19 Mayıs 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

CİZRE'DE KANLI SABAH: 11 ŞEHİT 78 YARALI

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki saldırıda şehit sayısı artıyor.

Cizre'de kanlı sabah: 11 şehit 78 yaralı

26 Ağustos 2016 Cuma 09:12

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristler polise bomba yüklü araçla saldırdı. İlk belirlemelere göre, saldırıda 11 polis memuru şehit oldu, 78 kişi de yaralandı.
 
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki şiddetli patlamada yaralananlar olduğu belirtilirken olay yerine ambulanslar sek edildi.
 
Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bugün saat 07.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Teröristler emniyet binasının yakınına götürdüğü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlama ilçenin her tarafından duyulurken olay yerine ambulanslar sevk edildi.
 
Saldırıda 11 polis memuru şehit oldu, 78 kişi de yaralandı. Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.
 
cizre.jpg
 
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
 
Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.
 
Açıklamada şöyle denildi:
 
"Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir. Şırnak'taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir. "
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem