CAN KAYBI YÜKSELİYOR
Depremde 26 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi yaralandı

31 Ekim 2020 Cumartesi 14:17
Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 26 kişi hayatını kaybetti, 831 kişi ise yaralandı. Bakan Kurum, "Şu ana kadar 100 kişi enkazdan kurtarıldı" dedi
İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 26’ya yükseldi, yaralı sayısı ise 831. AFAD’ın açıklamasında 8 binada aramanın devam ettiği belirtildi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, deprem sonrasında, 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 489 artçı sarsıntının yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9’unda çalışmaların tamamlandığı, 8 binada çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
ALAN TARAMA VE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları için AFAD, JAK, STK'lar ve belediyelerden 5.096 personel, 20 arama kurtarma köpeği ile 751 araç görevlendirilmiştir.
Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülmektedir.
Deprem sonrasında, tüm Bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş; 40 AFAD İl/Birlik müdürlüğünden arama kurtarma personeli bölgeye sevk edilmiştir. Ülke genelinde tüm AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı'na ait 7 kargo uçağı ile personel ve araç sevkiyatı yapılmaktadır. JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 116 personel, 11 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katılmaktadır.
BÖLGEDE BARINMA VE BESLENME İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR
Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye AFAD tarafından 960 çadır, 6 genel maksat çadırı, 4500 battaniye, 3672 yatak, 3000 yastık ve 3000 çarşaf seti; Türk Kızılay tarafından 2.049 çadır, 51 genel maksat çadırı, 6.888 yatak, 16.050 battaniye ve 2.657 mutfak seti sevk edilmiştir. Ayrıca Türk Kızılay tarafından 113 personel, 144 gönüllü, 5 ikram aracı, 5 mobil mutfak ve 83.480 malzeme (ikram ve içecek) bölgeye gönderilmiştir.
ÇALIŞMA GRUPLARI, BÖLGEDEKİ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Bölgede hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 325 ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 95 personel olmak üzere toplam 420 personel görevlendirilmiştir.
Psikososyal çalışma grubundan 95 personel 23 araç ile deprem bölgesindeki çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca 2 mobil sosyal hizmet aracı bölgeye sevk edilmiştir.
Kızılay halk sağlığı ve psikososyal destek ekipleri tarafından dağıtılmak üzere bölgeye, 114.460 maske ve 5.000 dezenfektan sevk edilmiştir.
Güvenlik ve trafik çalışma grubundan 260 çevik kuvvet, 32 trafik personeli olmak üzere 292 personel olay yerine yönlendirilmiştir. Teknik destek ve ikmal kapsamında toplam 123 iş makinesi ve 115 personel görev yapmaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bölgede yürütülen çalışmalara katılmak üzere 51 iş makinesi, 35 hizmet aracı, 42 arazöz ve 210 personel görevlendirilmiştir. Orman Bölge Müdürlüğü merkezinde 400 kişiye yemek servisi verilmektedir.
UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 232 araç ve 832 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 87 sahada enerji ve 73 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır. Bölgeye toplam 34 mobil baz istasyonu sevk edilmiş olup, ihtiyaç duyulan 4 istasyonun kurulumu tamamlanmıştır.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre meydana gelen deprem sonrası 9 tekne batmış, 20 tekne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılmış, 21 tekne karaya oturmuştur. Sahil Güvenlik Komutanlığınca kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
DEPREM BÖLGESİNE TOPLAM 8 MİLYON TL ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERİLDİ
Bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD Başkanlığı tarafından 3.000.000 TL; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5.000.000 TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir.
Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir.
VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!
Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır.
“100 VATANDAŞIMIZI SAĞ OLARAK KURTARDIK”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesindeki depremde şu ana kadar 100 kişinin sağ kurtarıldığını belirterek, hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyardı.
Kurum'un açıklamalarından satır başları:
* İlgili tüm bakanlıklarımız koordinasyon grubunda. Arama kurtarma faaliyetleri yapılmakta.
* Hızlı bir şekilde arama kurtarma faaliyetleri yapılmaktadır.
* Şu an sahada fiilen yaklaşık 5 bin tane görevli personel bulunuyor.
* 475 araçla da arama kurtarma faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 17 binada yıkım gerçekleşmişti şu an arama kurtarma faaliyetleri 8 bina da devam ediyor.
* 9 binada arama kurtarma faaliyetleri sonlandırıldı. AFAD, Kızılay ve belediyeler bölgeye çadır yiyecek gibi destekleri sürekli sağlamaktadır.
* Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık.
HASARLI BİNA UYARISI
* Vatandaşlarımızın konutlarını inceleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bakanlığımızın ekiplerinin tespitlerini tamamlamalarına müteakip binalarına girmeleri.
* Ağır hasarlı, yıkılma riski olan binalarımız olduğu düşüncesindeyiz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sırrı Süreyya Önder'le ilgili yeni açıklamaİstanbul İl Sağlık Müdürü Güner’den Sırrı Süreyya Önder açıklaması: "Ağır bir süreçten geçiyor, hayati riski devam ediyor"01 Mayıs 2025 Perşembe 11:40GÜNDEM
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs tedbirleriTaksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan yollarda 1 Mayıs tedbirleri01 Mayıs 2025 Perşembe 11:06GÜNDEM
Balıkesir'de şap alarmı15 mahalle karantinaya alındı01 Mayıs 2025 Perşembe 11:02GÜNDEM
Devlet hastanesinde tecavüz! İnceleme başlatıldıDevlet hastanesinde cinsel istismar iddiasına ilişkin inceleme01 Mayıs 2025 Perşembe 10:47GÜNDEM
Yenidoğan Çetesi davasında 4.duruşma sürüyorYenidoğan Çetesi davasının görülmesine 7'inci gününde devam ediliyor30 Nisan 2025 Çarşamba 11:00GÜNDEM
İstanbul depremi tek gündem! 4 milyona yakın içerik paylaşıldı6.2 büyüklüğündeki İstanbul depremi, dijital ve geleneksel medyada oluşturduğu geniş yankıyla ana gündem maddesi haline geldi. Depremle ilgili 3,9 milyonun üzerinde içerik tespit edildi.30 Nisan 2025 Çarşamba 10:42GÜNDEM
Hindistan değil ayakkabıcılar sitesiAtık dağına dönüşen alandaki görüntü Hindistan'ı aratmıyor.30 Nisan 2025 Çarşamba 10:17GÜNDEM
Fuhuş şebekesi çökertildi72 milyon TL mal varlığı ve paraya el konuldu30 Nisan 2025 Çarşamba 09:51GÜNDEM
Bakan Yerlikaya açıkladı...42 ilde FETÖ baskınıFETÖ'ye yönelik operasyonlarda 169 şüpheli yakalandı30 Nisan 2025 Çarşamba 09:40GÜNDEM
2.dalga operasyonunda 18 kişi tutuklandıİBB soruşturmasının 2. dalga operasyonunda gözaltına alınan 18 kişi tutuklandı30 Nisan 2025 Çarşamba 09:30GÜNDEM
Ege Denizi’nde 4.4 şiddetinde depremEge Denizi’nde 4.4 şiddetinde deprem meydana geldi.30 Nisan 2025 Çarşamba 09:25GÜNDEM
Borsa İstanbul operasyonu! Çok sayıda gözaltı...'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'piyasa dolandırıcılığı' suçlarından gözaltı kararı verildi.30 Nisan 2025 Çarşamba 09:21GÜNDEM
Bakan açıkladı: Kesintiler bizi etkileyebilir!'Türkiye sıkıntıdan şu anda etkilenmedi ama bizi etkileyebilecek boyutta bir sıkıntı.'29 Nisan 2025 Salı 12:37GÜNDEM
Sosyal medya çeteleri korkutuyorSosyal medya çetelerinin pes dedirten yöntemi korkutuyor29 Nisan 2025 Salı 11:45GÜNDEM
Ümit Özdağ'dan 30 sayfalık tarihi savunmaİstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava Özdağ'ın savunmasıyla başladı.29 Nisan 2025 Salı 11:39GÜNDEM
Narin cinayetinde savcı mütalaayı sunduNarin Güran cinayetine ilişkin savcı, celse arasında hazırladığı 10 sayfalık mütalaayı sundu29 Nisan 2025 Salı 11:33GÜNDEM
Ongun'un oğlunun kumbarasına bile el koymuşlarKızına ise 'Küpen altın mı?' sorusu!29 Nisan 2025 Salı 11:04GÜNDEM
Yenidoğan Çetesi davası sürüyorYenidoğan Çetesi davasının görülmesine 6'ncı gününde devam ediliyor29 Nisan 2025 Salı 10:59GÜNDEM
2.dalga operasyonu: 52 şüpheli adliyeye sevk edildiİBB soruşturmasında gözaltına alınan 52 şüpheli adliyeye sevk edildi29 Nisan 2025 Salı 10:55GÜNDEM
İşsizlik rakamları açıklandıMart ayında işsizlik oranı yüzde 7,9 oldu29 Nisan 2025 Salı 10:49GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış