24 Kasım 2024
  • Bursa6°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

17 AĞUSTOS DEPREMİNİ UNUTTURMAMAK İÇİN PANKART AÇTILAR

17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenlerin anısına farkındalık oluşturmak isteyen KAF Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, İzmir Seferihisar da “Sallanacak Vakit Yok, Tedbirimizi Alalım” sloganıyla bir araya geldi

17 Ağustos depremini unutturmamak için pankart açtılar

 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenlerin anısına farkındalık oluşturmak isteyen KAF Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, İzmir Seferihisar'da 'Sallanacak Vakit Yok, Tedbirimizi Alalım' sloganıyla bir araya geldi.

Marmara Bölgesi'ni sarsan, resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği, 500 bini aşkın insanın evsiz kaldığı 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ncı yıldönümünde farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini anlatan Dernek Genel Sekreteri A. Melih Güvendik, depremin değil kalitesiz binaların ve deprem konusunda eğitimsizliğin can aldığını söyledi. Tüm ülkeyi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin üzerinden 16 yıl geçtiğini aktaran Güvendik, “Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir. Ülkemizin ve özellikle bölgemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an eğitimli bilgili ve hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. KAF Dağcılık Kulübü olarak halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bina yapımından eşyaların yerleştirilmesine, deprem öncesi, esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ve çocuklarımızın deprem konusunda eğitilmesine kadar yapılan tüm çalışmalarda gösterilen hassasiyet önemli bir gerekliliktir. 17 Ağustos depremi, ülkemize yaşattığı acılar dışında köklü değişikliklerin yapılmasının zorunluluk olduğunu bizlere gösteren önemli bir gün olarak tarihin sayfalarında yerini almıştır. Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı, ancak beraberinde depreme karşı alınacak önlemler, deprem sonrasında yapılacaklar konusunda da ne kadar geride olduğumuzu tüm çıplaklığı ile göstermiştir." dedi.

KAF Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü olarak İzmir’de ‘Sallanacak Vakit Yok Tedbirimizi Alalım’ sloganıyla 17 Ağustos'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Güvendik, “17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.” diye kaydetti.

17 AĞUSTOS DEPREMİ

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olması nedeniyle "Gölcük Depremi" olarak da anılan 17 Ağustos 1999 tarihindeki deprem, sabaha karşı saat 03.02'de meydana geldi. Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova, İstanbul, Bursa, Eskişehir illerini de etkiledi. Bu büyük felakette resmi kayıtlara göre yaklaşık 6 bini merkez üssü Gölcük ilçesinde olmak üzere, Kocaeli'nde 9 bin 477, Sakarya'da 3 bin 891, Yalova'da 2 bin 504, İstanbul'da 981, Bolu'da 270, Bursa'da 268, Eskişehir'de 86 ve Zonguldak il sınırı içinde de 3 kişi olmak üzere toplam 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti.

16 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEDİ

Resmi tespitlere göre depremin ilk dalgasında 133 bin 683 bina çöktü, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. Depremde 285 bin 211 konut, 42 bin 902 işyeri hasar gördü. Yaklaşık 500 binin üzerinde vatandaş evsiz kaldı. Bölgede yaşayan yaklaşık 16 milyon kişi depremden direkt veya dolaylı etkilendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3.Sayfa