14 Mayıs 2024
  • Bursa6°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

BOZDAĞ'DAN DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI

Bozdağ: Süratli bir şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz

Bozdağ'dan dokunulmazlık açıklaması

12 Haziran 2016 Pazar 03:17

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Süratli bir şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz. İlgili savcılıklar ceza muhakemesi kanunu çerçevesinde yapması gerekenleri onlar takdir edecek ve kararlarını vereceklerdir" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta valilik ziyaretinde bir gazetecinin, "'TBMM'deki 682 fezleke Adalet Bakanlığına cuma günü gönderildi. Bakanlık olarak fezlekeleri savcılıklara ne zaman göndereceksiniz'" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bildiğiniz gibi anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanımız tarafından onanması üzerine Adalet Bakanlığında bulunan 117 dosya mahal cumhuriyet savcılıklarına gönderildi. 682 dosya da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı dün elindeki dosyaları Başbakanlığa, Başbakanlık da Adalet Bakanlığına göndermiş durumda.

Adalet Bakanlığı bu dosyaları da önümüzdeki hafta içerisinde mahal cumhuriyet savcılıklarına intikal için gerekeni yapacaktır. Süratli bir şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz. İlgili savcılıklar ceza muhakemesi kanunu çerçevesinde yapması gerekenleri onlar takdir edecek ve kararlarını vereceklerdir." 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem