BAKAN SOYLU'DAN ŞOK AÇIKLAMA!
Bakan Soylu: Yeni bir darbe planları var ama…

09 Haziran 2018 Cumartesi 12:45
Sayın Erdoğan Demirören nesli tükenen insanlardan biriydi. Allah rahmet eylesin.
PKK ile mücadele konusunda çok iyi bir entegrasyon sağlandı. Hem Emniyet hem MİT hem de diğer istihbaratları katıyorum buna. MİT ve TSK mensupları arasında yoğun bir destek var. Terörle mücadele konusunda başarının bir nedeni de teknolojik üstünlük. Şimdi kendi üretimimizle İHA'lar, SİHA'lar zırhlı araçlar... Çözemediğimiz tek şey var. El yapımı patlayıcılar. Bunu dünya da çözemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya bir konsept koymuş. Mücadele stratejimiz değişti. Terörü kaynağında kurutmak. Önleyici istihbarat da çok önemli. Gerekli müdahaleyi anında yapılıyoruz. BU orada mücadele eden arkadaşlarımıza da moral veriyor. Çukur ve hendeklerden sonra PKK'ya karşı nefret oluştu. Bu bize büyük destek sağlıyor. Biz demokrasi ve hukuk içinde kalarak terörle ancak bu kadar iyi mücadele edilir. Aksi olsaydı Avrupa'da ensemizde boza pişirirlerdi. Oradaki bütün arkadaşlarıma bunun için teşekkür ediyorum. Her okulda öğretmen her hastanede doktor var.
OHAL AÇIKLAMASI
Seçimden sonra Türkiye oturur konuşur OHAL olmadan yoluna devam eder.
FETÖ ve terör örgütlerinin şöyle bir özelliği var. Çok konuşuyorlar az eylem yapıyorlar. Gerek PKK gerek FETÖ'nün engellenen çok eylemi var. FETÖ ile mücadelemizi bir 15 Temmuz'da yakaladıklarımız var. İki Bylock üzerinden yakalananlar var. Üç ankesörlü telefonlar var. Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz.
‘YENİ BİR DARBE YENİ SUİKAST PLANLARI VAR’
Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. Özellikle Balkanlar'da çok güçlüler. Özellikle dışarıda da lojistik ayağını çözmeye çalışıyoruz. Avrupa'nın bir kısmında bunları içselleştirmiş durumda. Darbe de dahil bütün bunları kendi içlerinde değerlendiriyorlar. Her hafta terör örgütü lideri subliminal mesajlarla kendi örgünü ayağa tutmak için mesajlar veriyor.
‘EN TEHLİKELİLERİ KRİPTO OLANLAR’
Bunlar hala Türkiye'yi ele geçirebileceklerini sanıyorlar. En tehlikelileri kripto olanlar. Biz asil milletiz ama saf bir milletiz. FETÖ Gezi olaylarında var. Türkiye'deki tüm olaysız olaylarda parmağı var. Sosyal medya üzerinden destek arıyorlar. Bunların Facebook ve Twitter üzerinde etkileri var. Manüpülasyon yapıyorlar. Bunlar Türkiye'yi belli bir ısıda tutabilmek için dönem dönem yükseltmek dönem dönem eksiltmek için bunları kullandılar. FETÖ'nün otobanı bizi çok kuşatan bir otaban. Mesela PKK terör örgütü bize karşı bir hat kurmaz. Tamamen Kürt vatandaşlarımıza yönelik bir dil kullanır. Terörle mücadeleye giriyoruz. Tamamen asılsız şehit ve yaralı haberleri yapıyorlar.
‘KANDİL ŞİMDİ BİZİM İÇİN YAKIN HEDEF’
Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef. Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma mekezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir. Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz. Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi.
‘YA BU HATTI GERİ ÇEKECEĞİZ YA DA…’
Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler. Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz.
‘İSTEDİĞİMİZ AN KANDİL'İ ELE GEÇİREBİLİRİZ’
Kandil eskiden zor hedefti. İstediğimiz an biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Bu bir timing meselesi. Türkiye çok yakın bir zaman diliminde kahramanlarımızı Kandil'de görecek. Biz şu ana kadar uluslararası meşruiyetini düşünerek adım attık. Kandil operasyonu Afrin operasyonunda önce yapılabilirdi. Zeytin Dalı daha acil hale geldi. Afrin'de bir hat kurmak istediler. Böylece Kandil'i sadece Kandil'de değil Mahmur dahil…
MUHALEFETİN TEHLİKELİ BİR KANDİL SÖYLEMİ VAR
Muhalefetin bir lafı var. Kandil'i boşalttılar. Bu tehlikeli bir söylem. Bilmeden Kandil'i muhafaza etmeye ve oradaki yapacağımız işlemi etkisizleştirmeye çalışıyorlar ki bu tehlikeli bir durumdur. İran'la konuşmadan bu operasyonun yapılamayacağı bilgisi doğru değil. Ama hiç bir ülke teröre karşı yapılan mücadeleye ses çıkarmaz. Etrafımızdaki coğrafyada iş birliklerini kurduk. Kuzey Irak'la bu coğrafyada yaşıyoruz. Yanlışlar olmuş olabilir. Ama ortak çıkarlarımız ortak duygularımız olduğu için bunlar aşılır.
‘HUDUTLARIMIZDA CİDDİ ÖNLEMLER ALINDI’
Suriye ön görülemeyen ve içi karışık bir alan. Bizim 900 kilometrenin üzerinde bir sınırız var. Hudutlarımızda ciddi önlemler alındı. Ancak DEAŞ'ta bir nefret birikimi söz konusu. Biz onları yakından tanıyıp takip edebildiğimiz için onları çözebiliriz. Eylem yapamaz diye söylem koymak mümkün değil. Steril olmasına rağmen Londra’da Paris’te bile eylem yaptılar. Ancak bunların eylem yapamamaları için bütün eylemleri ortaya koyuyoruz.
‘ABD BÜYÜKELÇİSİ…’
ABD Büyükelçisi buradaydı. Sonra Afganistan'a gitti. Son dönemde 2017'nin ikinci yarısından Afganistan'dan göçte önemli bir artış yaşandı. Biz İran'ı sorumlu gördük. Ancak dana sonra bunun farklı olduğunu gördük. Bu Suriye'den ve Afganistan'dan Türkiye'yi zor durumda bırakacak bir hamleydi. Bu ancak Türkiye'yi çok iyi bilen bir akıl tarafından yapılabilir.
‘BU YÜZDEN GERİ ALIM ANLAŞMASINI DURDURDUK’
Yunanistan'la geri kabul anlaşmasını yapmasaydık bu akımı durduramazlardı. Türkiye burada hayati bir önlem koyuyor. Biz sadece İran ve Suriye'ye duvar yaparken bunu da önlemek istiyoruz. Eskiden 700 ile 800 geçiş olurken bu rakam günlük 73. Avrupa Türkiye'yi tampon bölge olarak görüyor. Bu yanlış bir bakış. Yunanistan 15 Temmuz hainlerini verebilir. Ancak 15 Temmuz konusunda çekinceleri var ve bu ilişkileri zor duruma düşüyor. Biraz bırakalım Suriye, Afganistan'dan, Afrika’dan gelenlerle hükümet zor durumda kalır. Yaşayamazlar, turizmleri bloke olur. Bunu hem Yunanistan'ın hem Avrupa'nın anlaması lazım. Bu kadar üstün gayret göstermemize rağmen hainleri vermiyor. Bu yüzden geri alım anlaşmasını durdurduk.
'AVRUPA'DA EN ÇOK UYUŞTURUCU YAKALAYAN ÜLKEYİZ'
Avrupa'da en çok uyuşturucu yakalayan ülkeyiz. Avrupa'da bizim bu konuda sırtımızı sıvazlıyor zaten. Güvenlik kuvvetlerine çok teşekkür ederim. Bu motivasyon kolay bir motivasyon değil. Biz hem üreten hem de satanlar olarak iki ayrı gruptan saldırıdayız. Biz sadece bu ilk altı ay içerisinde 7373 kilo eroin yakaladık. Aynı zamanda Avrupa'dan da ciddi baskı altındayız. Belçika, Hollanda, Danimarka, Avusturya bunlar sentetik uyuşturucu üretip Türkiye'ye salıyorlar. Türkiye'de esrar üretilen tarlalarda artık buğday üretiliyor. Yılbaşından bu yana 9500 kişi uyuşturucudan tutuklandı. Şu an 56 bin kişi uyuşturudan tutuklu.
‘CEZAEVLERİNDE BİR İSYANA MÜSADE ETMEYİZ’
Cezaevlerinde bir isyana müsade etmeyiz. Bazı avukatlar terör kuryeliği yapıyor. DHKPC'li avukatlara yaptığımız operasyonla bir çok şeyi çözdük. FETÖ ve PKK konusunda da aynı şeyler geçerli. Cezaevlerinde olumsuz bir şey olmaz. Kentlerde bekçilik sistemi geri geldi ve daha güçlenecek.
‘EKİPLERE UBER TALİMATI VERİLDİ’
Ekiplere talimat verildi UBER araçlarına ceza kesiliyor. Türkiye bir hukuk devletidir. UBER yetkisiz taşımacılıktır, halk dilinde bunun adı korsandır, bir başka belgeyle taksi taşımacılığı yapmaktadırlar. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu konuda gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Bir kurye skandalı daha! Önce yedi sonra asansöre idrarını yaptıDüzce'de pizza siparişi veren bir vatandaş, eksik malzemeleri fark edince güvenlik kameralarını izledi ve büyük bir skandalla karşılaştı.02 Nisan 2026 Perşembe 09:27GÜNDEM
BTK'dan önemli hamle! Dolandırıcı SMS'lerine son...Yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Buna göre; kısa mesaj ve yapay zeka kullanılarak yapılan dolandırıcılıklar çeşitli tedbirler kullanılarak engellenecek.02 Nisan 2026 Perşembe 09:27GÜNDEM
Bakan Çiftçi duyurdu! Toplanan sahipsiz sokak hayvanlarının oranı belli oldu...İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye'de sahipsiz sokak hayvanlarının yüzde 75'inin toplatıldığını duyurarak her 4 hayvandan 3'ünün barınaklarda güvenli bir şekilde yaşadığını söyledi.02 Nisan 2026 Perşembe 09:07GÜNDEM
Bakan Işıkhan duyurdu: SGK geri ödeme listesine giren yeni ilaçlar belli olduSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme listesine 69'u yerli üretim olmak üzere 72 ilaç daha ekledi.01 Nisan 2026 Çarşamba 10:57GÜNDEM
Bodrum'da göçmen botu faciası! 19 ölüMuğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmen botunun batması sonucu ölü sayısının 19'a yükseldiği, 20 düzensiz göçmenin ise kurtarıldığı öğrenildi.01 Nisan 2026 Çarşamba 10:53GÜNDEM
Eğitimde ezber dönemi resmen bitti! Yeni sınav sistemi 12 ilde test edildiMilli Eğitim Bakanlığı,ölçme ve değerlendirme sistemini baştan aşağı yenilediğini duyurdu.12 ilde 14 binden fazla öğrenci üzerinde başarıyla test edilen yeni modelde, ezbere dayalı soruların yerini "bağlam temelli" sorular alıyor.01 Nisan 2026 Çarşamba 10:44GÜNDEM
Kurye siparişi önce yaladı sonra teslim etti!Tatlı siparişi veren müşteri, siparişi getiren kuryenin binaya giriş yapmadan tatlıyı yaladığını görüntülü diafondan izledi. O anları kaydeden müşteri siparişi teslim aldıktan sonra, kuryeye "Gel yaladığın şeyi al" diyerek tepki gösterdi.31 Mart 2026 Salı 09:38GÜNDEM
Şampiyon koçun kuzuları için sıraya girdilerBalıkesir'in Bandırma ilçesinde Manyaslı üretici Emre Sömer tarafından 1 milyon 110 bin liraya alınan Merinos koçunun doğacak kuzularına bugünden 150 talep geldi.28 Mart 2026 Cumartesi 10:21GÜNDEM
Bir bardak portakal suyuna, servet ödedi!İstanbul'da bir bardak portakal suyuna 350 TL fiyat ödeyen vatandaş isyan etti.28 Mart 2026 Cumartesi 10:02GÜNDEM
Restoran ve kafelerde yeni dönem! Kalorisine kadar artık bilinecekMarketlerde satılan bir çok ürün için çeşitli kurallar koyan Bakanlık, restoran ve kafelerdeki ürünler için de yeni zorunluluklar getirdi. Artık söz konusu yerlerdeki ürünlerin içerik ve enerji değerlerinin tüketiciyle paylaşılması zorunlu oldu.28 Mart 2026 Cumartesi 09:38GÜNDEM
Direksiyonda telefon kullananlara kötü haber! Ehliyete el konulacakTrafikte cep telefonu kullanan sürücülere yeni dönemde ilk seferde para cezası, tekrarında ise ehliyete el koyma cezası uygulanacak. Emniyet kemeri ihlalleri için de benzer yaptırımlar geçerli.27 Mart 2026 Cuma 09:55GÜNDEM
İki belediyeye operasyon! Başkan dahil çok sayıda gözaltı varTürkiye, güne iki ayrı belediyeye düzenlenen operasyonlarla başladı. Marmaris Belediyesi'nde 13 kişi gözaltına alınırken, Uşak Belediyesi'nde ise Başkanı Özkan Yalım da dahil 11 kişi gözaltına alındı.27 Mart 2026 Cuma 09:48GÜNDEM
Erdoğan 'talimat verdim' demişti... APP plakalar için yeni düzenleme!Yeni trafik düzenlemesiyle birlikte, APP olarak adlandırılan standart dışı plakalarla ilgili yükselen tepkiler sonrası AK Parti yeni düzenleme için harekete geçti.27 Mart 2026 Cuma 09:25GÜNDEM
Kahreden olay! Yurt camından kendini boşluğa bıraktıMuğla'nın Menteşe ilçesinde bir öğrenci yurdunda cama çıkan ve ikna çabalarına yanıt vermeyerek kendini boşluğa bırakan bir genç, hava yastığı açılmasına rağmen ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.27 Mart 2026 Cuma 09:22GÜNDEM
Toplu taşıma 20 ay ücretsiz oldu, kimler yararlanacak?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gümrük ve orman muhafaza memurlarına yönelik toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin kararı imzaladı.27 Mart 2026 Cuma 09:19GÜNDEM
Muayenesiz araçla makas atan alkollü sürücü cezayı yediEskişehir'de muayenesiz araçla makas atan alkollü sürücüye toplam 62 bin 719 TL trafik cezası yazıldı.26 Mart 2026 Perşembe 10:44GÜNDEM
Köprüden atlayan kişi ünlü fenomen çıktı! İşte o anlar...Kocaeli ile Yalova'yı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü'nden atlayarak hayatını kaybeden kadının sosyal medya fenomeni Kübra Karaaslan olduğu ortaya çıktı.26 Mart 2026 Perşembe 09:33GÜNDEM
Türkiye'den Körfez ülkelerine uyarı: Sakın savaşa dahil olmayınTürkiye'nin, Körfez ülkelerinin İran'a karşı olası bir savaşa dahil olmaması için yoğun diplomatik girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı.26 Mart 2026 Perşembe 09:31GÜNDEM
Dünyanın en güçlü özel kuvvetleri açıklandı! Bordo Bereliler zirvedeAskeri otoriteler dünyanın en zorlu ve yıpratıcı eğitim süreçlerini belirledi; listenin zirvesinde yer alan Türk Bordo Berelileri, hem fiziksel hem de psikolojik dayanıklılık testleriyle rakiplerine parmak ısırttı.26 Mart 2026 Perşembe 09:27GÜNDEM
Karlı arazide vaşak görüntülendiErzurum'un Tekman ilçesinde karlı arazide vaşak yakından görüntülendi.26 Mart 2026 Perşembe 09:25GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.