04 Şubat 2026
  • Bursa9°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara6°C

BU TUZAĞA DÜŞMEYİN! TELEFONUNDA BU MESAJI GÖRÜRSENİZ...

Son zamanlarda vatandaşlara gelen "YASALUYARI" isimli mesaj ile yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi.

Bu tuzağa düşmeyin! Telefonunda bu mesajı görürseniz...

04 Şubat 2026 Çarşamba 11:18

Vatandaşların telefonlarına gelen "YASALUYARI" isimli mesaj, kullanıcıların TCKN ile ilişkilendirilmiş gibi gösterilen mobil hatlar yoluyla "SIM kart değişikliği" ya da "yeni abonelik kaydı" yapıldığı iddia ediliyor.

MAVİ BAĞLANTI KÖPRÜSÜ

Telefonlara gelen SMS'ler ile beraber gönderilen numaranın bir bölümündeki mavi renkle yapılmış bağlantı köprüsüne tıklamayı hedeflendiren dolandırıcılar, bu linklere tıklanması halinde kişisel bilgileri ele geçirmeyi, mobil bankacılık ve sosyal medya hesaplarına sızmayı hedefliyor.

PANİK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Gönderilen mesaj içeriğinde işlem bilgileri verilerek kullanıcılarda gerçekçi bir ileti yolu ile panik uyandırılmaya çalışılıyor. Mesajın devamında, "Bilginiz dışında ise iletişime geçin" yönlendirmesiyle linke tıklamanın teşvik edildiği amaçlanıyor.

İTİBAR EDİLMEMELİ

Uzmanlar, bu tür mesajlara kesinlikle müsamaha gösterilmemesi gerektiğini, SMS içerisindeki bağlantılara tıklanmaması ve herhangi bir işlem yapılmaması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji