08 Aralık 2025
  • Bursa10°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara8°C

ANKARA BAROSU, UMUT KILIÇ KARARINA İMZA ATAN HAKİM VE SAVCILARI ŞİKAYET ETTİ

ANKARA - Ankara Barosu Başkanlığı, avukat Umut Kılıç´ın Adli Yargı Hakim ve Savcılık Mülakatı´nda Cumhurbaşkanı´na hakaret ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret´ suçlarından tutukl

Ankara Barosu, Umut Kılıç kararına imza atan hakim ve savcıları şikayet etti

ANKARA - Ankara Barosu Başkanlığı, avukat Umut Kılıç'ın Adli Yargı Hakim ve Savcılık Mülakatı'nda Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçlarından tutuklanmasına ilişkin kararlara imza atan savcı ve yargıçları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti. Ankara Barosu, kararlarda imzası bulunan savcı ve yargıçlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulundu.

Umut Kılıç'ı tutuklanmasını talep eden Ankara Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı, Kılıç'ı tutuklayan Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi ve Kılıç'ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddeden Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi'ni HSYK'ya ayrı ayrı şikayet etti. Baro, hakimler ve savcı için idari soruşturma açılarak eylemine uyan disiplin cezası ile cezalandırılması talep etti.
Ankara Barosu ayrıca bu üç isim hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulundu.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem