24 Temmuz 2026
  • Bursa20°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

BAHÇELİ'DEN HAZİNE DESTEĞİ AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den ’Yeni Parti’ açıklaması

Bahçeli'den Hazine Desteği Açıklaması

23 Temmuz 2026 Perşembe 23:13

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'den ayrılarak yeni bir siyasi oluşum kurulması halinde, devlet yardımının da milletvekili sayısına göre yeniden paylaşılması gerektiğini söyledi.

Parti genel merkezinde açıklamalarda bulunan Bahçeli, kamuoyunda uzun süredir CHP içerisinden yeni bir parti çıkacağı yönünde iddiaların gündemde olduğunu belirtti. Yeni oluşuma katılacak milletvekili sayısıyla ilgili farklı rakamların konuşulduğunu ifade eden Bahçeli, bu süreçte hazine yardımının da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bahçeli, 2026 yılında CHP'ye aktarılan 1 milyar 815 milyon liralık hazine yardımının, yeni partiye geçecek milletvekili oranı dikkate alınarak paylaştırılmasının etik bir yaklaşım olacağını savundu. Partiye ait bina, araç ve diğer mal varlıklarının mevcut CHP'de kalacağını belirten Bahçeli, buna karşılık devlet yardımının milletvekili dağılımına göre paylaşılmasının doğru olacağını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem