19 Mart 2024
  • Bursa2°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI, ŞİMDİ TERCİH ZAMANI

Üsküdar Üniversitesi uzmanları adaylara yol gösterecek

YKS sonuçları açıklandı, şimdi tercih zamanı

29 Temmuz 2020 Çarşamba 18:08

YKS sonuçları açıklandı, üniversite adayları için şimdi tercih heyecanı başladı. Üniversite adaylarını bu süreçte yalnız bırakmayan Üsküdar Üniversitesi, tercih danışmanlarından oluşan uzman ekiple adaylara yol gösteriyor. Bu yıl pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında fiziksel mesafeli ve tedbirli yüz yüze tanıtımın yanı sıra online tercih danışma hizmetleri de veriliyor. Üsküdar Üniversitesi’nin yerleşkelerini ziyaret eden adaylar aralarında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Sinan Canan’ın da bulunduğu önemli isimlerle bir araya gelme fırsatı da buluyor.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, yoğun bir sınav maratonunu geride bırakan, tercih aşamasına gelen öğrenci adayları ve ailelerine geniş uzman kadrosu ile kapılarını açtı.

Üsküdar Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite aday öğrencilerine, aldıkları puanlara göre, doğru bölümleri tercih etmeleri için uzman rehberler eşliğinde hizmet verecek.

Çevrimiçi iletişim merkezi destek oluyor

Pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında bu yıl yüz yüze tanıtımın yanı sıra online tercih danışma hizmetleri veriliyor. Bu yıl “Bize Her Yer Üsküdar” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi çevrimiçi iletişim merkezi, farklı kanallarla adaylara yardımcı oluyor. Adaylar her zaman her yerden ulaşabilecekleri bu merkezde çevrimiçi görüşme, canlı destek, çağrı merkezi, WhatsApp hattı, bilgi formu ve sosyal medya gibi pek çok kanaldan bilgiye ulaşabiliyor.

Sanal tur olanağı sunuluyor

Üniversiteyi ziyaret etme imkânı bulunmayan adaylar, sanal tur ile üniversitede kısa bir sanal tur yaparak yerleşkelerdeki altyapıyı görme olanağı buluyor.

Tercih ve tanıtım günleri kılavuz olacak

Tercih ve tanıtım günleri kapsamında Üsküdar Üniversitesine gelen aday öğrenciler, gün boyu kendilerini bekleyen öğretim üyeleri, birim yöneticileri ve rehber öğrenciler eşliğinde kampüsü gezerek bölümler hakkında bilgi alıyor, üniversiteyi ve bölümleri yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Adaylar, Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş önderliğinde 13 kişiden oluşan tercih danışmanları ile tercihlerini yapabiliyor.

Akademisyenlerle buluşuyorlar

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, adli bilimler uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, siyaset bilimci Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın aralarında bulunduğu akademisyenlerle yüz yüze görüşme şansına sahip olan adaylar, alanlarıyla ilgili görüşebiliyor.

Öğrenciler bilgi veriyor

Üsküdar Üniversitesini ziyaret eden adaylara, her zamanki gibi üniversitenin öğrencileri karşılıyor. “Sarı tişörtlü” öğrenciler, üniversitenin bölümlerini ve laboratuvarlarını ziyaretçilere gezdirerek adaylara merak ettikleri tüm konuda bilgi veriyor.

Üniversiteleri gezin, tercih danışmanları ile görüşün

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi, Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş, tercih döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğini, detaylı araştırma yapılmasını ve adayların tercih danışmanları ile görüşmesi gerektiğine dikkat çekti ve burs fırsatlarını hatırlattı.

Tözeniş: “Burs fırsatları iyi değerlendirilmeli!”

“Üsküdar Üniversitesi burs çeşitliliğiyle öne çıkıyor. Öyle ki her üç öğrenciden ikisi burslu eğitim görüyor. ÖSYM bursları kapsamında yüzde 100, yüzde 50 ya da yüzde 25 oranlarında burslu okuma imkânı sunuluyor. Bu sene YÖK kararıyla yüzde 75 burs olanağının kaldırılmasıyla yeni fırsatlar oluştu. Tercih bursu ile ÖSYM tarafından üniversitenin yüzde 50 veya yüzde 25 indirimli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerine tercih sırasına bakılmaksızın %25 ilave indirim uygulanıyor.Yine ilk 5 tercih bursu seçeneği ile ilk 5 tercihinde Üsküdar Üniversitesini yazıp yerleşen adaylara yüzde 30 ilave indirim de yapılmaktadır. Ücretli programlarda da üniversitenin bölümlerini ilk tercihinden yazıp yerleşen adaylara yüzde 30, ikinci tercihten %15, üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihinden yerleşen adaylara %10 indirim yapılmaktadır. ”

Yaklaşık 500 bin kişi bu test ile kariyerine yön verdi

Üsküdar Üniversitesi, meslek seçiminde kararsız olan adaylar için de Kariyer Testi ve Tercih Robotu gibi önemli seçenekleri sunuyor. Kariyer Testini çözen adaylar ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun meslekleri görme şansına sahip olabiliyor. Bugüne kadar kariyer testini 459 bin 780 aday çözerek kariyerine yön verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem