28 Mart 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

BALKAN KAHRAMANLARININ TORUNLARI BURSA'DA

Çanakkale şehit ve gazi torunları Bursa'ya geldi

Balkan kahramanlarının torunları Bursa'da

05 Temmuz 2022 Salı 22:08

Çanakkale savaşı için Balkan coğrafyasından ülkemize gelerek şehit ve gazi olan soydaşlarımızın torunları Bursa'ya geldi. Özel konuklarını yemekte ağırlayan Kosova Eğitim ve Kültür Koordinatörlüğü yönetimi misafirlerini gül vererek karşıladı.

Bursa haber...     


Sırbistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Bulgaristan'dan gelerek Çanakkale'de şehit, gazi olan soydaşlarımızın torunları Uluslararası Çanakkale Dayanışma Grubu programları kapsamında Bursa'ya geldi.



Bursa'dan önce dedelerinin şehit ve gazi olduğu Çanakkale'yi gezen 50 kişilik ekip, Kosova Eğitim ve Kültür Koordinatörlüğü yönetimiyle yemekte bir araya geldi. Kosova Eğitim ve Kültür Koordinatörlüğü başkanı Recep Gündüz kardeşlerimizi Bursa'da görmekten büyük onur duyduk dedi.



Kosova Eğitim ve Kültür Koordinatörlüğü yönetim kurulu üyesi Beytullah Maviçiçek ise, 107 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları'nda şehit ve gazi olan soydaşlarımızın torunlarını ağırlamaktan ve onların bu toprakları görmesinden büyük mutluluk yaşadık diye konuştu.

Kosova Eğitim ve Kültür Koordinatörlüğü yönetim kurulu üyesi Selami Güleçyüz'de, bu topraklar için şehit olan atalarımızın torunları bugün Bursa'ya geldi. Onlarla bir arada olmak gurur verici ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet