AKŞENER VE İMAMOĞLU, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU
İmamoğlu: İBB muhttarlık daire başkanlığı'nın bütçenin 8 milyonda 59 milyon tl'ye çıkarıyoruz...

12 Nisan 2023 Çarşamba 09:18
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kent genelinde görev yapan yaklaşık 900 muhtarla iftarda bir araya geldi. Muhtarların ellerindeki yetkilerin süreç içerisinde iktidar tarafından alındığına ve etkisiz hale getirildiğine vurgu yapan Akşener, “Fak-Fuk-Fon nedir? Bizlerin, hepinizin vergileriyle oluşup, vatandaşa onun eksiğini, gediğini gidermek üzere tahsis edilen bir kaynaktır. Bu kaynağı dağıtan, kaymakamla beraber, sizdiniz. Şimdi, bir siyasi partinin, yani AK Parti'nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz biz. Fak-Fuk-Fon’un (Fakir Fukara Fonu )mahallenizde dağıtımını siz yapacaksınız. 14 Mayıs akşamı, inşallah bu ucube sistemden kurtulduğumuz ve Türkiye'de bir Sayın Cumhurbaşkanımızı gönderdiğimiz, diğer Cumhurbaşkanımızı, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu da ‘Buyurunuz efendim’ diyerek yerine oturttuğumuz bir akşam yaşanacak inşallah sizlerin helal oylarıyla” dedi. “Muhtarlarımızın bizimle beraber olması, bizi sahada güçlendiriyor” diyen İmamoğlu da “Daha önce ‘müdürlük’ diye tariflenmiş muhtarlık müessesesi, artık İstanbul'da bir ‘daire başkanlığı.’ 2022 yılında 8 milyon lirayla başlayan bütçesi olan daire başkanlığımız, bu yıl 59 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle muhtarlarımıza hizmet sunacak” bilgilerini paylaştı.
İYİ Parti Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan muhtarlar ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Dr. Dilek İmamoğlu da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftarda İmamoğlu’na eşlik etti. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar programında, sırasıyla; İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Tüm İstanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İmamoğlu ve Akşener birer konuşma yaptı.
AKŞENER: “BU DÜMENLERİ ÇÖZECEĞİZ”
Muhtarın ülke içindeki önemine yönelik kendi yaşamından kesitler sunan Akşener, “İki Başkanımız konuştular. Ben hem eski bir İçişleri Bakanı olarak hem de muhtarlığın gençliğinde, çocukluğunda ne manaya geldiğini bizzat tecrübe etmiş bir kişi olarak konuşuyorum. Şimdi esas mesele ne? Para düzeltilir. İmkanlar sağlanır. Her şey olur. Ama esas mesele, muhtarın demin saydığım bütün özelliklerinin ortadan kaldırılmasıdır mesele. Bunun anlamı şu: Bir milletvekilinden daha fazla oy alarak seçilen muhtar, kendini seçenlere hesap verir, onların arkasında durur, onların her şeyini bilir. Bunu bilen muhtar, o mahallede sığınmacı kaç kişidir, bilir. O mahallede uyuşturucuyu kim satıyor, bilirdi. Gençleri nasıl koruyacağını bilirdi. Karısına veya ailesine şiddet uygulayan adamla nasıl konuşulacağını bilirdi. Esas mesele; bunlar elinizden alındı. Esas mesele; o garibana el uzatan el olan, milletin iradesiyle seçilmiş, aynı zamanda devleti temsil eden… Fak-Fuk-Fon nedir? Bizlerin, hepinizin vergileriyle oluşup, vatandaşa onun eksiğini, gediğini gidermek üzere tahsis edilen bir kaynaktır. Bu kaynağı dağıtan, kaymakamla beraber, sizdiniz. Şimdi, bir siyasi partinin, yani AK Parti'nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz biz. Asıl mesele budur” diye konuştu.
“FAK-FUK-FON’UN MAHALLENİZDE DAĞITIMINI SİZ YAPACAKSINIZ”
“Milletin oylarıyla seçilmiş, o seçilmişliğin saygısını gören muhtarların bugün bütün yetkileri, bütün iletişim kaynakları elimden alınmış, o verilen bütün oya, o büyük oya rağmen etkisiz hale getirilmiş bir millet temsilcisidir” diyen Akşener, şöyle konuştu:
“Yani bizim yapmamız gereken ve yapacağımız şey şu: Elbette ekonomik olarak her türlü eksiğin, gediğin giderilmesi lazım. Ama Fak-Fuk-Fon’un mahallenizde dağıtımını siz yapacaksınız. Yani Millet İttifakı'nın mahalle mensupları değil, mahalle başkanları değil, siz yapacaksınız. Devletin oluşturduğu, milletin parasını, millete siz dağıtacaksınız. Birincisi bu. O sokakta, o mahallede kayıt olma zorunluluğu sizin olacak. Gidip nüfus müdürlüğünden kağıt alıp, sizi çırak çıkaramayacak hiç kimse. Siz vereceksiniz onu. Çünkü o zaman bileceksiniz; hırlı mıdır, hırsız mıdır, uyuşturucu satıcısı mıdır? Siz bilirdiniz. İstanbul büyük bir şehir olmasına rağmen, 20 yıl evvel bu derece uyuşturucu satıcısı mahallelerde, ara sokaklarda yoktu. Şimdi var. Çünkü sizin elinizden bütün yetkiler alındı. Mahallenizde kimler yaşıyor, bilme imkanınız yok. Mahallenizin fakir fukarasının durumunu bilme imkanınız yok. Çünkü o keşmekeş, özel olarak yaratıldı. Niye? Çünkü Sayın Erdoğan ve arkadaşları, seçilmişleri sevmiyor. Üzgünüm bunu söylemek zorundayım. Seçilmişi sevmiyor. Büyük oy alarak geleni de sevmiyor. Çünkü tek adam sistemini tercih ediyor.”
“14 MAYISTA SAYIN KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMELERİNİ RİCA EDİYORUM”
Var olan sistemin bir kişiye “aşırı güç” verdiğine dikkat çeken Akşener, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:
“Özellikle AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim. Bakın Sayın Erdoğan'ın seçildiğini var sayın. Son dönemi. Partisinde kimseyi bırakmadı. Ama o 5 yılın sonunda, bu sefer bu ucube sistem devam ettiğinde, aynı yetkilerle ve uğranılan haksızlıkların, yapılan yanlışlıkların oluşturduğu bir büyük öfkeli kalabalığın eliyle birisi seçilecek. O kişi, dünyanın en iyi insanı olsa dahi, o yetkilerle bir sene sonra kafayı yer. Haftada 36 bin imza atılan bir düzen olamaz. Bir şahıs, bir haftada 36 bin imza atamaz. Dolayısıyla, AK Partili kardeşlerimin bu seçimde, mutlaka bu düzeni, bu şube Sistemi değiştirecek şekilde oy vermesi Türkiye'nin geleceği açısından, evlatlarının geleceği açısından, ama özellikle Sayın Erdoğan'ı en çok sevenlerin oy vermesi lazım ki bu sistemin değişmesine, Türkiye'nin yeniden düşmanlıkları bir kenara bırakıp barıştığı, sarıldığı ve parlamenter sisteme geçişin olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeniden güçlü ve itibarlı olduğu muhtarlığın, muhtarlık kavramının yine, yeniden, en güçlü haline geldiği o sistemi kurmak için, inşa etmek için ve Cumhuriyet’imizin bize kazandırdığı o değerlerle barışmak için ve Türkiye'nin nefes alması için, elbette 14 Mayısta hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Millet İttifakı'nın bünyesinde iki siyasi partiden biri olan İYİ Parti'ye oy vermelerini kendilerinden rica ediyorum, bu ülkenin nefes alması için. Ve 14 Mayıs akşamı, inşallah bu ucube sistemden kurtulduğumuz ve Türkiye'de bir Sayın Cumhurbaşkanımızı teşhi ederek gönderdiğimiz, diğer Cumhurbaşkanımızı, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nu da ‘Buyurunuz efendim’ diyerek yerine oturttuğumuz bir akşam yaşanacak inşallah öncelikle sizlerin helal oylarıyla”.
İMAMOĞLU: “MUHTARLARIN ARTIK İBB’DE DAİRE BAŞKANLIĞI VAR”
“Göreve geldiğimizde ilk günden bu yana, İBB olarak, muhtarlarımızla çok sağlam bir diyalog, çok sağlam bir ilişkiyi kurmak ve onlarla beraber sahada olma konusunda özenli bir gayret gösterdik” diyen İmamoğlu, her ilçe ve mahalle ziyaretinde mutlaka muhtarları da davet ettiğinin altını çizdi. “Muhtarlarımızın bizimle beraber olması, bizi sahada güçlendiriyor” diyen İmamoğlu, “Daha önce ‘müdürlük’ diye tariflenmiş muhtarlık müessesesi, artık İstanbul'da bir ‘daire başkanlığı.’ 2022 yılında 8 milyon lirayla başlayan bütçesi olan daire başkanlığımız, bu yıl 59 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle muhtarlarımıza hizmet sunacak” bilgilerini paylaştı. Merkezi idare ve yerel yönetimlerin, muhtarlıkların sorunlarının çözümü noktasında ortak çalışması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Her vatandaşın ilk sıkıştığı ya da bir ailenin kendini yalnız hissettiği, çaresiz hissettiği bir anda en yakınında çalacağı kapı, muhtarlarımız. O bağlamda göreve geldiğimiz ilk ramazan ayında, bütün muhtarlarımıza ciddi sayıda Ramazan desteği konusunda dağıtım yaptık. Onlara, ‘Bildiğiniz fakir vatandaşlara, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, kurumumuz adına siz dağıtın’ dedik. Ve 4 yıldır bu geleneğin gururla sürdürüyoruz. Ben, bize aracı olan veren elin alan eli görmediği bir sistem içerisinde özenli davrandığına inandığım ve bizimle iş birliği yapan bütün muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
“KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER BİR ARAYA GELDİĞİNDE NASIL BİR GÜÇ OLDUKLARINI İSTANBUL SEÇİMLERİNDEN BİLİYORUM”
Önümüzde bir seçim süreci olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi:
“13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, memleketin bütün demokrasi unsurlarını hak ettiği yere taşıyacak örnek çalışmaların en yüksek savunucusu olacak. Muhtarlarımızla ilgili yıllardır söylemleriyle, kavramlarıyla sürekli hem Cumhuriyet Halk Partisi adına hem İYİ Parti adına ve diğer ittifak unsurlarıyla beraber, birleşik bir biçimde, özellikle 14 Mayıs'tan sonra bilinmelidir ki, sadece muhtarları güçlendirmek değil, yerel yönetimleri de güçlendirmek, demokrasinin yerelden şahlanacağını bilen bir kavramla, bu konuda kayıtsız şartsız üstün bir mücadele vereceğini şimdiden hepinize belirtmek isterim. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve burada bizimle beraber bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendinin bir araya geldiğinde, nasıl bir güç olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim. Zira İstanbul seçiminde, vatandaşını düşünen, vatandaşıyla konuşan, vatandaşını incitmeyen bir kavramla hem o dönemin kampanyasını yürüten hem de İstanbul'da önemli bir demokrasi zaferi elde edilmesine imza atan bir birlikteliktir bu.”
“AYNI BİRLİKTELİK, ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ”
“İşte aynı birliktelik, şimdi daha güçlü” diyen İmamoğlu, “Çünkü, 4 yılı aşkın süredir, belediyelerde elde ettiğimiz başarı ve özellikle bizleri de yanlarına katarak, güçlendirilmiş bir modelle hem Ankara Belediye Başkanımız Mansur Yavaş hem de bizler, bu sürece destek olarak, çok güçlü bir şekilde seçime giriyoruz. Açıkçası ben, İstanbul'daki muhtarlarımızın elini vicdanına koyarak, bizleri takip ederek, en üstün demokrasi yönünde kararlarını verme konusunda kendi iradelerini ortaya koyacağını düşünüyorum. Bu bir siyasi propaganda konuşması değil. Bunun adı aslında, memleket geleceği adına, herkesin elini taşın altına koyma meselesidir” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya bunu konuşuyor! Kira indirimi karşılığında bakın ne istedi...İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Moda semtinde ortaya atılan bir iddia, sosyal medyada gündem oldu.28 Nisan 2026 Salı 13:56GÜNDEM
MHP lideri Bahçeli'den 'Kerkük' açıklaması!MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.28 Nisan 2026 Salı 11:32GÜNDEM
Milyoner'de tarihi an! 1 milyonluk soruyu açtırdıKim Milyoner Olmak İster'de 18 yaşındaki yarışmacı 1 milyon TL'lik soruya kadar yükseldi.27 Nisan 2026 Pazartesi 14:37GÜNDEM
Metruk binada dehşete düşüren görüntü!Okullarda şiddet olayının tartışıldığı şu günlerde Muğla'nın Ortaca ilçesinde 3 kız öğrenci, kendilerinden küçük bir kızı metruk alana götürerek darbetti. Dakikalarca darp edilen kız çocuğunun çaresizliği kameralara da yansıdı.27 Nisan 2026 Pazartesi 12:40GÜNDEM
Kördüğümü çözecek delil! Satıp birebir aynısını almışYıllar sonra yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında dikkatler bu kez tutuklu Mustafa Türkay Sonel'in şüpheli aracın üzerinde yoğunlaştı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:04GÜNDEM
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! İki isme daha gözaltı...Dosyası yeniden açılan Gülistan Doku soruşturmasında yeni gözaltı kararları çıktı.25 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Dev operasyon! Toprak altından çıktıİstanbul Pendik'te düzenlenen operasyonda, boş bir arazideki su kuyusuna gizlenmiş 3 bin 92 silah parçası ele geçirildi, olayla bağlantılı 4 şüpheli gözaltına alındı.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:59GÜNDEM
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevden alındıMilli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz görevden alındı, yerine ise Cihad Demirli atandı25 Nisan 2026 Cumartesi 09:55GÜNDEM
Türk bayrağına mı bastılar? Gerçek ortaya çıktıKocaeli'de 23 Nisan kutlamaları sırasında stadyuma serilen Türk bayrağının görüntüsü tartışma yaratırken "Üzerinden geçtiler" iddiası gündem oldu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:52GÜNDEM
75 ilde büyük 'faili meçhul' operasyonu! Bursa da mercek altında...Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı. Yapılan sıralamada; İzmir 49 dosya ve 51 maktul ile ilk sırada yer alırken, Bursa'da 16 dosya ve 18 maktul mercek altına alınacak.25 Nisan 2026 Cumartesi 09:42GÜNDEM
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandıAtaşehir Belediyesi'nde ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile birlikte 19 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.22 Nisan 2026 Çarşamba 10:04GÜNDEM
Tuncay Sonel'in ismi caddelerden kaldırıldıBir dönem Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde kaymakamlık yapan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in ismi ilçedeki iki caddeden kaldırıldı. Yerine Şehit Öğretmen Ayla Kara'nın ismi verilecek.22 Nisan 2026 Çarşamba 09:37GÜNDEM
MSB'den son dakika açıklaması! Ankara'da nakliye helikopteri düştü...MSB, Kara Havacılık Komutanlığımıza ait bir CH-47 Ağır Nakliye Helikopterinin, eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını duyurdu.22 Nisan 2026 Çarşamba 08:50GÜNDEM
Okul katliamı yapan katilin annesiyle ilgili olay iddiaKahramanmaraş'taki saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin ailesinin, okuldan gelen psikolojik destek uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.21 Nisan 2026 Salı 13:48GÜNDEM
Bakan Gürlek açıkladı! Gülistan soruşturmasında tek düğüm kaldı, "Özel birim kurduk"Gülistan Doku'ya ait cansız bedene ulaşılıp ulaşılmadığı sorusuna ilişkin Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Önemli olan bu mezarın yerini bulmak. Cansız bedenin yerini tespit etmek. Özel bir birim kurduk" dedi.21 Nisan 2026 Salı 13:45GÜNDEM
Okul katliamında şok detay! Görev değişikliği sonrası felaket...Kahramanmaraş'ta okul katliamını gerçekleştiren caninin her gün çantasını arayan ve psikolojik durumunu yakından takip eden müdür yardımcısının bir ay önce görevden alındığı ortaya çıktı.18 Nisan 2026 Cumartesi 10:00GÜNDEM
Ataşehir Belediyesine gece yarısı operasyonuCHP'li Ataşehir Belediyesine yönelik ihale, imar ve iskan işlemlerine ilişkin rüşvet alındığı iddiasıyla İstanbul'da 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:56GÜNDEM
Gülistan Doku soruşturmasında flaş gelişme! Tutuklu sayısı 8'e yükseldiGülistan Doku soruşturmasında genç kızın eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile eski polis olan üvey babası Engin Yücer savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklandı. Böylelikle soruşturmada tutuklu sayısı 8'e yükseldi.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:54GÜNDEM
Estetikle kimlik değiştirdi, kardeşi gibi yaşadı... Firari katil Türkiye'de yakalandıAnkara'da 2010 yılında işlenen bir cinayetin azmettiricisi olarak tespit edilen ve 7 yıldır yurtdışında firari olan şüpheli Türkiye'ye döndükten sonra yakalandı.18 Nisan 2026 Cumartesi 09:50GÜNDEM
112 çalışanı okul saldırısı sonrası gözyaşlarına boğuldu! Bakanlık harekete geçirdiKahramanmaraş'taki okul saldırısına müdahale eden 112 çalışanı, nöbet bitiminde gözyaşlarına boğulduğu anları paylaşınca gündem oldu. Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.17 Nisan 2026 Cuma 10:40GÜNDEM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.