20 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

ANNE-BABALAR DİKKAT!

Teknoloji, internet, oyunlara bağımlılık giderek artıyor...

Anne-babalar dikkat!

06 Haziran 2018 Çarşamba 15:50

Uzmanlar, internetten, teknolojiden, oyunlardan kopamayacak bir noktaya gelindiğinde artık “oyun ya da internet bağımlılığı” gibi kavramlardan söz etmenin kolaylaştığını belirtti.

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Onur Noyan...

Teknoloji bağımlılığı yaşının düştüğünü ve aile içerisinde saygı görmeyen bireyin, sanal alemde kendisine yapay bir güven ortaya çıkardığını söyledi.

“Ama bu sadece ergenlerin sorunu değil, artık yetişkin insanların da sorunu. Yani internet bağımlılığı sebebiyle üniversiteyi bitiremeyen bir sürü insan var.”

Ayrıca Noyan, bu yapay güvenin de kişinin “oyun olarak gözüken cinayet ya da intihar araçları”nın peşinden sürüklenmesine sebep olduğunu vurguladı.

Bağımlılık bazı kriterlere göre değerlendiriliyor...

Doç. Dr. Noyan, kişinin bağımlı olup olmadığının bazı kriterlere göre değerlendirildiğini anlattı. Ayrıca, teknoloji bağımlılığının beyinde yaptığı zararların neredeyse uyuşturucu madde kadar fazla olduğundan bahsetti.

“Bu, bence en kritik nokta. Teknoloji ve internet bağımlılığını önlemek amacıyla ailelere düşen bazı görevler var. 0-2 yaş aralığında çocukların hiçbir şekilde internet, televizyon, bilgisayar ve telefonla temas etmemesi lazım. 2 yaştan sonrasında da ailenin belirlemiş olduğu zaman dilimleri içerisinde, bu tabii ki 5-10 dakikayı geçmeyen aralıklarla, yaşa göre giderek yavaş yavaş artırılabilecek şekilde düzenlenmeli.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji