05 Mayıs 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

ADNAN OKTAR'A BİN 75 YIL HAPİS

Oktar ve 13 sanık hapis ve adli para cezasına çarptırıldı....

Adnan Oktar'a bin 75 yıl hapis

11 Ocak 2021 Pazartesi 15:11

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın yargılandığı 236 sanıklı davada karar verildi. Adnan Oktar'a birden fazla suçtan bin 75 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Adnan Oktar suç örgütü davasında örgüt lideri Adnan Oktar ve örgüt yöneticisi konumundaki şüphelilerin aldığı toplam ceza belli oldu.  Mahkeme, örgüt elebaşı Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 13 örgüt yöneticisini birbirinin işlediği suçlardan sorumlu tuttu. Buna göre Oktar ve 13 sanık toplamda ayrı ayrı 9 bin 803 yıl 6 ay hapis cezası ile 400 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.   

Adnan Oktar ve grubuna 11 Temmuz 2018'de operasyon düzenlenmiş, 235 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyonda Adnan Oktar'ın mal varlığına da el konulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Oktar'ın da aralarında olduğu şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli cinsel saldırı", "şantaj", "mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma", "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanmıştı.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem