10 Temmuz 2025
  • Bursa27°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara35°C

AFGANİSTAN´DA, ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YAPILANLAR PROTESTO EDİLDİ

KABİL - Afganistan´da, Myanmar'da yaşayan Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) yapılanlar, Kabil Üniversitesi öğrencileri tarafından protesto edildi.Kabil Üniversitesi önünde toplanan onlarca öğ

Afganistan´da, Arakanlı Müslümanlara yapılanlar protesto edildi

KABİL - Afganistan'da, Myanmar'da yaşayan Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) yapılanlar, Kabil Üniversitesi öğrencileri tarafından protesto edildi.

Kabil Üniversitesi önünde toplanan onlarca öğrenci, "Burma'da Müslümanları öldürmeye son verin", "Burma'daki Müslümanları öldürmek vicdansızlıktır", "Arakanlı Müslümanları koruyun" ve "Rohingyalara saygılı ve onurluca davranın" yazılı pankartlar taşıdı.

Protestoya katılanlar, BM, İnsan Hakları Koruma Kurumları ve İslam dünyasının bu zulme karşı sesiz kaldıklarını belirtirken, söz konusu kurumların ve devletlerin sessizliklerini bozarak kadın, çocuk ve yaşlıların öldürülmesinin önüne geçilmesini talep etti.

Protestoya katılan öğrenciler, Burma Müslümanlarının katledilmesi halinde Myanmar'a karşı cihat ilan edeceklerini açıkladı.

Bundan önce de Afganistan Birlik Hükümeti ve Ulusal Konseyi, Burma'da Müslümanların öldürülmesinin insanlık dışı bir suç olduğuna dikkat çekerken, BM ve İnsan Hakları Savunması'ndan bir an önce bu cehaletin önüne geçmesini istemişti.

Mayıs 2012'den itibaren şimdiye kadar aralarında kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere birçok Müslüman, Burma Budistleri tarafından öldürülmüştü. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...