24 Nisan 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

METEOROLOJİ'DEN BURSA İÇİN UYARI!

Meteoroloji birçok ili uyardı: Sağanak, sel, doluya dikkat…

Meteoroloji'den Bursa için uyarı!

17 Ağustos 2019 Cumartesi 13:46

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika uyarısıyla birçok ili uyardı, etkili olması beklenen sağanak yağışın, ani sel, kısa süreli dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği açıklandı.

Bu uyarının ardından da Bursa'da ve bir çok ilde başlayan sağanak yağmur kent içi trafikleri olumsuz etkilemeye başladı. Ağustos ortasında ani gelen yağışa birçok kişi hazırlıksız yakalandı.

BİRÇOK İL ETKİLENECEK

Yoğun sıcak ve güneşli günlerin ardından yağışlı hava dalgası yurdu etkilemeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet