklarla iletişim kuramama nedeninin, beden dilini anlamama olduğunu söyledi.

Çocukları beden dili ile anlayın

08 Ocak 2016 Cuma 11:06

Kişisel Gelişim Uzmanı Nazire Kangal, çocuklarla iletişim kuramama nedeninin, beden dilini anlamama olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali'nde, "Beden dili ve etkili iletişim" konulu seminerde jest ve mimikleri kullanarak etkili iletişim kurmanın ipuçları verildi. Seminerde, Kişisel Gelişim Uzmanı Nazire Kangal, beden dilini etkin kullanarak iletişim kurmanın ipuçlarını anlattı. Beden dilinin nasıl kullanıldığı ve nerelerde yanlış yapıldığını örneklerle ifade etti. Beden dilinde göz iletişimi, el, kol, başparmak hareketleri, kişiler arası mesafe gibi unsurların etkili olduğunu ifade eden Kangal, beden dilinin iletişimin yüzde 60'ını oluşturduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARI NASIL ANLARIZ"

Çocuklarla iletişim kuramama nedeninin, beden dilini anlamama olduğunu vurgulayan Kangal, "Çocukların beden dilini incelersek ne istediklerini anlarız. Biz yalnızca kendimizi kelimelerle ifade etmeye ve onları kelimelerle anlamaya çalışıyoruz. Oysaki beden dili, iletişimin en önemli kısmını oluşturur. Çocuklar kelimelerle ifade edemediklerini beden dili ile ifade edebilirler." dedi.

El, kol ve mimik hareketlerimizi kontrol edemediğimizi çünkü bunların bilinçaltından geldiğini belirten Kangal; "Kelimelerimizi kontrol edebiliriz çünkü bilinçli söyleriz. Ama beden dilimizi kontrol edemeyiz çünkü bilinçaltından yapılır. Bilinçaltımız devasa bir kameradır. Bizi 7/24 çekiyor. Siyasiler beden dili dersi alıp bunu uzmanlıkla kullanıyorlar. Bu yüzden etkili iletişim kurabiliyorlar." diye konuştu.

"ELLERİN KONUMU ÖNEMLİ"

Kangal, "Ellerle, "konuya hâkimim, düşünüyorum, sana katılmıyorum" gibi nice mesajlar veriliyor. Konuşan kişinin elleri açıksa "iletişime açığım, istediğiniz gibi iletişim kurabilirim" demektir. Elleri kapatmakla ise mesajlar tersine döner. Elleri kenetleme ise sinirlenme ifadesidir. Siz konuştukça karşınızdaki kişi ellerini kenetliyorsa sinirleniyordur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa