03 Mayıs 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

BURSA’DA KURBAN KESİM KURSU

Bursa Valiliği, kurban kesim kursu düzenledi.

Bursa’da kurban kesim kursu

10 Ağustos 2018 Cuma 13:39

 Bursa Valiliği’nin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumları ile özel iştiraklerin desteğiyle planlanan sertifikalı kurban kesim elemanı kursu, 13-15 Ağustos tarihleri arasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün konferans salonunda yapılacak. 3 gün sürecek kursta, 16 saati teorik-4 saati de uygulamalı olmak üzere toplam 20 saat eğitim verilecek.

Bursa Haber...

Kurban kesimini doğru yapmak, muhtemel kazaların önüne geçmek ve dini vecibesini yerine getirmek isteyen tüm vatandaşlar, düzenlenen kursa katılabilecek.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle muhtemel kesim kazalarının önüne geçmek ve insanların dini vecibelerini doğru şekilde yerine getirmesini temin etmek isteyen Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini alarak sertifikalı kurban kesim kursu düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Helal Birliği ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin de destek verdiği kurs, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Hürriyet semtindeki merkezinde organize edilecek.

Bursa Haber...

Kursun 16 saati teorik, 4 saati ise uygulamalı olacak. Uygulamalar, Bursam, Edemen ve Bursa Kasaplar Odası et kombinalarında yapılacak. Toplam 20 saat sürecek kursun eğitmenleri ise Büyükşehir Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne bağlı çalışan veteriner hekimler olacak. Kursun sonunda ise her katılımcıya sertifika verilecek. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursaspor