12 Mayıs 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara13°C

BAVUL CİNAYETİNİN FAİLLERİ YAKALANDI

İşadamını öldürüp parçalara ayırdıktan sonra bir valiz içinde boş araziye atan 3 kişi yakalandı..

Bavul cinayetinin failleri yakalandı

21 Temmuz 2016 Perşembe 15:52

Büyükçekmece'de kaçırdıkları Iraklı işadamını, ailesinden istedikleri fidyeyi alamadıkları için öldürüp parçalara ayırdıktan sonra bir valiz içinde boş araziye atan 3 kişi yakalandı.

Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi'nde 3 Temmuz 2016 günü boş bir arazide valiz içerisinde erkek cesedi bulunmuştu. Ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'a götürülmüştü. Kayıp başvurularından yola çıkan polis, Iraklı bir aileye ulaştı. Polisin irtibata geçtiği aile İstanbul'da DNA örneği verdi. Yapılan testlerde baş kısmı olmayan cesedin Iraklı işadamı Mevlid Muhammed'e (39) ait olduğu ortaya çıktı.

Bu sırada Muhammed Saleh isimli bir kişi polise gidip arkadaşı Mevlid Muhammed'le birlikte kendisinin de kaçırıldığını söyledi. Muhammed Saleh, emniyetteki ifadesinde Mevlid ve kendisinin döviz bürosu açmaya karar verdiklerini, ortak olacakları kişiyle kendilerini tanıştıran Iraklı aracılar tarafından görüşmeye çağrıldıklarını ve gittikleri Silivri'de rehin alındıklarını belirtti.

İfadesinde, kendilerini kaçıranların Mevlid'in ailesini arayıp 2 milyon Dolar fidye istediğini, daha sonra silah sesleri duyduğunu söyleyen Saleh, kendisini arabaya bindirip başka bir adrese götürmek istedikleri sırada kırmızı ışıkta araçtan atlayıp kaçtığını belirtti.

Mağdur Muhammed Saleh'in verdiği ifade doğrultusunda harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıların kimliğini tespit etti. Teknik ve fiziki takip sonrasında yurt dışına çıkmak isteyen Kani A, (58) Faslı Tarık M, (20) ve Iraklı Faruk A, (42) Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Zanlılar, götürüldükleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada suçlamaları kabul etmedi. Şüphelilerin hepsinin ifadelerinde "O gün Mevlid'i villada gördüm. Ancak öldürüldüğünü bilmiyordum" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3.Sayfa