25 Kasım 2024
  • Bursa6°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara1°C

8. ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı.

8. Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı

22 Mart 2019 Cuma 11:43

Zirve’nin açılış konuşmaları Capital, Ekonomist ve Start Up Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş,  Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız ve DOW Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Kamu İlişkileri Direktörü Howard Chase tarafından yapıldı.

DİJİTAL MARKALARA YATIRIM

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, zirvenin ilk günden bu yana ana sponsorluğunu yapmaktan duydukları memnuniyeti belirterek,  içinde bulundukları otomotiv sektörüyle ilgili bilgiler verdi; araç ve yolculuk paylaşımının faydalarını anlattı. Bu tip dijital uygulamalara yatırım yaptıklarını aktaran Ayyıldız, geliştirdikleri dijital markalarla ilgili bilgi verdi. “Bu sektörün kurallarını yeniden yazmak istiyoruz” diyen Ayyıldız, “ikinciyeni.com websitesi üzerinden müşteriler 77 bin aracı görmeden satın aldılar” dedi.

Bursa haber...

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNÜ DE GEREKTİRİYOR

DOW Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Kamu İlişkileri Direktörü Howard Chase, iş dünyası ve hükümetler arasında diyaloğun geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek bu şekilde başarının artacağını ifade etti. Dijital dönüşüm sayesinde ortaya çıkan yeni fırsatlara dikkat çeken Chase, bu değişimin zihniyet değişimiyle birlikte geliştiğini anlatarak, asıl büyük zorluğun da bu konuda ortaya çıktığını anlattı. Küresel ısınma, ormanların yok olması gibi konularda sorunların yaşandığını söyleyen Chase, Türkiye’nin bu sorunların üstesinden gelinmesi için çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI 2019 BASLADI. ZIRVEDE DUZENLENEN ''ENERJIDE YENI DENGELER'' KONULU PANELDE (SOLDAN-SAGA) MITHAT RENDE, FATIH BIROL, AHMET DORDUNCU VE MESUL ILTER KONUSMA YAPTI. FOTOGRAF: CAN EROK/BURSA,(DHA)

ZİRVE’NİN İLK OTURUMUNDA, ENERJİDE YENİ DENGELER TARTIŞILDI

SOCAR Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen ‘Enerjide Yeni Dengeler” oturumunda dünya enerji sektörünün geçirdiği köklü dönüşüm, teknolojik ve çevresel dinamikler tartışıldı. Panelde birçok enerji tüketicisi ve tedarikçisi arasında stratejik bir konumda bulunan Türkiye’de ve dünyadaki güncel gelişmeler masaya yatırıldı.

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI 2019 BASLADI. ZIRVEDE DUZENLENEN ''ENERJIDE YENI DENGELER'' KONULU PANELDE MITHAT RENDE KONUSMA YAPTI. FOTOGRAF: CAN EROK/BURSA,(DHA)

Moderatörlüğünü Engie Enerji Türkiye Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Rende’nin yaptığı panele Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü ve STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter katıldı.

PETROLLE BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Panelde ilk konuşmayı yapan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol dünyada özellikle elektrikli arabaların üretilmesiyle birlikte “Petrolün sonuna mı geldik” sorusunun sorulmaya başladığını ama bu iki konunun birbiriyle ilgisinin bulunmadığını belirtti. Dünyada petrol tüketiminin çok büyük bir bölümününün petrokimya, taşımacılık ve havacılık sektörlerinde olduğunu söyleyen Birol, petrokimya sektörünün hayatımızın içinde pek çok alanda bulunduğunu anlattı. “En azından birkaç on yıl daha petrolle birlikte yaşayacağız” diyen Birol, doğalgazda da Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Birol, yenilenebilir enerji konusunda yatırımların artırılması gerektiğini ifade ederek, sürdürülebilir bir finansman oluşturulabilirse bu sayede enerji güvenliğimiz ve cari açığımızın da azalacağını söyledi.

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI 2019 BASLADI. ZIRVEDE DUZENLENEN ''ENERJIDE YENI DENGELER'' KONULU PANELDE AHMET DORDUNCU KONUSMA YAPTI. FOTOGRAF: CAN EROK/BURSA,(DHA)

TÜRKİYE’DE ENERJİ ARZI SORUNU YOK

Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü ise, Türkiye’de enerji arz güvenliğinin çok başarılı bir biçimde özel sektöre devrinin gerçekleştiğini belirterek, bu sektöre 110 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ifade etti. Türkiye’de 90 bin megawatt’a yakın bir arz bulunduğunu belirten Dördüncü, Türkiye’de bir enerji arzı sorunu olmadığını söyledi. Dördüncü, Türkiye’de enerji şirketlerinin yabancı parayla finansman nedeniyle bilanço sıkıntısı yaşadıklarını belirterek sektörün liberalleşmesi ve rekabetin artırılmasıyla sorunların aşılabileceğini belirtti ve ilk olarak mevcut şirketlerin döviz cinsinden borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi ve yatırımcılar için cazip ortamın oluşturulmasını istedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI YETERSİZ

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, Türkiye’deki büyümeyle birlikte birincil enerji tüketiminde de bir artış olduğunu ancak burada yenilenebilir enerji oranlarının yetersiz kaldığı ve fosil yakıt ithalatı yapıldığı için enerji sektöründe, dışardaki fiyat dalgalanmalarına açık kalındığını belirtti. Türkiye’de yıllık 42 milyon ton akaryakıt ürünleri tüketiminin bulunduğunu söyleyen İlter, SOCAR Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltacak yatırımlara yöneldiğini ifade etti. Star Rafineri’nin yıllık beş milyon ton dizel üretim yaparak ithalatı azalttığını aktaran İlter, petrokimya sektöründe de gelişim kaydettiklerini belirtti. “Enerjinin depolanması sorunu gelecekteki en önemli sorunlardan biri” diyen İlter, dünyanın 2050’lere kadar fosil yakıtları kullanmak durumunda olduğunu söyleyerek, emisyon kısıtlamaları ve enerji ihtiyacı arasında bir denge bulunması gerektiğini belirtti. “Türkiye’deki enerji piyasalarının en güçlü yönlerinden biri bulunduğumuz lokasyon” diyen İlter, döviz kurlarındaki oynaklık ve arge çalışmaları konusundaki isteksizliğimizin ise zayıf yanlarımız olduğunu ifade etti.

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI 2019 BASLADI. ZIRVEDE DUZENLENEN ''ENERJIDE YENI DENGELER'' KONULU PANELDE FATIH BIROL KONUSMA YAPTI. FOTOGRAF: CAN EROK/BURSA,(DHA)

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Global Belirsizlikte Büyüme’ tartışıldı

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, ‘Global Belirsizlikte Büyüme” oturumunda küresel ekonomide belirsizlikler, korumacı ticaret politikası ve likiditenin azalması gibi konular dolayısıyla gelişmekte olan ülkelerin yaşadıkları zorluklar değerlendirildi.

Türkiye’nin dış ticaretinde doğu ve batı arasında kurduğu dengenin değerlendirildiği toplantıda gelecekte oluşacak fırsatlar hakkında görüşler dile getirildi.

Moderatörlüğünü EY Türkiye Ülke Lideri Metin Canoğulları’nın yaptığı panele Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, BlueBay Asset Management Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, ve EY Orta, Doğu, Güneydoğu, Avrupa ve Orta Asya (CESA) Yeniden Yapılandırma Başkanı Raj Apte katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan HSBC CEO’su Selim Kervancı, ülkemizin sahip olduğu potansiyeli dünyaya aktarmayı sürdürerek HSBC müşterileriyle birlikte büyümeye devam edeceklerini söyledi. İstanbul Havalimanı’nın İstanbul’u uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline getireceğini belirten Kervancı, bu yatırımda HSBC markasıyla var olmanın gururunu yaşadıklarını anlattı.

TL’DEKİ DALGALANMALARIN DOĞAL OLMADIĞINI DÜNYAYA ANLATTIK

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, dünyada ve Türkiye’de birçok finansal kuruma destek verdiklerini belirterek, geçen yaz Türk Lirası’ndaki dalgalanmalar boyunca tüm dünyaya bu dalgalanmaların doğal olmadığını anlatmaya çalıştıklarını anlattı. ABD’de Başkan Trump’ın politikalarının çok karmaşık bir hale geldiğini belirten Brooks, popülizm, jeopolitik ve ABD’deki faiz artışları gibi konuların gelişmekte olan piyasaları zorladığını belirtti. Brooks, bir haftadır yaptığı görüşmeler boyunca Türkiye’de karşılaştığı teknik üstünlük ve insan gücünden etkilendiğini söyledi ve Avrupa ekonomisi ve Euro’daki sorunların Türkiye için bir risk oluşturduğunu belirtti. Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeleri çeşitlendirmesinin önemli olduğunu anlatan Brooks, “İstikrarlı ekonomik büyüme yakalandığında yabancı yatırım artacaktır” diye konuştu.

2018’DEN DERS ÇIKARILMASI GEREKİR

BlueBay Asset Management Kıdemli Stratejisti Timothy Ash ise Türkiye’de ekonomi politikaları üretilirken dış piyasalara güvenilmemesi gerektiğini belirtti ve “2018’de ne oldu, neler yanlış gitti ve bundan nasıl dersler çıkarıldı?” sorularının çok önemli olduğunu söyledi. Ash, son altı ayda politikalarda önemli değişikliklerin olduğunu ve yabancı yatırımlar için daha güvenli bir ortam oluşturulmaya başlandığını ifade etti. Türkiye’yi hala önemli tehliklerin beklediğini belirten Ash, konuşulan yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. “Çok net söyleyebilirim ki eğer 2018 gibi bir yıl daha olursa Türkiye’deki yabancı yatırımcılar gidecektir” diyen Ash, ABD ve Avrupa’daki batılı ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi ve “Türkiye’nin ticaretinin üçte ikisi batıyla, dolayısıyla bu ilişkiler çok önemli” dedi. Türkiye’de bir değişim içinde bulunulduğunu belirten Ash, şu anda süren yeniden yapılanma sonucu normalizasyon yakalanmasıyla gelişme yaşanacağını söyledi.

DÜNYA TİCARETİNİ DARALTMAK FAYDA GETİRMEZ

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise, “Dünya liderleri yalnızca kendi öncelikleri için hareket etmeyi tercih edebilirler ama bunların uzun vadede çalışıp çalışmayacağı konusunda endişem var” diyerek, dünya entegre bir biçimde yönetilmediği zaman gelişmekte olan ülkelerin yaşadığı sorunların gelişmiş ülkeler için de önemli riskler oluşturduğunu belirtti. Leblebici, G20 ülkelerinin koordineli çalışmasıyla bu sorunların aşılabileceğini aktardı. İletişimin çok kuvvetli olduğu bir çağda yaşadığımızı söyleyen Leblebici, “Yeni oluşan yapıya daha hızlı adapte olmamız gerekiyor, ama gelişmiş ülkeler de bizimle koordine olsunlar. İletişimin gücüyle sorunları çözelim” diye konuştu.

DÜNYA PİYASALARININ GÖZÜ TÜRKİYE’DE

EY Orta, Doğu, Güneydoğu, Avrupa ve Orta Asya (CESA) Yeniden Yapılandırma Başkanı Raj Apte ise Türkiye’nin dünya ekonomisinde önemli bir rol oynadığına değinerek “Dünya piyasalarının gözü Türkiye’deki büyük şirketlerin üzerinde” dedi. Yeniden yapılandırma alanında, hukuki ve  finansal alanda şeffaflık olmasının çok önemli olduğunu, böyle bir durumda alacaklıların da daha güvenli oldukları için daha hızlı çözüm bulunduğunu belirtti. Apte, “Doğru danışmanlarla, gizli olmadan yapıldığında yeniden yapılandırma doğru işlerin hızlıca yapılmasına hizmet ediyor” dedi.

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI’NDE, ‘GLOBAL BELIRSIZLIKTE BUYUME” OTURUMUNDA KURESEL EKONOMIDE BELIRSIZLIKLER, KORUMACI TICARET POLITIKASI VE LIKIDITENIN AZALMASI GIBI KONULAR DOLAYISIYLA GELISMEKTE OLAN ULKELERIN YASADIKLARI ZORLUKLAR DEGERLENDIRILDI.(BURSA,DHA)

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Dijital Dönemde Liderlik’ tartışıldı

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Dijital Dönemde Liderlik’ oturumunda, gelecekte liderlerin sahip olması gereken özellikler tartışıldı.

Moderatörlüğünü Yönetim Kurulu Üyesi Agah Uğur’un yaptığı panele, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Fiba Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO’su Serpil Timuray katıldı.

HANZADE DOĞAN BOYNER: DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİM

Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Dijitalleşme çağında yok olmayacağını düşündüğümüz sektörler yok oldu, yıkılmayacağını düşündüğümüz şirketler yıkıldı” dedi. Çevikliğin, şirketlerin dijital döneme ayak uydurması için birinci şart olduğunu belirten Doğan Boyner, teknolojinin şirket kültürü olması gerektiğini vurguladı. Gelecekte teknolojilerin insanları manipüle edeceğini, bütün verilerimizin birkaç şirketin elinde toplanacağını anlatan karamsar senaryolara inanmadığını belirten Doğan Boyner, kanun yapıcılarla ve regülatif düzenlemelerle teknolojinin son tahlilde insanlık için büyük faydalar yaratacağına inandığını ifade etti. 

ÖZYEĞİN: GENÇLERE HER ZAMAN GÜVENİN

Fiba Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin; daha önce hiç bankada çalışmadan çok genç yaşta banka yöneticisi olduğu dönemi anlatarak gençlere her zaman güvendiğini ve onların görüşlerine her zaman önem verdiğini belirtti. İnsanların artık sürekli eğitime ihtiyaçları olduğunun altını çizen Özyeğin, hazırladıkları programlarla öğrencilere, çalışanlara teknolojiyi öğrettiklerini belirtti.

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI 2019 DEVAM EDIYOR. ZIRVEDE GERCEKLESEN ''YATIRIM LIDERLERI'' PANELINDE SOLEN GRUP CEO'SU ELIF COBAN KONUSMA YAPTI. FOTOGRAF: CAN EROK/BURSA,(DHA)

TİMURAY: GELECEKTE LİDERLİK İÇİN 7 ÖZELLİK GEREKLİ

Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO’su Serpil Timuray, yeni dünyada liderliğin 7 özelliğini anlattı.

İlk olarak insani iyiliğe değinen Timuray, günümüzde müşterilerin, tüketicilerin sadece ürün ve hizmetlere değil şirketlerin insanlığa neler yaptığına önem verdiklerini söyledi. Gençlerin de artık amaç odaklı şirketlerde çalışmak istediklerinin altını çizen Timuray, “Sosyal ve iş hedeflerini bir arada ölçmeliyiz” dedi. Timuray, liderliğin diğer özelliklerini ise şöyle sıraladı: “Müşteri odaklılık ikinci özellik. Uçtan uca müşteri deneyimi çok önemli bir olgu, dijital dünyada daha da önem kazanıyor. Üçüncü özellik teknolojist olmak. Hepimiz öyle ya da böyle dijital teknolojileri kullanmayı öğrenmeliyiz. Ayrıca futurist olmalıyız. Geleceğe yönelik öngörülerimizin olması lazım. Liderin beşinci özeliği ise ortaklaşa rekabet etmeyi bilmeli. Eskiden biz de şirketlerimizde salt rekabetçi bakıyorduk ama şimdi bunun değişmesi lazım. Rekabet ederken iş birliği yapmayı öğrenmeliyiz. Çeşitlilik ve dahiliyet altıncı özellik bence. Kurumlarda insan kaynağımızı farklı kültürlerden oluşturmalıyız. Son olarak da artık gelecekte liderler, daha fazla sağ beyinli yani duygusal zekası yüksek kişiler olmalı. Sol beynin yaptığı birçok şeyi zaten ilerde robotlar yapacak. Önemli olan duygusal zekayla yönetmek” dedi. 

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI 2019 DEVAM EDIYOR. ZIRVEDE GERCEKLESEN ''YATIRIM LIDERLERI'' PANELINDE LIMAK HOLDING ONURSAL BASKANI NIHAT OZDEMIR KONUSMA YAPTI. FOTOGRAF: CAN EROK/BURSA,(DHA)

ATEŞ: LİDER, ÖĞRENEN VE DEMOKRATİK OLMALI

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, artık genç kuşakların yaşlı kuşaklara mentor olduğunu anlattı. “Maslow’un klasik ihtiyaçlar hiyerarşisinde birincil ihtiyaç insanın karnını doyurmasıdır. Günümüzde aç bir insanın önüne bir ekmek ve akıllı cep telefonu koysanız artık gençler ekmek yerine telefonu alır” diye konuşan Ateş; “Artık liderler rekabet ve iş birlikteliğini, beraber düşünmeli. Biz bunun için yeni bir kelime ürettik: ’Rekaberlik’ diye tanımlıyoruz. Denizbank’ta böyle liderler yetiştiriyoruz” dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, ‘Global Şirket Yaratmak’ oturumunda konuşmacılar, global şirket olma yolunda şirketlerin izlemeleri gereken stratejileri tartıştı.

Moderatörlüğünü Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz’ın yaptığı panele UGG Kurucusu Brian Smith, TAV CEO’su Sani Şener, TBWA / Worlwide Uluslararası Başkanı Cem Topçuoğlu, Hindistan Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Manpreet Singh, Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü  Özgür Burak Akkol ve Netlog Lojistik Grubu CEO’su Şahap Çak katıldı.

ŞENER: ULUSLARARASI ŞİRKET VE GLOBAL ŞİRKET FARKLI

Oturumda ilk konuşmayı yapan TAV CEO’su Sani Şener, uluslararası şirket ve global şirket arasındaki farka dikkat çekti. Örnek olarak Ferrari’nin üretimini İtalya’da yaparak tüm dünyaya satış yapan ‘uluslararası’ bir şirket olduğunu belirten Şener, buna karşılık Toyota’nın global bir şirket olduğunu ifade etti. Şener; TAV’ın küresel olma sürecini halka arzla ve yatırımcı bazını genişleterek sağladıklarını ifade ederek; “Havalimanı işletme şirketlerimizi ve hizmet şirketlerimizi topladığımızda 76 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu şirketlerimizin hepsi otonom olarak yönetilir. Karar mekanizmalarında ise bazen otonomi otoriteye yani bize üstün geliyor, bazen de tam tersi oluyor. İhtilaf durumunda da devreye ben giriyorum” dedi.

Şener, global şirket olma yolunda şirketin bilgi sermayesinin de kritik önemde olduğunu, iş bilgilerini sürekli geliştirerek Avrupa’nın ilk 5 havalimanı işletmesi içinde yer almayı başardıklarını vurguladı.

SMİTH: GLOBAL ŞİRKET YARATMAK ÇOCUK BÜYÜTMEK GİBİDİR

UGG kurucusu Brian Smith, Avustralya’da herkeste olan UGG botların ABD’de hiçkimsede olmadığını fark edip numuneleri ABD’ye gönderdiklerini belirtti. İlk sene sadece 27 çift bot satabildiklerini belirten Smith, vazgeçmeden sanki bir çocuk büyütür gibi markayı büyüttüklerini söyledi. Smith; önemli olanın kararlı bir biçimde, doğru ürün ve hizmetle devam etmek olduğunu belirtti. 

TOPÇUOĞLU: GLOBAL MARKAMIZ AZ, GLOBAL YÖNETİCİMİZ ÇOK

TBWA/Worldwide Uluslararası Başkanı Cem Topçuoğlu ise, Türkiye’nin belki global marka yaratamadığını ancak birçok global iş insanı yarattığını belirtti. Türk insanının hem doğuyu hem batıyı iyi anlayabildiğini bu yüzden de dünyanın birçok ülkesinde başarılı hikayeler yarattığnı anlattı. Topçuoğlu sözlerini; “Global marka olduktan sonra bunu yerel kültüre göre uyarlamazsanız olumsuz sonuçlar doğurur” şeklinde tamamladı. 

ULUDAG EKONOMI ZIRVESI’NDE, ‘GLOBAL SIRKET YARATMAK’ OTURUMUNDA KONUSMACILAR, GLOBAL SIRKET OLMA YOLUNDA SIRKETLERIN IZLEMELERI GEREKEN STRATEJILERI TARTISTI. (BURSA,DHA)

AKKOL: GLOBAL ŞİRKET Z KUŞAĞINI ANLAMALI

Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol ise; “Geçmişe göre daha hızlı ve daha uzun yaşayan kuşaklar oluştu. Z kuşağı daha fazla insanla tanışmak, daha fazla deneyim yaşamak istiyor. Koç topluluğunun yaş ortalaması 34. Bu kuşak unvanlara önem verdiği için 20 bin çalışanımızın unvanını değiştirdik. Artık çalışanlarımız yan haklarını kendileri belirliyor. Bu kuşak daha fazla deneyim yaşamak istediği için rotasyon sistemini işletiyoruz. Çeviklik de çok  önemli. Sonuç olarak global şirket olmak için insan kaynağınızı bu kuşağa göre değiştirmeniz gerekir” şeklinde konuştu.

SİNGH: ORTAK YÖNLERİMİZ BİZİ GÜÇLÜ KILIYOR

Hindistan Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Manpreet Singh ise, amaçlarının Hindistan menşeili şirketlerin büyümelerine yardım etmek olduğunu söyledi. İki ülke arasında önemli bir sinerjinin olduğuna inandığını bewlirten Singh, hem Hindistan’ın hem Türkiye’nin doğu ile batı arasında bir köprü olduğunun altını çizdi. Singh; “Dünyanın her yerinde Hintlilere rastayabilirsiniz. İnovatif bir toplumuz, küçük bir sermayeyle başlayıp milyon dolarlık şirketler yaratabiliyoruz. Türkler daha çabuk sonuç bekliyor. Başarı için biraz daha sabır gerekiyor” dedi. 

ÇAK: NETLOG ARTIK GLOBAL BİR MARKA

Netlog Lojistik Grubu CEO’su Şahap Çak ise, cirolarının yaklaşık %55’inin yurtdışı operasyonlarından geldiğini ifade etti. 20-30 sene önce Türkiye’de lojistik kavramının bilinmediğini söyleyen Çak, artık günümüzde Türkiye’nin lojistik alanında önemli bir yere geldiğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi