26 Nisan 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

KORONAVİRÜS ÇOCUKLARI DA VURDU

ABD’de, 3 milyondan fazla çocuk Covid-19’a yakalandı...

Koronavirüs çocukları da vurdu

16 Şubat 2021 Salı 23:25

Amerikan Pediatri Akademisi, (AAP) ABD’de Covid-19 salgının başından bu yana 3 milyondan fazla çocuğun Covid-19’a yakalandığını açıkladı.   

Koronavirüs salgının merkez üssü haline gelen ABD’de salgın çocuklar arasında yayılmaya devam ediyor. Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde Covid-19 salgının başından bu yana 3 milyondan fazla çocuğun Covid-19’a yakalandığı aktarıldı. 

APP, sadece geçtiğimiz hafta yapılan Covid-19 testlerinde 99 bin çocuğun testinin pozitif çıktığı ifade etti. Son iki haftada çocuk vakalarda yüzde 8 artış olduğunu belirten APP, çocuk vakaların ABD’deki toplam vakaların yüzde 13’ünü oluşturduğunu açıkladı. 

 Çocukların, ciddi Covid-19 semptomları göstermeleri ve virüs nedeni ile hayatlarını kaybetme ihtimallerinin yetişkinlere oranla çok daha düşük olduğu düşünülüyor. New York şehri ve 24 eyaletten alınan verilere göre, çocuklar Covid-19 nedeni ile tüm hastaneye yatışların yüzde 1,2 ile yüzde 2,9'unu oluşturduğu belirlendi. Verilerde, çocuklar arasındaki Covid-19 vakalarının yalnızca yüzde 0,1’i ile yüzde 2,3'ünün hastaneye yatış gerektirdiği tespit edildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya