24 Aralık 2025
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

ALMAN PARLAMENTOSU'NDAN SKANDAL KARAR

Almanya Federal Meclisi, Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısını büyük çoğunlukla kabul etti

Alman Parlamentosu'ndan skandal karar

02 Haziran 2016 Perşembe 15:45

Almanya Federal Meclisi, Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısını büyük çoğunlukla kabul etti. 
Almanya Federal Meclisi'nde (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısı yapılan oylamada, sadece bir 'çekimser' ve bir 'ret' oyu çıktı. AlmanyaFederal Parlamento'nun, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını Ermeni toplumunun temsilcileri ve dini liderleri de takip etti. Partilerin görüşlerini dile getirmesinden sonra yapılan oylamada tasarının ezici çoğunlukla geçmesi ise dikkat çekti. 
Yasa tasarısı Yeşiller Partisi’nin öncülüğünde meclise getirilmişti. Tasarıyı hükümet ortakları Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) de desteklemişti. 

CEM ÖZDEMİR'DEN TEŞEKKÜR 

Almanya’da Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Almanya Federal Meclisi’ne getirilmesi konusundaki gayretlerinden dolayı ülkedeki kiliselere teşekkür etti. Oylama öncesi söz alan ve Türkiye aleyhine sert cümleler kullanan Cem Özdemir, “Bu tasarının meclise gelmesinde emeği olan Büyük KoalisyonHükümeti’ne, Kiliselere, Cumhurbaşkanı Gauck’a ve Federal Parlamento Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi.

TALAT VE ENVER PAŞA’YA "KATİLLER" DEDİ

Sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Federal Meclis’te oylanmasına ilk önayak olan isim Cem Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa’nın adını anarak “katiller” dedi.
Cem Özdemir konuşmasının sonlarında Türkiye’deki Hristiyanların inançlarından dolayı takip edildiğini ve “Sen Ermeni” hitabının da insanları aşağılamak için kullanıldığını iddia etti. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem