06 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C

BİLECİK'TEN SONRA ORDU BELEDİYESİ!

'Ertuğrul gazi' diye,oyuncu engin Altan Düzyatan'ın büstünü koydular...

Bilecik'ten sonra Ordu Belediyesi!

07 Haziran 2020 Pazar 23:24

Bilecik'ten sonra Ordu'da, Ertuğrulgazi diye, 'Diriliş Ertuğrul' dizinde rol alan Engin Altan Düzyatan'ın büstü konuldu. Gelen tepkiler sonrası, Ordu Büyükşehir Belediyesi, büstün kaldırmak zorunda kaldı.

Son dakika haberleri...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na Türk ve İslam tarihinin önemli isimlerinin büstlerini yerleştirdi. Ertuğrul Gazi diye de, 'Diriliş Ertuğrul' dizinde rol alan Engin Altan Düzyatan''ın büstü konuldu.Büstler yerleştirildikten sonra meydanı gezen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, bir milletin kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmesi gerektiğini belirterek “Bu çalışmayla tarihimizi ve değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Belediye binası önünde bulunan meydana yerleştirilen Ertuğrul Gazi’nin büstüne bakanlar, büstün dizi oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzediğini gördü. Sosyal medyada kısa sürede yayılan olay, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tepkilerin ardından bir açıklama yaparak, büstün kaldırıldığını duyurdu. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ordu-(1).jpg

Bilecik’teki Ertuğrul Gazi Müzesi’ndeki Ertuğrul Gazi heykelinin de, Ertuğrul Gazi'ye değil, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a ait olduğu belirlenmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem