26 Nisan 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara22°C

TELEFERİK SEFERLERİ BAŞLIYOR

Koronavirüs için hangi tedbirler alındı?

Teleferik seferleri başlıyor

02 Haziran 2020 Salı 11:44

Bursa'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 19 Mart 2020 tarihinden itibaren durdurulan teleferik seferlerinin yeniden başlayacağı bildirildi.. Korona salgını tamamen ortadan kalkmamışken, Teleferik kabinlerinde 6-8 kişinin yanyana ve küçük bir kapalı alanda aynı havayı teneffüs ederek nasıl yolculuk edeceği merak konusu oldu.

Bursa haber...

Bursa Teleferik A.Ş, 5 Haziran'dan itibaren seferlerine tekrar başlayacağı duyurdu. İHA'nın haberine göre; şirketten yapılan açıklamada, promosyona dikkat çekilirken, koronavirüsle ilgili hangi tebdirlerin alındığına ilişkin herhangi bir bilgi yer almadı. Şirketten yapılan açıklamada, "5 Haziran’da kapılarımızı açıyoruz, bir daha ülkemizin böyle zor günlerle savaşmaması, herkesin sağlığının yerinde olması dileğiyle. Sizleri mis gibi dağ ve orman havası eşliğinde izole ve steril bir gökyüzü yolculuğunda temkinli sosyalleşmeye davet ediyoruz. Geri dönüşümüze özel, '1 Bilet Alana 1 Bilet Hediye, 0-12 Yaş Ücretsiz." ifadesine yer verildi.

KORONADA YOLCULUK NASIL OLACAK?

Açıklamada, koronavirüs için hangi tedbirlerin alındığı ve kabindeki yolcu sayısının sınırlanıp, sınırlandırılmadığıyla ilgi herhangi bir bulunmadığı dikkat çekti. Teleferik kabinlerinde 6-8 kişinin yanyana ve küçük bir kapalı alanda aynı havayı teneffüs ederek nasıl yolculuk edeceği merak konusu oldu. Bursa İl Hıfsısıhha Kurulu'nun seferlerin yeniden başlamasıyla ilgili ne gibi bir karar aldığı da kamuoyuna yansımadı.  

Öte yandan Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul'un da koronavirüse yakalandığı ortaya çıkmıştı. 
Şirketin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yönetim Kurulu Başkanımız İlker Cumbul’un bir süredir devam eden şikayetleri üzerine yapılan corona virüsü (Covid-19) testi pozitif sonuçlanmıştır.Tespit edildiği an itibarıyla titizlikle kontrol altında tutulan hastalık dolayısıyla Sayın İlker Cumbuľun karantinada olduğunu; bu süreçte ve öncesinde herhangi bir sosyal teması bulunmadığını, kendi sosyal izolasyonunu sağlamış olduğunu kamuoyuna duyururuz. Kendisinin tedavisi başarılı şekilde sürmektedir, en yakın zamanda sağlığına kavuşarak aramıza dönecektir.” ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet