24 Nisan 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

BURSA'DA SAHTE SEÇMEN ŞOKU!

Bursa'da bir apartmanda, o binada oturmayan iki sahte seçmen tespit edildi....

Bursa'da sahte seçmen şoku!

21 Mart 2023 Salı 16:36

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin listesi askıya çıkarılınca, sahte seçmenler de ortaya çıkmaya başladı. Bursa'da bir apartmanda, o binada oturmayan iki sahte seçmen tespit edildi.

Bursa haber...   

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle seçmen listeleri, dün itibariyle ilçe seçim kurulları tarafından askıya çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri, ilçe seçim kurullarınca dün askıya çıkarıldı ve itiraz süreci başladı. Listelerin asılmasıyla birlikte, sahte seçmenler de ortaya çıkmaya başladı. 

Bursa'nın Yıldırım ilçesi'ndeki Millet mahallesindeki bir apartmanda, iki sahte seçmen olduğu belirlendi. Yüksekoba 5 sitesinin yöneticisi Seyfi Çakmaklı, seçmen listesini incelendiğinde binalarında oturmayan 2 kişiyi tespit ettiklerini söyledi. 

Emrah ve Sevde Uyar adlı kişileri tanımadıklarını ve binalardaki dairelerle herhangi bir ilişkisi olmadığına dikkat çeken Çakmaklı, "İlçe seçim kuruluna giderek, bu kişiler için itirazda bulunacağız. Tüm vatandaşlarımızı, sahte seçmenler konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Muhtarlıklardaki listelerini kontrol ederek, binada oturmayan sahte seçmenlere itiraz etsinler." diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet