14 Mayıs 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara11°C

BURSA'DA MEMURLARA İŞARET DİLİ KURSU

İşitme engellilerle rahatlıkla iletişim kurabilmeleri hedefleniyor...

Bursa'da memurlara işaret dili kursu

24 Eylül 2017 Pazar 11:16

Bursa’da kamuda çalışan memurlara, işitme engellilerle rahatlıkla iletişim kurabilmeleri için işaret dili kursu verilmeye başlandı. Toplam 120 saat sürecek kursa katılanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.
 
Bursa haberleri...
 
Bursa'da işitme engelli kişilerin resmi kurumlarda iletişim sorunu yaşamamaları için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 40 memura işaret dili kursu verilmeye başlandı. Büro Memur-Sen Şubesi'nce Haşim İşcan Caddesi üzerinde bulunan Ördekli Kültür Merkezi'ndeki kurs, pazartesi ve perşembe günleri saat 18.00'de başlıyor. Kursa, adliye, İşkur ve SGK'da çalışan 40 memur katılıyor. Toplam 120 saatlik kurs, ekim ayının ikinci yarısında sona erecek, başarılı kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.
 
Büro Memur-Sen Şube Başkanı Fatih Hafızoğlu,Günümüzde engelilerin en büyük sorun yaşadığı yerlerden birinin kamuya ait kurum ve kuruluşlar olduğuna dikkat çekti. Hafızoğlu, "İşitme engelli kişiler resmi kurumlarda işleri olduğu zaman yanlarında mutlaka işaret dili bilen bir kişiyi getirmek zorunda kalıyorlar. Bu onlar kadar kendisine yardımcı olan kişiyi de zaman kaybı açısından rahatsız ediyor." dedi.
 
 
ÇOK AZ KİŞİ BİLİYOR
 
Fatih Hafızoğlu, "Resmi kurumlarda bu dili bilen çok az kişi var. Amacımız her resmi dairede işaret dili bilen bir veya birden fazla kişinin olmasını sağlamak. Bunun startını verdik. Eğitmenler aracılığı ile ilk etapta 40 personele işaret dilini öğretiyoruz. Böylece engelli kişiler tek başlarına resmi dairelere gelip rahatlıkla işlerini halledebilecekler." diye konuştu.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa