13 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

AĞAÇLARI KURTARMAK İÇİN TEK BAŞINA DİRENDİ

Yol çalışmasında ağaçların kesilmesine engel olmak istedi

Ağaçları kurtarmak için tek başına direndi

02 Haziran 2016 Perşembe 16:30

Zonguldak'ın Ereğli belediyesi tarafından Çetin Apatay Bulvarı üzerinde başlattığı yol çalışmasında ağaçların kesilmesine engel olmak isteyen bir vatandaş, zabıtalara karşı tek kişilik eylem başlattı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise bölgeye 50 misli ağaç dikeceğini söyledi.

Ereğli Belediyesi tarafından Çetin Apatay Bulvarı'nın genişletilmesi amacıyla başlanan proje çalışmaları kapsamında, kaldırım ortalarındaki ağaçların kesilmesine kızan ve karşı çıkan bir vatandaş tek başına eylem başlattı. Adının Mustafa olduğu öğrenilen vatandaşın zabıta ekiplerine karşı direnmesi, ilk etapta sonuç verdi. Zabıta ekipleri ve belediye çalışanları olay yerinden uzaklaşırken, öğleden sonra polis eşliğinde gelen zabıta ekipleri vatandaşla konuşarak ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan vatandaşı polisin uzaklaştırması sonucu ağaçların kesimine başlandı.

Konu hakkında Cihan'a konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kesilen ağaçların yerine 50 misli ağaç dikeceklerini söyledi. Ağaçların düzensiz ve çalışmalara engel teşkil ettiğini kaydeden Uysal, "Bizim amacımız orada ağaçlara zarar vermek değil. Biz zaten orada çevre düzenleme, yeşillendirme projesi yapıyoruz. Oradan kaldırılan ağaçların yerine en az 50 misli ağaç dikeceğiz. Biz çevreye önem veren bir belediyeyiz. Bizim başarı kriterimiz yeşil alanların çoğaltılması. Bir belediye başkanı yeşil alanları ne kadar çoğaltabiliyorsa o derece başarılıdır." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3.Sayfa