19 Mayıs 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C

CHP: DARBECİLER HESAP VERMELİ

CHP Parti Meclisi ve TBMM Grubu, darbe girişimiyle ilgili olarak ortak açıklama yaptı.

CHP: Darbeciler hesap vermeli

18 Temmuz 2016 Pazartesi 13:13

CHP Parti Meclisi ve TBMM Grubu, darbe girişimiyle ilgili olarak ortak açıklama yaptı. Açıklamada, darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntanın parlamenter demokrasimize yönelik darbe girişimini lanetliyoruz" denilen açıklamada, her türlü darbe ve kalkışmaya karşı halkın demokratik direnme hakkının kutsal olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Parlamenter demokrasinin yarattığı tarihsel birikimin gücüyle halkımız, darbeye karşı direnme hakkının bir örneğini vermiştir. Bu bağlamda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetle karşı olduğumuzu ifade ederiz" denildi.

Benzeri olaylarla karşılaşılmaması için siyasi partilerin özeleştiri yapmasının zorunluluk olduğu belirtilen açıklamada, "Önümüzdeki görev, darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesidir" ifadelerine yer verildi.

Darbecilerin, tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün siyasi partilere açık çağrımızdır: Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem