28 Mart 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

YSK’NIN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

YSK'nın yeni başkanı Muharrem Akkaya

YSK’nın yeni başkanı belli oldu

24 Ocak 2020 Cuma 16:05

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine Muharrem Akkaya seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu. Akkaya, 2016 yılından bu yana Yüksek Seçim Kurulu üyeliği yapıyordu.

Seçilmesinin ardından Sadi Güven'le birlikte basın mensuplarına açıklama yapan Akkaya, şunları söyledi:

"Seçim süreci yaşadık. Bugün itibariyle eski arkadaşlarımızın görev süresi sona erdi, yenileri başladı. Bu önemli ve onurlu bir görev. Yüksek Kurul oylarıyla beni buraya layık gördü. Ben de inşallah başkanım gibi onurlu bir şekilde tamamlayıp bitirebilirim."

Akkaya, “YSK uzun süredir güvenilirlik açısından tartışılıyordu. Kamuoyuna bir güven yenilemesi anlamında bir planınız var mı” sorusuna ise “Seçim süreci başladığında kurulla beraber ne gerekiyorsa yaparız” diye cevap verdi.

Eski YSK Başkanı Güven de, "7 senede 8 seçim yaptık. Bunun bir kısmını yeni başkanlığa seçilen değerli arkadaşım Muharrem Bey ile birlikte yönettik. Tecrübeli bir isim. Böyle bir arkadaşıma YSK'yı devretmekten mutluyum. Kendisine başarı diliyorum" dedi.

Akkaya, YSK'nın 16 Nisan 2017 referandumunda mühürsüz oyların geçerli sayılması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararlarında kabul oyu kullanan üyeler arasında yer almıştı.

Muharrem Akkaya kimdir?

Karabük'te 1964 yılında doğan Akkaya, 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli’nde savcılık yaptı.

Akkaya Adalet Bakanlığı’nda çeşitli görevler ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011’de Yargıtay’a seçilen Akkaya, Eylül 2016’da YSK üyeliğine atandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem