22 Kasım 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C

'19 YILDA GERİ ALDIĞIMIZ REYTİNGİ 3 YILDA KAYBETTİK'

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Uludağ'daki oturumda konuştu

'19 yılda geri aldığımız reytingi 3 yılda kaybettik'

26 Mart 2017 Pazar 22:12

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ‘Feragat Zamanı’ oturumu İş Bankası sponsorluğunda Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali, moderatörlüğünde gerçekleşti.
 
Oturumun açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali, son yıllarda Türkiye ekonomisini etkileyen gelişmelerden bahsederek, yaşananların normal olmadığını söyledi. Sıra dışı olarak tanımladığı gelişmeler hakkında örnekler veren Adnan Bali, “2016 yılına girerken biraz daha belirgin bir gelecek bekliyorduk. Ne kadar sıra dışı olay varsa hepsi 2016'nın içerisinde gelişti. Rusya'ya ile yaşanan sıkıntılar, seçim yoğunluğu, terör, patlamalar hepsi 2016’nın içerisine sığdı. Dışarıdaki durumlar da Türkiye’yi etkiledi. Türkiye’den çok ciddi sermaye çıkışı, doların yükselmesi, Amerika'da Donald Trump’un seçimi kazanması, FED'in faiz konuşması gibi... Bütün bunların içerisinde sanki bu tablonun bir eksiği de darbe girişimiymiş gibi bir de üzerine darbe oldu” dedi.
 
“19 YILDAKİ REYTİNGİMİZİ 3 YILDA KAYBETTİK”
 
Yaşanılan bu olayların ekonomik sıkıntılara da sebebiyet verdiğini dile getiren Bali şunları söyledi: “Mesela 19 yılda geri aldığımız reytingimizi 3 yılda kaybettik. Biraz işi tatlıya bağlamak lazım. Bizim başımıza gelenlerin hiçbirisi normal değil. Bütün bu olanlara rağmen sistemimiz çalışıyor. Olağan dönemlerde herkes kendi çıkarlarını düşünebilir, bunu başarabilir. Böyle yaptığında da bir katkısı olur, zararı olmaz. Ama olağandışı dönemlerde sadece kendi doğrusunun peşinde olmaya başlarsanız kısa süreli kazanımlar elde edebilirsiniz, ama zamanla aşağıya çekilirsiniz. Bu dönemde kredi inisiyatifleri, kredi yapılandırma inisiyatifleri gibi birçok konu muhataplarının sürdürülebilirliğini gözeterek yapılacak olan bir şey. Banka olarak da bu konuda önemli inisiyatifleri aldığımızı düşünüyorum. Zaten sermayesi kıt olan bir ülkede kıymetleri değerleri, bankacılık kararlarını veya başkalarına simetri kararlarına bırakamayız.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi