15 Mayıs 2024
  • Bursa8°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara1°C

BAKAN AKAR, HATAY'DA

Bakan Akar, Hatay'da Mehmetçiği denetledi...

Bakan Akar, Hatay'da

24 Şubat 2023 Cuma 10:37

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği Hatay'da çalışmaları inceleyerek, devriye ve nöbet görevlerini gerçekleştiren Mehmetçiği denetledi. 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin hemen ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay'a gelen Akar; kentteki nöbet, devriye, arama-kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini ilk günden itibaren yerinde takip etmeyi sürdürüyor. Bakan Akar, dün gece AFAD Koordinasyon Merkezinde gerçekleştirilen toplantının ardından beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile şehirde gezerek çalışmaları inceledi. 

İlk olarak Antakya merkezdeki Türk Silahlı Kuvvetleri İrtibat Bürosu'na giden Akar; gece gerçekleştirilen nöbet ve devriye çalışmalarına ilişkin brifing aldı. Kentteki incelemeleri sırasında sokaklarda nöbet tutan askerlerle de görüşen Akar, Mehmetçiğe zorlu görevlerinde kolaylık diledi.

Bakan Akar, MSB'ye bağlı Askeri Fabrika ve Tersane (ASFAT) AŞ tarafından kurulan, bir öğünde 10 bin kişilik yemek dağıtım kapasitesine sahip mutfak ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ekmek fırınını da denetledi ve Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı'nın faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. 

TIKLA İZLE: DENETİMDEN DETAY

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem