21 Eylül 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara22°C

BURSA’DA ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇ KAZANIYOR

BTSO öncülüğünde üniversite-sanayi işbirliği adımlarına devam ediyor.

Bursa’da üniversite-sanayi işbirliği güç kazanıyor

11 Haziran 2016 Cumartesi 17:59

Türkiye'nin üretim üssü Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde üniversite-sanayi işbirliği adımlarına devam ediyor. BTSO'nun kente değer katan projelerinin odak noktasını oluşturan meslek komiteleri ve sektörel konseyler, bu işbirliğinin kurulmasında öncü rol üstleniyor. Bu kapsamda kimya sanayi sektörü temsilcilerinin ağırlıklı olarak yer aldığı 22. Meslek Komitesi üyeleri, UÜ Kimya Bölümü akademisyenlerini ziyaret etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz tarafından ağırlanan BTSO Yönetim Kurulu üyesi İlker Duran, 22. Meslek Komitesi Başkanı Kerim Sabuniş ve komite üyeleri, işbirliği imkanlarını masaya yatırdı.

"YENİ İŞBİRLİĞİ KÖPRÜLERİNİ KURUYORUZ"

İlker Duran, ziyarette yaptığı konuşmada, 112 ülkeden fazla ihracat yapan Bursa'da ileri teknoloji ve katma değerli üretimi geliştirmeye yönelik projeler yürüttüklerini ifade etti. Duran, üniversite-sanayi işbirliğinin Türkiye'nin ve Bursa'nın hedeflerine ulaşmasında büyük rol üstlendiğini söyledi. Sanayici ve akademisyen arasındaki işbirliği köprülerinin güçlenmesi için çalıştıklarını kaydeden Duran, "BTSO olarak Uludağ Üniversitesi ile birlikte kentimize değer katan projeleri gerçekleştirdik. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız sayın İbrahim Burkay liderliğinde önemli çalışmalara ve projelere imza attık. Sektörel konsey yapılanmalarımız ve kümelenme gruplarımızla akademisyenlerimizi ve sanayicilerimizi buluşturduk. Teknoloji Transfer Ofisi'ni ve ULUTEK'i daha aktif hale getirdik. Bursa'da üniversite-sanayi arasında güzel bir sinerji oluştu. Bundan sonra da üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

"ARTIK SANAYİCİ ÜNİVERSİTENİN TECRÜBESİNDEN FAYDALANIYOR"

Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, üniversite ve sanayi işbirliği kavramının gün geçtikçe geliştiğini belirterek, BTSO'yu, bu noktada attığı adımlardan dolayı tebrik etti. Yılmaz, "Eskiden akademisyenler ile sanayiciler arasında işbirliği kültürü yoktu. Son zamanlarda ileri teknoloji ve Ar-Ge desteklerinin artmasıyla birlikte bu işbirliği ortamları gelişti. Artık sanayicilerimiz, üniversitenin tecrübesinden faydalanıyor. Bu işbirliğinde atılan her adım ülkemizin ve kentin geleceğine büyük katkı sağlayacaktır." diye konuştu. Ziyarette ayrıca BTSO heyeti, Kimya Bölümü'ndeki laboratuvarları inceleyerek, akademisyenlerden eğitimler hakkında bilgi aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa