02 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

ABD'Yİ VAHŞİ BATI'YA BENZETTİ

"ABD 'Vahşi Batı' zamanlarının protokol normlarına döndü"

ABD'yi Vahşi Batı'ya benzetti

31 Aralık 2019 Salı 14:55

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Washington’ın  dış politikada 'Vahşi Batı' zamanlarının protokol normlarına döndüğünü söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Washington’a yaptığı ziyaretin ardından ABD yönetiminin yayınladığı fotoğrafı Sputnik’e değerlendiren Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, "Burada, şu anki Amerikan gerçekliğinin anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Hem Dışişleri Bakanlığı’nda hem de Beyaz Saray’da protokol inceliğinin gerektirdiği her şeyden yoksun kalma durumu var. Buna böyle diyelim. Bana öyle geliyor ki, birçok şey orta öğretim dönemlerinde sıkça okuduğumuz ‘Vahşi Batı’ zamanlarına geri dönüyor. Bugün, kuralların, geleneklerin, formalitelerin hakim olduğu geleneksel alanın prensip olarak ABD'de nasıl tamamen ikincil bir plana gittiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin servis ettiği fotoğrafta, Donald Trump Oval Ofiste bir masada oturuyor ve Sergey Lavrov yanında duruyor. Resmi görüşmelerdeki bu sıra dışı protokol şekli eleştirilere neden olmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya