29 Mart 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

RAMAZAN’A ÖZEL GÖNÜL SOHBETLERİ

Mehmet Emin Ay, Ramazan ve oruç ibadetini anlattı.

Ramazan’a özel gönül sohbetleri

10 Mayıs 2019 Cuma 13:03

Büyükşehir Belediyesi’nin Merinos Park’taki Şehr-i Ramazan programında vatandaşlarla buluşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay,  Ramazan ve oruç ibadetini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin rahmet ve mağfiret ayı 11 Ayın Sultanı Ramazan’a yönelik, toplumun tüm kesini kucaklayan etkinlikleri, duygu yüklü sohbetlere de sahne oluyor.   Önceki akşam Merinos Park’a kurulan dev çadırda moderatörlüğünü Ali Haydar Yıldırım’ın yaptığı programda Bursalılar ile buluşan Bursa eski İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ramazan ve oruç ibadetini anlattı;  alanı dolduranların sorularını yanıtladı.

Bursa haber...

Teravih Namazı sonrası Din Görevlisi Ramazan Uysal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda Prof Dr. Ay, Ramazan’ın manevi hayatımıza ve ruh terbiyemize kaktığı değere, oruç ibadetinin kişi ve topluma kazandırdıklarına dikkat çekti. Ramazan’ın bir okul olarak görülebileceğini ifade eden Ay, “ Bu okulun bir sınıfı sabır eğitimini, bir diğer sınıfı ise paylaşmayı oluşturur. Aynı şekilde Allah'a kulluk bilinci, nimetlere şükretmek ve hidayete ulaşmak da diğer sınıflarını oluşturur bu okulun...” diye konuştu. 

Bursa haber...

Prof. Dr. Ay,  Ramazan’da kılınan teravih namazının Müslümanlar için önemine de değindi.  Ay, “Özellikle yeni yetişen neslin ve bilhassa çocukluk döneminde şekillenen karakterlerin, Ramazan gecelerinde camilerdeki manevi atmosferlerden alacakları çok şey vardır. Onların bu konuda yaşayacakları mahrumiyetin yerini dolduracak herhangi bir telafi unsuru da yoktur. Çünkü din bir kısım bilgi, bir kısım da duyguya dayanan bir olgudur. Ramazan gecelerinin ibadeti olan teravih namazlarının camilerde salât-ı ümmiyelerle, ilahilerle eda edilmesi, gerek her yaştan insan için ve özellikle çocukların din eğitimi açısından son derece önemlidir. Ramazan gecelerinin Müslümanlar için en özel, en güzel ve anlamlı etkinliği yatsı namazlarının ardından kılınan teravih namazlarıdır. Çünkü  “Namaz Mümin’in Miracıdır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yerel