13 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara10°C

BİZ TÜRKİYE'YİZ

Parçalanmış bir Türkiye bırakmayacağız

Biz Türkiye'yiz

20 Eylül 2017 Çarşamba 09:25

Bursa'da kurulan biz Türkiyeyiz platformu HDP Milletvekili Aysel Tğluk' un annsinin cenazesinde yaşananları protesto etmek amacıyla bir açıklama yaynladı.

Platformdan yapılan açıkalmada şu ifadelere yer verildi.

"Ülkemizin vicdanını sarsan ve insanlarımızı utanca boğan acı bir olay yaşadık. HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin defin işlemi sırasında bir grup saldırgan, cenazenin Ankara'da toprağa verilmesini engelledi.

Ailesi ise Hatun Tuğluk'un cenazesini alıp Tunceli'ye götürmek ve orada defnetmek zorunda kaldı. Nefretin, ölmüş bir anneye kadar uzanmış olması, hepimizin her şeyi yeniden düşünmesini gerektirecek kadar vahimdir ve can yakıcıdır.

Ölüye saygısı olmayan bir zihniyetin, yaşayana saygısının olmayacağı açıktır. Yaşadığımız bu durum, kutuplaştırıcı ve ötekileştirici nefret dilinin doğal bir sonucudur.

Bu düşmanca tavrın ne tür sonuçlara yol açabileceğini görmek için toplum bilimci olmak gerekmez. Kabul edilemez çirkinlikteki bu zihniyetin ülkemizde var olduğunu görmek "Farklıyız, Birlikteyiz, Biz Türkiye'yiz" girişiminin ne kadar doğru bir girişim olduğunun ne yazık ki ciddi bir kanıtıdır.

Ülkemizin tüm insanlarının birlikte ve kardeşçe yaşamasından yanaysak, ölülerimizin yanyana olmasından düşmanlık üreten bu kirli zihniyete kararlılıkla karşı çıkmalıyız.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz kararlıyız. Bu topraklara ait olmayan bu ve benzeri  tüm yaklaşımların karşısında duracağız. Çocuklarımıza ve torunlarımıza, birbiriyle kavga eden, parçalanmış bir Türkiye bırakmayacağız."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa