ALİ AY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
Başkan Ali Ay,Divan Kurulu'nda konuştu

26 Aralık 2018 Çarşamba 12:04
Bursaspor Başkanı Ali Ay, Divan Kurulu’nda gündeme ve transferlere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeşil-beyazlı kulübün borcunu da açıklayan Başkan Ay, transfer ve hakem kararlarında değindi.
Bursaspor haber...
Ligin ilk yarısını değerlendiren Başkan Ay, "Puan durumuna baktığımızda, lider takımdan sonra ligin en az yenilen 5 takımından biriyiz. Ligin en az gol yiyen üçüncü takımıyız. Ancak attığımız gol sayısının düşük olması, oynadığımız futbol ve ortaya koyduğumuz mücadelenin karşılığını almamıza engel oldu. Gol sayısındaki azlığın bir sebebi de, 'VAR'uygulaması nedeniyle golleri en fazla iptal edilen takım oluşumuzdur" dedi ve hakemlere eleştirilerde bulundu.
Bursaspor haber...
"TEMASSIZ FUTBOL OYNANMAZ"
"Sıkıntı VAR’da değil" diyen Başkan Ay, "Sıkıntı uygulamada. Bunları dün federasyon yetkilileriyle yaptığım görüşmede de söyledim. Video Yardımcı Hakem Uygulaması, sistem olarak doğru ama uygulama olarak bizim açımızdan tam bir felakete dönüşmüş durumdadır. En basit örneği de Latovlevici’nin son olarak attığı goldür. Oyunun doğal akışı içinde bakıldığında orada asla bir faul yoktur. ama siz eğer o pozisyonu, videoda ağır oynatarak izleyip karar verirseniz, her maçta en az buna benzer 40 temasın 40’ında da faul kararı vermek zorunda kalırsınız. Futbol bir temas oyunudur. Temassız futbol oynanmaz. Attığımız tertemiz golü faul diye iptal edenlere sesleniyorum. Sizin verdiğiniz bu kararın; bir boks maçında, hakemin maçı durdurup, boksöre, rakibine niye vuruyorsun demesinden bir farkı yoktur. VAR kazasıyla tamamladığımız beşinci maçtır… Altıncısında tepkimiz daha farklı olacaktır, bunu da buradan söylemiş olayım" diye konuştu.
Bursaspor haber...
"BURSASPOR'UN ASETLERİ VAR"
Son derece enteresan bir futbol sezonu yaşadıklarını belirten Başkan Ali Ay, Divan Kurulu üyelerine seslenerek “Devre bitti ve puan durumuna baktığımızda, kendi takımımızın kapasitesini de dikkate alarak, birkaç isabetli transferle, aslında zirvede yer alabilirdik diye aklınızdan geçiriyorsunuz… Ancak şu gerçeği de görmemiz lazım. Sadece bu sene değil, önümüzdeki iki üç yıl, bu tablo da herhangi bir değişikliğin olması mümkün görünmüyor. Yani bugün ağır ekonomik kriz yaşayan, özellikle köklü kulüplerin ekonomik göstergeleri, öyle kolay kolay düzelecek gibi değil.
Dolayısıyla biz eğer, oyuncu konusunda altyapı kaynağını etkin biçimde kullanmaya yönelik stratejimizden bir sapma yapmazsak... Takım bütçesini, bu sezon yaptığımız gibi makul ve mantıklı seviyede tutmaya devam edersek… Şu anda olduğu gibi kontrol altına aldığımız harcama politikamızı, disiplinli bir şekilde sürdürebilir hale getirebilirsek… Sırtımızdaki borç kamburundan kurtulabilir ve sportif hedeflerimize sağlam temeller üzerinden yürüyebiliriz” ifadelerini kullandı.
![]()
Bursaspor Kulübü’nün asetleri olduğunu ve en büyük avantajlarının da yine bu olduğunu söyleyen Başkan Ay, bugün transfer tahtalarının açılmasını sağlayabilecek ve Mayıs sonuna kulübü rahatlıkla götürebilecek kısa vadeli asetler olduğunu sözlerine ekledi.
Bursaspor haber...
"TRANSFERİN DOĞASINDA RİSK VARDIR, DAİMA OLACAKTIR"
Transfer konusuna da değinen Başkan Ay, "Transferde size değer katanlar, düşük bedelle alıp, değer kattıklarınız ya da yüksek rakamlara sattıklarınız değil. Takıma faydası olmayanlar akılda kalır. Bu işin doğasında bu gerçek var. Kabul etmeliyiz ki, şu anda ligin birincisinden son sırasındaki takıma kadar herkesin transfere ihtiyacı var. İnsan için nefes ne anlam ifade ediyorsa, futbol için de transfer odur. Ama biz, nefesi doğru almak ve doğru vermek zorundayız. Hatalarımız olmadı mı? Oldu tabi. Ama bu hatalardan dersler çıkardığımızı açıkça ifade etmek istiyorum. Bugün hepimizin hata olarak gördüğü bazı oyunculara, ismi gündeme geldiğinde ya da transfer edildiğinde kimse en küçük bir itirazda bulunmamıştı. Buna hocalar da dahil. Transferin doğasında risk vardır ve daima olacaktır" şeklinde konuştu.
"İKİ SENE ÖNCE YAŞADIĞIMIZ TRAVMA BİZİ GEÇEN SENE YANLIŞLARIN İÇİNE İTTİ"
Türk futbolunda birçok kulübün, kendileri gibi ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Başkan Ay, "Onlarca yıl öncesine dayanan ve bugüne kadar gelen kötü alışkanlıklarımızla da yüzleşmek zorundayız. Değer futbolu yönetenler olarak biz, sırf taraftar istiyor diye, sırf medya baskısı var diye, hesapsız kitapsız transfer yapmaya, ödeyemeyeceğimiz kontratların altına imza atmaya devam edersek, bu işin altında kalkamayız. İki sene önce yaşadığımız travma, bizi geçen sene bazı yanlışların içine itti. Kariyerli ve maliyetli hoca ve oyuncularla bu işin üstesinden gelebiliriz fikri, bizi ekonomik olarak yıprattı. Ancak bu hatadan, bu sezon başında ciddi biçimde döndüğümüzü ifade etmek istiyorum. Ben gerek hocamız ve gerekse transfer ve altyapı kaynağının kullanımı konusunda, geçen sene, şu anda yaptığımız hamleleri hayata geçirmek istemiştim" açıklamalarında bulundu.
Bursaspor haber...
"BURSASPOR, MİLLİ TAKIMLARA EN FAZLA FUTBOLCU VEREN KULÜPTÜR"
Tecrübeli ve genç oyuncuların bir araya geldiği potansiyeli yüksek bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Başkan Ay, "Türk futboluna kazandıracağımız son derece yetenekli çocuklarımız var. Vakıfköy’de büyük bir değişim gerçekleştirdik. Bu değişim sadece yapısal bir değişim değil. Oyuncu gelişimi noktasında zihinsel bir devrim gerçekleştiriyoruz. Biz bu kaynağı yukarı taşımaya ve artık kendi evlatlarımızla sportif hedeflerimize yürürken, finansal olarak da Türkiye’deki bütün kulüplerden önce düzlüğe çıkmaya odaklandık. Dolayısıyla transfer konusundaki politikamızı, transfer tahtasının açık ya da kapalı oluşundan bağımsız bir şekilde belirledik. Bursaspor Kulübü, şu anda bile kadrosunda en fazla altyapı oyuncusu bulunduran, en az yabancıyla oynayan ve milli takımlara en fazla futbolcu veren bir kulüptür" dedi.
![]()
"STANCU AYRILMAYI KAFASINA KOYMUŞ"
Samet Aybaba ile her konuda hemfikir olduklarının altını çizen Başkan Ay, ayrıca takımdan ayrılan Bogdan Stancu ve Boban Jovic içinse, "Önceki senelerde yaptığımız ve maalesef verim alamadığımız bazı oyuncularımız oldu. Biz bunlarla yollarımızı ayırmak için her yolu denedik. Kendilerine onları mağdur etmeyecek öneriler sunduk. Hatta bazılarını yeniden kazanabilme konusunda çaba sarf ettik. Ama hepsi, kontratların arkasına saklandılar ve bize doğru hiç bir adım atmadılar. Mesela Stancu… Takıma dönmesi için hem parasal hem de teknik anlamda adeta seferber olduk ama o, buradan ayrılmayı kafasına koymuş bir şekilde Nuh dedi Peygamber demedi. Biz de Stancu ile birlikte John ve Boban Jovic’e de güle güle dedik. Kamuoyunda şöyle bir algı oluştu. Biz bu oyuncuların parasını ödemedik ve onlar da bizi Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) verip, takımdan ayrıldılar. Hayır böyle bir şey yok. Hem burada oynamak istemeyeceksin, hem de hak etmediğin halde bütün paranı alıp gideyim diyeceksin. Biz sadece buna razı olmadık. Bizi UÇK’ya veren İsmail Konuk, Bilal Kısa, Harun Tekin, Paul Le Guen ve birkaç oyuncu daha var. Toplamı 11 milyon TL, halledebiliriz diye düşünüyorum. Şuna karar vermemiz lazım transfer yapalım mı yapmayalım mı? Transfer yaparsak daha önceki seneler gördük. Maalesef bu işin garantisi yok. Jires’i aldık 5-6 maç süper performans gösterdi, şu an da Jires’i herkes görüyor. Bunun yanında alıp kazandığımız da futbolcular oldu. Çok şükür bu sene yanılma payımız herhalde sıfır. Çok irdeledik" sözlerini kullandı.
![]()
Bursaspor haber...
KULÜBÜN BORCU 413 MİLYON TL
TFF’nin altyapıya olan desteği ile ilgili TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğünü dile getiren Başkan Ay, "Milli takımlarda Bursaspor’un yetiştirdiği 4-5 oyuncu var, altyapıya en fazla önem veren Bursaspor, diğer kulüplerden en fazla bizim bu paraya ihtiyacımız ve hakkımız var ne olursunuz bu işi artık bitirelim dedim. Büyük ihtimalle ocak ayının ilk yönetim kurulu toplantısına koyacaklar, güzel bir meblağ alacağız diye düşünüyorum" dedi.
Başkan Ay, Mayıs ayı sözleşmeleri hariç 413 milyon TL kulübün borcu olduğunu ve 2 tane arsadan bir kaç ay içerisinde 50-60 milyon TL gelir sağlamayı planladıklarını belirterek borcu aşağılara çekeceklerini söyledi ve "Bunu da düştüğümüzde borcumuz aşağı yukarı 60 milyon Euro'lara düşüyor. Aldığımızda rakam 100 milyon Euro'ydu" ifadelerini kullandı.
Bursaspor şampiyonluk için Kahramanmaraş'taLider Bursaspor, ligin 28. haftasında Akedaş Kahramanmaraş İstiklal Spor ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, AS TV ve Bi Kanal TV'den canlı yayınlanacak.14 Mart 2026 Cumartesi 10:09BURSASPOR
Bursaspor’un maç heyecanı Nilüfer’de yaşanacakBursaspor’un TFF 2. Lig’de Akedaş Kahramanmaraş İstiklal Spor ile deplasmanda karşılaşacağı mücadele, Üç Fidan Gençlik Parkı’nda kurulacak dev ekranda yayınlanacak.13 Mart 2026 Cuma 09:32BURSASPOR
Vakıfköy ruhu yeni destanlar yazacakVakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursaspor’u yeniden zirveye taşıyacak sporcuların buradan yetişeceğini söyledi.05 Mart 2026 Perşembe 09:34BURSASPOR
Bursaspor için kritik iki hafta!Bursaspor, şampiyonluk yolunda iki kritik deplasmana çıkıyor. Yeşil-beyazlılar önce Muşspor ardından Kahramanmaraş deplasmanlarında puan farkını açmayı hedefliyor.05 Mart 2026 Perşembe 09:31BURSASPOR
Profesyonel liglerin en golcüsü BursasporBursaspor bu sezon Türkiye profesyonel futbol liglerinde 70 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumuna yükseldi, şampiyonluk yarışında hücum gücünü avantaj haline getirdi.02 Mart 2026 Pazartesi 08:34BURSASPOR
Bursaspor, Aksaray'ı 6 golle geçtiTFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 26. haftasında Bursaspor, sahasında 68 Aksaray Belediyespor'u 6-0 mağlup etti.28 Şubat 2026 Cumartesi 17:05BURSASPOR
Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er: "Sözlerimin arkasındayım"Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, Aksaray maçı öncesi sabır ve baskı vurgusu yaptı. "Skor gelmese de sakin kalmalıyız" dedi.28 Şubat 2026 Cumartesi 08:48BURSASPOR
Bursaspor’a PFDK’dan 251 bin TL cezaMenemen deplasmanı sonrası açıklanan PFDK kararlarında Bursaspor’a toplam 251 bin TL para cezası verildi.28 Şubat 2026 Cumartesi 08:45BURSASPOR
Bursaspor tekrar zirvede!Bursaspor, rakiplerinin puan kaybettiği haftada yeniden zirveye çıktı. Yeşil-beyazlı ekip TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta liderliği geri aldı.23 Şubat 2026 Pazartesi 08:44BURSASPOR
Bursaspor ve MKE Ankaragücü iftarda buluştuBursaspor Başkanı Enes Çelik, MKE Ankaragücü yönetimi ve futbolcularını Bursa’da iftarda ağırladı.23 Şubat 2026 Pazartesi 08:31BURSASPOR
Bursaspor'da tek hedef 3 puan!Bursaspor, ligin 25. haftasında İzmir'de Menemen FK ile karşı karşıya gelecek. Maç, Bi Kanal TV ve AS TV'den canlı yayınlanacak.21 Şubat 2026 Cumartesi 09:01BURSASPOR
Bursaspor'da hedef Menemen FKBursaspor, Menemen FK ile oynayacağı kritik deplasman maçı öncesi hazırlıklarını sürdürdü. Özlüce’de yapılan antrenmanda taktik çalışmalar öne çıktı.20 Şubat 2026 Cuma 10:06BURSASPOR
Enes Çelik’ten taraftara ve Gökhan Kırdar’a teşekkürBursaspor Başkanı Enes Çelik, Kırklarelispor galibiyeti sonrası kapalı gişe atmosfer oluşturan taraftara ve daveti kabul eden Gökhan Kırdar’a teşekkür etti.16 Şubat 2026 Pazartesi 08:45BURSASPOR
Gökhan Kırdar ile taraftardan cendere şov!Bursaspor-Kırklarelispor maçı öncesinde tribünlerin simgesi haline gelen "Cendere" şovu, bu kez şarkının sahibi Gökhan Kırdar’ın yönetiminde gerçekleşti.16 Şubat 2026 Pazartesi 08:41BURSASPOR
Bursaspor Kırklarelispor’u farklı geçtiBursaspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 24. haftasında sahasında Kırklarelispor’u 4-0 mağlup etti.16 Şubat 2026 Pazartesi 08:39BURSASPOR
Bursaspor'da hedef Kırklarelispor! Hedef 3 puanTFF 2. Lig'in 24. haftasında Bursaspor, sahasında Kırklarelispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.14 Şubat 2026 Cumartesi 09:39BURSASPOR
Bursaspor'da Kırklarelispor mesaisiTFF 2. Lig'in 24. haftasında oynanacak Kırklarelispor karşılaşması öncesi Özlüce’de çalışmalarını sürdüren Bursaspor’da teknik heyet taktik ağırlıklı programa geçti.12 Şubat 2026 Perşembe 09:51BURSASPOR
TFF 2. Lig: Isparta 32 Spor: 1 - Bursaspor: 1TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 23. haftasında Bursaspor, Isparta 32 Spor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.08 Şubat 2026 Pazar 18:03BURSASPOR
Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldıBursaspor, orta saha oyuncusu Tunahan Ergül ile yolların ayrıldığını duyurdu. Yeşil-beyazlı kulüp, 25 yaşındaki futbolcu ile karşılıklı anlaşma sağlanarak sözleşmenin feshedildiğini açıkladı.07 Şubat 2026 Cumartesi 10:56BURSASPOR
Bursaspor, Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürdüBursaspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 22. haftasında sahasında oynayacağı Adanaspor karşılaşmasının hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti.31 Ocak 2026 Cumartesi 09:28BURSASPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.