29 Mart 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

YUNANİSTAN’DA KAR FIRTINASI

Kar yağışında 3 kişi hayatını kaybetti...

Yunanistan’da kar fırtınası

16 Şubat 2021 Salı 23:21

Yunanistan'da yoğun kar yağışı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Attika bölgesinde Covid-19’a karşı yapılan aşılamalara ara verildi.   

Yunanistan, günlerdir yoğun kar fırtınaları ile mücadele ediyor. Başkent Atina'da kar fırtınaları şehirde hayatı durma noktasına getirdi. Yunan Meteorolojistler yaptıkları açıklamada, ülke genelinde yaşanan kar fırtınalarının Yunanistan'ın mevsim normallerine nazaran daha sert geçtiği belirterek, yaşanan fırtınaya “Medea” adı verildi. 

Ülke genelinde Medea fırtınaları, elektrik ve su kesintilerine neden olurken, yoğun kar yağışı nedeniyle ülkede birçok otoyol ulaşıma kapandı. Yunanistan Sivil Koruma Teşkilatı'na ait kar küreme araçları ve tuz kamyonları ile otoyolları açma çalışmaları devam ederken, yetkililer, halkı gereksiz seyahatlerden kaçınmaları konusunda uyardı. Yoğun kar yağışı başkent Atina'nın kuzey bölgelerinde ise birçok ağacın devrilmesine neden oldu. 


 
Başkent Atina'yı içinde bulunduran Yunanistan'ın tarihi Attika bölgesinde, sert hava şartları nedeniyle aşılama merkezlerinin kapatılmasının ardından bölgede, korona virüse (Covid-19) karşı aşılamalara geçici olarak ara verildi. 
 
Sert hava koşulları nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 2’sinin solunum problemleri olduğu ve tek başına yaşadıkları ifade edilirken, yaşadıkları bölgedeki elektrik kesintisi nedeniyle solunum destek cihazlarının devre dışı kalması nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirtildi. 

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Dairesi Direktörü Theodoros Kolydas yaptığı açıklamada, yaşanan kar fırtınasının ülke genelindeki son 12 yılın en sert kar fırtınası olduğuna dikkat çekti. Kolydas, soğuk hava şartlarının ve yoğun kar fırtınalarının, Girit Adası’nın güneyine doğru çarşamba gününe kadar devam etmesinin beklendiğini ifade etti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya