20 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Mazıdağı Belediye Başkanı Yıldırım görevden uzaklaştırıldı

Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

14 Temmuz 2016 Perşembe 11:10

Cevizlik Jandarma Karakolu'na 5 tonluk patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda kullanılan 47 AS 012 plakalı kamyonun, Mazıdağı Belediyesi envanterine kayıtlı olması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, Mazıdağı Belediyesi Başkanı Necla Yıldırım ile Mazıdağı Belediyesi Meclis Üyesi Ali Özkan, görevden uzaklaştırıldı.

Mardin'in Artuklu ilçesi Cevizli Jandarma Karakolu'na yapılan bombalı araç saldırısında kullanılan kamyonun Mazıdağı Belediyesi'ne ait olması nedeniyle başlatılan soruşturma sürüyor. PKK terör örgütü mensuplarınca; hedef alınan Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakolu'na 5 tonluk patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda kullanılan 47 AS 012 plakalı kamyonun, Mazıdağı Belediyesi envanterine kayıtlı olması nedeniyle başlatılan soruşturmada, yeni bir aşama daha kat edildi. İki şehit, bir sivilin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, İçişleri Bakanlığı'ndan alınan izinle, Mazıdağı Belediyesi Başkanı Necla Yıldırım ve Mazıdağı Belediyesi Meclis Üyesi Ali Özkan, görevden uzaklaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği, "Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım ve Belediye Meclis Üyesi Ali Özkan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Anayasanın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 Sayılı Belediye Kanu'nun 47. maddesi gereğince, geçici bir tedbir olarak, görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir." denildi.

Aynı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından 4 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 5 kişi ise serbest kalmıştı. Saldırıda kullanılan kamyonun adına zimmetli olduğu öğrenilen kamyon şoförü A.D ile belediye araç parkı sorumlusu B.T. hakkında da tutuklama karar verilmişti.

Soruşturma kapsamında daha sonra gözaltına alınan Mazıdağı Belediyesi Zabıta Amiri'nin ifadesinin alınması işlemi ise sürüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem