20 Nisan 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

TARİH BELLİ OLDU

2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak

Tarih belli oldu

16 Haziran 2021 Çarşamba 10:38

Türkiye'de corona virüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında, Sinovac ve Biontech aşılarından sonra Rusya'nın Sputnik V aşısının da devreye gireceği belirtildi. Rus aşısının koruyuculuk oranı yüzde 97 olarak açıklandı.

Pandemi ile mücadelede aşılama çalışmaları hız kazanırken, Çin’in Sinovac ve Almanya’nın Biontech aşılarından sonra Rusya’nın Sputnik V aşısı da devreye girecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz Spuntik V aşısının Türkiye’ye teslim edileceğini duyurmuştu.

AŞIDAN SONRA AĞRI KESİCİ UYARISI

Uzmanlar şu uyarıları yapıyor;

* Bu alerjisi olanlar gönül rahatlığı ile aşı yaptırabilir. Gebeler gebeliğin ilk 3 ayından sonra emziren anneler gönül rahatlığı ile yine bu aşılarımızı yaptırabilirler.

* Halkımız güvenerek aşısını yaptırsın. Aşı yaptırdıktan sonra banyo yapmalarında bir sakınca yok. Ağrı kesici çok miktarda almadıkları sürece olumsuz bir etkisi olmaz; ama çok abartmamak lazım çünkü antikor oluşumunu olumsuz etkileyebilir.

* İlk 3 günde ağrı kesici alınmaması önemli. Çok şiddetli baş ağrısı, kas ağrısı varsa tabi ki eziyet çekmesinler; alabilirler, miktarı abartılı şekilde almasınlar.

* Aşılar; mide bulantısı, kol, kas ağrısı yapabilir, hafif grip belirtileri yapabilir. Burada da dikkat edilecek husus; aşı yaptırdıktan sonra herkes kendi doktoru gibi tedbirli davransın.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem