22 Kasım 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

BURSA KİTAP FUARI AÇILDI

Bursa 15. Kitap fuarı açıldı.

Bursa Kitap Fuarı Açıldı

19 Mart 2017 Pazar 10:00

Bursa’da, 600 yazar, 300 yayın evinin katıldığı ve 80 etkinliğin gerçekleştirileceği Bursa 15. Kitap fuarı açıldı.
 
İçişleri Eski Bakanı, Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük,Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil yazarlar ve kitapseverlerin katılımı ile 15. Bursa kitap fuarı, TÜYAP fuar alanında kitapseverlere kapılarını açtı.
 
Açılış konuşmasında kitapseverlere seslenen Bursa Valisi İzzettin Küçük; “Edebiyat ve kültür hayatımızın çok değerli temsilcileri, onur konuklarımız hepinizi saygı ile selamlıyorum, Bursa kitap fuarına hoş geldiniz.
Her ülkenin ürettiği sahip olduğu değerler vardır. Üretemediğini satın alır. Ancak ne yaparsak yapalım dışarıdan ithal edemeyeceğimiz bir şey var akıl, fikir, düşünce, felsefe gibi şeyleri hiç kimse bizim adımıza yapamaz. Önümüzde kalkınma, gelişme ve medeniyet dediğimiz ana hedefimizdeki zayıf kaldığımız noktalardan bir tanesi de bu. Çünkü parasını verip alamıyoruz. Bunun için okumamız, çaba sarf etmemiz gerekiyor. Az önce izah ettiğim akıl ve düşünce ancak kitabın, okumanın önderliğinde gelişecek.
 
Kitap okumaktan yana toplum olarak bir zayıflığımız var. Bununla ilgili size bir anımdan bahsederek bunun ana nedenlerinden birisini ortaya koymaya çalışacağım. Televizyon röportajlarında vatandaşlara sorarlar, ‘boş zamanlarınızda ne yaparsınız?’ diye. Herkesin ilk söylediği şey kitap okumak, spor yapmak, film seyretmek derler. Yani kitap okumayı boş zamanlarda can sıkılmasın diye yapılan bir şey gibi algılanıyor. Bu düşünce ile kitap toplum tarafından nasıl kıymet görür. Bence kitap okuyan insan okuma öncesinde özel hazırlık yapmalı, okumaya özel zaman ayırmalı. Aslında en değerli işlerden birini yapıyor kitap okuyan insan ve en değerli kişiler ile muhatap oluyor kitap okurken. Boş zamanlarda kitap okurum diyen bir ülkede maalesef ancak bu kadar kitap okunuyor. Bizim gençlerimize, daha doğrusu yediden yetmişe herkese kitap okumayı sevdirmemiz, aşılamamız lazım.
 
1-017.jpg
 
Bursa’da çok önemli bir müessese var, İnebey yazma eserler merkezi. Bu merkez İçişleri eski Bakanımız, Bursa Millet Vekilimiz Efkan Ala’nın bizzat kendisinin kurdurduğu bir merkezdir. Şimdiye kadar elliye yakın eser tercüme edildi. İbni-i Sina, Farabi gibi zatların en güzel eserleri tercüme edildi. Bu çalışmaya öncülük eden eski Bakanımız Efkan Bey’e de çok teşekkür ediyorum. “dedi.
 
OKUMAK İNANCIMIZIN TEMELİNDE VAR
 
Kitap okumanın insan için önemine değinen Eski İçişleri Bakanı, Bursa Millet Vekili Efkan Ala ise “ Bu kitap fuarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizim medeniyetimizde olmak üzere bütün uygarlıklar ciddi bir aydınlanma üzerine inşa edilmişlerdir. Aydınlanma kitap demektir, akıl demektir. Kant’ın tanımı ile aklı kullanmaya cesaret etmek demektir. Kitap demek, okumak demektir. Okumak demek, anlamak demektir. Anlamak ise anlaşmak demektir. Anlaşma olmadan barış içerisinde bir dünya inşa edilebilir mi? İnsan olarak ortaya koyduğumuz bütün insani hedeflerin mutlaka uğraması gereken bir değerdir kitap. Bizim inancımızın en temelinde ‘OKU’ emri vardır. İnsanı okuyarak buluşturma emri vardır.” diyerek okumanın insanlar için önemine vurgu yaptı.
 
TÜYAP fuar alanında çeşitli etkinliklerle kapılarını açan 15. Bursa kitap fuarı, 18-26 Mart tarihleri arasında tüm kitapseverleri bekliyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet