BAŞKAN YEŞİLTAŞ'TAN ÇÖPLÜK TEPKİSİ
'Giderayak Bursa'ya bir hançer daha saplamayın'...

13 Aralık 2023 Çarşamba 13:21
Bursa'nın Nilüfer ilçesinin Kayapa bölgesine yapılması planlanan çöp toplama alanına vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek karşı çıktı.
Yüzlerce vatandaşın katıldığı buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, akademik odaların temsilcileri, doğa dernekleri, muhtarlar ve çok sayıda Kayapalı katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer'in Kayapa Mahallesi'nde yapılması planlanan çöp toplama alanı vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü'nün de paydaşı olduğu 'Kayapa'da Çöplük İstemiyoruz Platformu' üyeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.
400 bin nüfus planlamasının olduğu Kayapa bölgesinde tepki çeken çöplük inşasına ilişkin görüşlerini aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş şunları söyledi:
Bursa'yı, Bursa'ya ihanet edenlerden korumak, kurtarmak ve kentimize sahip çıkmak için buradayız. Kayapa'ya yapılmak istenen 'çöplük' için uzun yıllardır mücadele yürütülüyor. Bölgede yaşayan halkımız, üniversitelerin değerli bilim insanları, akademik odalarla birlikte açılan ve kazanılan bir dava var. Bu dava sonucunda da proje iptal edilmişti.
O dönemin Belediye Başkanı Recep Altepe, şimdiki Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu projenin yapılmayacağını duyurmuşlardı ancak 2022 yılında gördük ki bir plan değişikliği yapılarak Kayapa'daki tesis şimdi yeniden hayata geçirilmek isteniyor.
Akademik odalar, üniversiteler, bilim insanları uzun yıllardır tesis için yaklaşık 400 bin nüfus planlamasının olduğu ve her geçen gün büyümekte olan bu bölgeyi değil kentin başka noktalarını işaret etmişken şimdi bütün uyarılara kulak tıkayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tesisi ısrarla bu noktaya inşa etmek istiyor.
"BU KENTİ KİM YÖNETİYOR?"
Bu ısrarın nedenini merak ediyoruz. Bu ısrarın nedeninin kamuoyuna anlatılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tesisi ilgili bölgeye yapmayacaklarını söylemiş. Peki buradan soruyorum: Bu kenti kim yönetiyor? Eğer bir yerde bir şeyin yapılmayacağı kararını belediye başkanı vermişse, bu, belediye meclis tutanaklarına da geçmişse şimdi neden yeniden ısrarla yapmak için ortaya çıkıyor? Demek ki birileri onlara bu talimatı veriyor!
Doğayı, çevreyi, yaşam alanlarını, tarımsal üretimin yoğun olduğu yerlerde yaşanacak sıkıntıların hiçbirini düşünmeden sırf mali kaygılarla bu çöplüğün Kayapa'da yapılmasında ısrarcı olanlara karşı biz de ısrarla, yaşanabilir Bursa için onların karşısında durmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.
Onlar buradan bir kez daha duysun, Bursa'nın doğası, suyu, tarımsal zenginlikleri, değerleri onların cüzdanlarından, banka hesaplarından çok daha değerli. İşte bu yüzden biz burada yapılması planlanan çöplüğe karşıyız, karşı durmaya da devam edeceğiz.
"BURSA'YI YÖNETEMİYORLAR"
Su kaynaklarının dibine, ormanın içerisine sırf kamulaştırma bedeli düşük diye, bu çöplüğün yapılmasına izin vermeyeceğiz. Onlar için kağıt üzerinde yazmak, çizmek çok basit ancak bunu doğanın kalbinde, insanların yaşam alanlarına yapmak çok büyük bir kent suçu. Zaten yıllardır Bursa'yı yönetemiyorlar, ormanlarını, sularını yabancılara, peşkeş çekiyorlar. En azından giderayak Bursa'nın kalbine bir hançer daha saplamamaları için bugün buradayız.
Bursalılar artık doğasının, yeşilinin, ormanının, suyunun daha fazla talan edilmesine karşı çıkıyor. Kentimizin dört bir yanında yanlış politikalar, projeler nedeniyle itirazlar yükseliyor. Bursalılar kendilerine, kentlerine karşı işlenen bu suçları unutmaz ve bunun hesabının demokratik yollarla sorar!.

"BAŞKA BURSA YOK"
En büyük güç örgütlü güçtür. Vatandaşlarımızın istemediği bir şey orada olmamalı. Ancak iktidar sürekli aynı yolu izliyor. Eğer siz kenti ortak akıllı yönetmezseniz, katılımcı bir belediyeciliğin şartlarını yerine getirmezseniz, akademik odaları, STK'ları, üniversiteleri, bilimi yok sayarsınız bu halk bugün olduğu bundan sonra gelir karşınıza dikilir. Çünkü başka Bursa yok.
Ancak şunu biliyoruz. Bursa'nın yaşadığı bütün bu zulümden kurtulmasına az kaldı. Bursa'yı, Türkiye'nin en kötü yönetilen kenti haline getirenlerden hesap sormaya az kaldı. Katılımcılıktan uzak, liyakatsiz kadrolarıyla vatandaşa tepeden bakan bu 'ben yaptım oldu'cu anlayıştan kurtulmaya az kaldı.
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman Bursa'nın yeşilinin, doğasının, tarımının, tarihinin, dağlarının, ovalarının yanında olanlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biliyoruz yalnız değiliz. Her zaman kentine sahip çıkanların yanında olmaya devam edeceğiz.
Biz bugün bu çöplüğün yapılmasına karşı durmak için buraya geldik. Ancak değerli Bursalılara şunu söylemek isterim.
108 gün sonra Bursa'da bir şey değişecek sonra her şey güzelleşecek. 108 gün sonra Bursa'da bir şey değişecek kentimiz güzelleşecek. 108 gün sonra Bursa'da bir daha asla bu tür projelere izin verilmeyecek.108 gün Bursa'da herkes mutlu yaşayacak. 108 gün sonra Bursa, kendisine ihanet edenlerden kurtulacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Orhan Sarıbal ise tesisle ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti:
"BU ACELE NEDEN?
Kayapa'da 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen çöp toplama merkezi bugün yeniden ihaleye sunuldu. Peki neden? Neden Nilüfer? Yerel seçime 3 ay kalmışken neden bu acele? Neden ısmarlama bir firmaya yaptırılmak isteniyor? İktidarın 20 yıldır yapamadığı bir şeyin bugün dayatma ile yapılması neden? Halk buradaydı, STK'ler buradaydı, muhtarlar buradaydı orada ise sadece egemenler ve müteahhitler vardı. Biz bunu reddediyoruz. Çöplük bir insanlık meselesidir, bir sağlık sorunudur. Çöplüğü Nilüfer'e taşımak bir katliamdır, cinayettir. Biz bunu reddediyoruz.
Türkiye'nin en değerli koçları rekor fiyatlara satılıyorTürkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yılda bir kez açık artırma usulüyle gerçekleştirilen satışlarda rekor fiyatlar oluşuyor.16 Mart 2026 Pazartesi 09:04BURSA
Bursa'da fırınlara denetimYıldırım’da faaliyet gösteren ekmek fırınları, pastaneler ve gıda imalathaneleri zabıta ekiplerince sıkı denetime tabi tutuldu16 Mart 2026 Pazartesi 08:56BURSA
Bursa'da minikler doğa için fidan diktiNilüfer'de Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler doğa için fidan dikti. Dumlupınar Mahallesi'nde akçaağaç fidanları toprakla buluştu.16 Mart 2026 Pazartesi 08:54BURSA
Başkan Bozbey: "Paylaşma duygusunu arttırıyoruz"Bursa genelinde düzenlediği etkinliklerle Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu herkese hissettiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, iftar programlarını Osmangazi ilçesinin Emek ve Alacahırka mahalleleriyle sürdürdü.16 Mart 2026 Pazartesi 08:53BURSA
Alper Gezeravcı BTÜ öğrencileriyle buluştuTürkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Bursa Teknik Üniversitesi programı kapsamında Özdemir Bayraktar TEKNOFEST Atölyesi’ni ziyaret etti.16 Mart 2026 Pazartesi 08:51BURSA
Bursa'da bayram öncesinde şehitler unutulmadıBursa'da bayram öncesinde şehitler unutulmadı.16 Mart 2026 Pazartesi 08:49BURSA
Bursa'da yanan ağaç itfaiyeyi harekete geçirdiBursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Botanik Park'ta çıkan yangında bir ağaç alevlere teslim oldu. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.14 Mart 2026 Cumartesi 09:37BURSA
Bursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı törenle anıldıBursa'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen programda milli şair Mehmet Akif Ersoy saygı ve rahmetle anıldı.13 Mart 2026 Cuma 09:36BURSA
Bursa’nın dağ ilçesinde büyük ramazan dayanışmasıBursa’nın dağ ilçelerinden Harmancık’ta Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar çadırı, her gün yüzlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturuyor.13 Mart 2026 Cuma 09:32BURSA
Gençlerden patili canlara ziyaretYıldırım Belediyesi, Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi ile Sahiplendirme Merkezi’nde Osmangazi Gençlik Merkezi üyelerini ağırladı.13 Mart 2026 Cuma 09:27BURSA
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde su kesintisi!BUSKİ Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde su kesintisi yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...12 Mart 2026 Perşembe 10:03BURSA
Bursa'da pandeminin izleri konuşulduNilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde düzenlenen programda, COVID-19 pandemisinin tıbbi ve toplumsal etkileri değerlendirilirken, salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı.12 Mart 2026 Perşembe 09:25BURSA
Kardeş şehir Saraybosna'da Ramazan buluşmasıBursa Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek'te düzenlediği iftar programıyla kardeşlik duygularını güçlendirdi12 Mart 2026 Perşembe 09:21BURSA
Bursa’da Ramazan boyunca şehitlere vefa ziyaretleriBursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca il genelindeki şehitlikleri ziyaret ederek şehit kabirlerinin mevcut durumlarını tespit edildi.12 Mart 2026 Perşembe 09:10BURSA
Bursa'da AVM'de esrarengiz ölümBursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Kent Meydanı AVM'de meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetti.12 Mart 2026 Perşembe 07:45BURSA
Osmangazi Belediyesi’nden kadınlara sağlık ve farkındalık eğitimiOsmangazi Belediyesi’nin kadın sağlığına ilişkin düzenlediği panele katılan uzman isimler, kadınların fiziksel ve ruh sağlığına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.11 Mart 2026 Çarşamba 09:32BURSA
Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran CHP’den istifa ettiGemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.11 Mart 2026 Çarşamba 09:29BURSA
Yıldırım'a yeşil koridorBursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, tarihi dokusu ve doğal alanlarıyla ilçenin en kıymetli bölgelerinden biri olan Mollaarap’ı cazibe merkezine dönüştürmek başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.11 Mart 2026 Çarşamba 09:24BURSA
BUÜ’de gönül coğrafyası iftarda buluştuBursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, farklı coğrafyalardan gelen öğrencileri ve üniversite yönetimini aynı sofrada buluşturdu.11 Mart 2026 Çarşamba 09:22BURSA
Bursa'da cezaevi firarisi dolandırıcı yakalandıBursa'da kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırma suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.11 Mart 2026 Çarşamba 09:14BURSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.