24 Nisan 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

SAAT&SAAT'DEN SAHTE SAAT AÇIKLAMASI

Saat&Saat Açıklama Metni

Saat&Saat'den sahte saat açıklaması

13 Mart 2020 Cuma 13:20

Şirketimize atılan iftira ve yalan haberlerde bahsi geçen firma ile aramızda “sahtecilik” konulu bir dava olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Bahsi geçen firma ile şirketimiz arasında marka hukukundan kaynaklı bir dava mevcuttur. Her iki tarafın da Greenwich markasına dair farklı sınıflarda marka tescil belgesi bulunmaktadır.

Şirketimizin Greenwich adına 14.sınıfta saat üretimine ilişkin tescili bulunurken, söz konusu firmanın 35.sınıfta sadece mağaza açma tescili bulunmaktadır. Başka bir ifade ile Greenwich markasına ait saat üretim hakkı, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de Saat&Saat tarafından tescil ettirilmiştir.

Bazı haber kaynaklarında yer alan, mahkemeye sunulan raporda “uzman bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda incelenen Greenwich marka saatlerin taklit / sahte olduğu” şeklinde bir ibare yer almamaktadır.

Taklit / sahte saatlere ilişkin mücadelede çok büyük hassasiyete sahip olan şirketimizin bu tarz saatleri üretmesi veya satması hiçbir şekilde söz konusu değildir.

Şirketimizin itibarını zedelemeye yönelik söz konusu haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte, tüketicilerimizi deyanıltmaktadır.

Bu konuda yapılan asılsız ve yalan haberlere ilişkin yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildirmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor