28 Mart 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

START UP’LAR YARIŞTI

Uludağ Ekonomi Zirvesi, start up yarışmasına ev sahipliği yaptı

Start Up’lar yarıştı

25 Mart 2021 Perşembe 13:31

Start up ekosistemi tüm dünyada iş yapış şekillerini değiştirirken bölgenin en büyük iş ve ekonomi buluşması olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, Google Türkiye sponsorluğunda ve Galata Business Angels iş birliğiyle bir kez daha büyük bir start up yarışmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin hızla gelişen start up ekosistemini uluslararası start up’larla buluşturmanın yanı sıra ülkeyi aynı zamanda bir girişimcilik üssü olarak da konumlandırmayı amaçlayan Stars Of Region’ın kazananları, zirvenin ilk gününde gerçekleşen törenle açıklandı. 

Stars Of Region 1.’lik ödülünü Blok-Z alırken, PulpoAR 2.’lik ve Nanomed 3.’lük ödülüne layık görüldü. Artficial ise jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. Seçilen ilk 3 girişim sırasıyla 1000 dolar, 2000 dolar ve 5000 dolar para ödülü de kazandı. 

Dünyaya örnek olacak projeler

Stars Of Region 2021’in birincisi olan Blok-Z, enerji sektöründe yazılım hizmetleri sunuyor. 2018 yılında kurulan şirket, enerji sektöründeki dijital dönüşüm sürecinin blok zincir ile gerçekleştirilmesine destek oluyor.  Blok-Z, herkesin yeşil enerjiye ekonomik, şeffaf ve takip edilebilir şekilde erişimine olanak sağlıyor.

Stars Of Region’ın ikincisi olan PULPOAR, sanal deneme çözümleri sunuyor. Güzellik markalarına terzi usulü çözümler sunan PULPOAR, gerçekçi ve kolay entegre edilebilen sanal deneme altyapısı ile son kullanıcıya ürünü satın almadan önce deneyimleme ve deneme fırsatı veriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel