19 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

ÇANKAYA BELEDİYESİ, ‘MOR BAYRAK’ ALMAYA HAK KAZAN İLK YEREL YÖNETİM OLDU

Çankaya Belediyesi, CHP Genel Merkezi tarafından cinsiyet eşitliğine duyarlı yerel yönetim ve işletmelere verilen Mor Bayrağı almaya hak kazanan ilk yerel yönetim oldu. Mor Bayrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katılımıyla 15 Eylül’de Çan

Çankaya Belediyesi, ‘Mor Bayrak’ almaya hak kazan ilk yerel yönetim oldu

ANKARA (CİHAN)- Çankaya Belediyesi, CHP Genel Merkezi tarafından cinsiyet eşitliğine duyarlı yerel yönetim ve işletmelere verilen Mor Bayrağı almaya hak kazanan ilk yerel yönetim oldu. Mor Bayrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katılımıyla 15 Eylül’de Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e makamında düzenlenecek törenle verilecek.

Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz şubat ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kamuoyuyla paylaşılan projedeki kriterlerin tamamını karşılıyor.

Belediyeler için belirlenen kreş, çocuk bakımevi, kadın sağlık merkezi, sığınma evi, hasta ve yaşlı bakımevi gibi sosyal hizmetlerin sunulması; kadın belediye başkan yardımcısı, kadın yönetici ve kadın çalışan sayısı gibi kadının istihdamda ve yönetimde eşit temsilinin sağlanması ile cinsiyete duyarlı bütçeleme gibi başlıkların tamamını karşılayan Çankaya Belediyesi, Mor Bayrak’ı hak eden ilk yerel yönetim oldu.

Temel hedefi, yerel yönetimlerden ve işletmelerden başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç oluşturmak ve belediye eliyle sunulan kamu hizmetlerini toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı hale getirmek olan Mor Bayrak Projesi, CHP’li belediyelerden başlayıp kapsamını genişletecek. Büyüklüğünden ve bütçesinden bağımsız olmak kaydıyla, 2019 yılına kadar tüm CHP’li belediyeleri Mor Bayrak kriterlerini karşılar hale getirmeyi de hedefleyen proje, belediyeler arasındaki dayanışmayı da güçlendirecek.

KRİTERLERİ AŞIYOR

Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde 1.400 çocuğa kaliteli ve bilimsel eğitim veren 11 kreş ve 3 etüt merkezi; halk sağlığı merkezi; 25 kadın ve 15 çocuğu misafir edebilen kadın sığınma evi ile engelli - yaşlı bireylere yönelik evde sağlık ve evde temizlik gibi projeleriyle sadece sosyal belediyecilik alanında değil, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında da önemli hizmetler sunuyor.

Kadın istihdamının artırılması ve kadınların yönetim kademelerinde eşit temsili açısından da örnek olan Çankaya Belediyesi’nin dört başkan yardımcısından ikisi; 27 birim müdüründen dokuzu; belediye çalışanlarının ise yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Halihazırda toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bütçe çalışması yapan Çankaya Belediyesi, bu yıl başında kurulan Eşitlik Birimi kanalıyla da belediye hizmetlerinin toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir şekilde planlanması ve icrasını öngören Eşitlik Eylem Planı’nı hazırlıyor. Çankaya Belediyesi ayrıca kadın şoförleri, ödüllü bir proje olan kadın süpürgecileri ve kadın bahçıvanlarıyla, toplumsal cinsiyet kodlarında "erkek işi" olarak görülen alanlarda kadınları istihdam ederek kadın - erkek eşitliğini sosyal hayata ve iş yaşamına geçiriyor.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel