17 Temmuz 2025
  • Bursa30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara30°C

CHP, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN ÜÇÜNCÜ KEZ AYM´YE BAŞVURDU

ANKARA - Milletvekili Atilla Kart, partisi CHP adına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın kendi şahsı ve AK Parti için 'haksız oy temin etmeye' yönelik yaptığı hak ihlâllerinin hüküm altına alınmas

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan için üçüncü kez AYM´ye başvurdu

ANKARA - Milletvekili Atilla Kart, partisi CHP adına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendi şahsı ve AK Parti için 'haksız oy temin etmeye' yönelik yaptığı hak ihlâllerinin hüküm altına alınması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) üçüncü kez başvurdu.

Atilla Kart, başvuruya ilişkin açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artık 'anayasal ihlâl-anayasal darbe' boyutlarına ulaşan hak ihlâllerinin hüküm altına alınması için daha önce yaptıkları başvurunun, tedbir yoluyla ve ivedi kaydıyla incelenmesine dair taleplerinin AYM tarafından yerine getirilmediği gerekçesiyle 3. kez mahkemeye dilekçe sunduklarını ifade etti. Anayasa Mahkemesi'nin adeta 'Beni bu işe bulaştırmayın' diyerek; davanın konusuz kalmasına zemin hazırlayan bir yaklaşımın içinde olduğunu dile getiren CHP'li Kart, "Anayasa Mahkemesi'nin görevini 'bihakkın' yapması için, mahkemeye 'boyna' dilekçe vermeye devam edeceğiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem

Yükleniyor...