18 Mayıs 2025
  • Bursa20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

AYGÜN: PKK ASKER VE SİVİL REHİNELERİ KOŞULSUZ BIRAKMALIDIR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygün

Aygün: PKK asker ve sivil rehineleri koşulsuz bırakmalıdır

ERZURUM (CİHAN)- İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygün, PKK'nın, elinde bulundurduğu asker ve sivil rehineleri koşulsuz ve acil olarak bırakması çağrısında bulundu.

İHD Şube Başkanı Aygün, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın elindeki rehineleri bırakmasını istedi. Aygün, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından patlak veren terörist saldırıların vahşet boyutuna ulaştığını belirtti. Aygün, ülkenin içinde bulunduğu şiddet sarmalından bir an önce çıkması gerektiğini belirterek, "Çağrımızıdır; ülkeyi her anlamda geriye götüren bu şiddet ortamının bir an önce sonlarılmalı. PKK ellerinde bulunan asker ve sivil rehineleri koşulsuz ve acil bir şekilde serbest bırakmalıdır. Sorun denenmiş savaş yöntemlerinin dışında müzakere edilmelidir. Siyasal söylem, nefret söyleminden arındırılmalı. Kürt sorunundan kaynaklanan gerilimin son bulması bakımından çözüm sürecinde belirtilen mutabakatlara uygun olarak süreç sürdürülmeli." dedi.

Aygün, hiçbir iktidarın vatandaşıyla savaşarak haklılığını ve meşruluğunu da ortaya koyamayacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel

Yükleniyor...