17 Mayıs 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

BURSA İÇİN KORKUTAN AÇIKLAMA

Prof. Naci Görür: Bu kentimizin yeri çok tehlikeli...

Bursa için korkutan açıklama

04 Aralık 2023 Pazartesi 12:31

Gemlik Körfezi'nde saat 10.42'de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremden 3 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Paniğe neden olan depremin ardından açıklama yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı depreme dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir." dedi.

Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bursa’nın yanı sıra çevre illerle İstanbul ve İzmir’den de hissedildi. Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra saat 10.45’te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi.

Kısa süreli paniğe neden olan depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı depreme dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem